Zaman Çarkı, 06. Kitap: Kaos Lordu [Tek Cilt]

Rand al'Thor yönlendirebilen erkekleri topluyor. Efsanevi, erkek Aes Sedailer geri mi dönecek?

Aes Sedai hizipleri Yenidendoğan Ejder üzerinde güçlerini deniyorlar.

Rand al'Thor çekiç ile örs arasından sağlam kurtulabilecek mi?
Salidar Aes Sedaileri yeni önderlerini seçiyor. Yeni Amyrlin, Aes Sedaileri Son Savaş'a hazırlayabilecek mi?

Mühürler zayıflıyor. Şafakla Gelen hazır olana dek dayanacaklar mı?

Robert Jordan, 'Kaos Lordu'nda, beklenmedik olaylar ve sürprizlerle okuyucuyu yakalamayı yine başarıyor.

Rand al'Thor yönlendirebilen erkekleri topluyor. Efsanevi, erkek Aes Sedailer geri mi dönecek?

Aes Sedai hizipleri Yenidendoğan Ejder üzerinde güçlerini deniyorlar.

Rand al'Thor çekiç ile örs arasından sağlam kurtulabilecek mi?
Salidar Aes Sedaileri yeni önderlerini seçiyor. Yeni Amyrlin, Aes Sedaileri Son Savaş'a hazırlayabilecek mi?

Mühürler zayıflıyor. Şafakla Gelen hazır olana dek dayanacaklar mı?

Robert Jordan, 'Kaos Lordu'nda, beklenmedik olaylar ve sürprizlerle okuyucuyu yakalamayı yine başarıyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Serinin bağlayıcı kitabı...Okuduğum süre içinde gerçekten olan olayları, olayların karmaşıklığını, kurulan tuzakları takip etmekte zorlandım. Tam anlamıyla bir kaos durumu var. Kimin nereye neden gittiğini, şu ya da bu olayı neden yaptığını anlamak çok güç.Sonraki kjitaplara atılan çok fazla iplik var ki Robert Jordan'ın buradaki kurgu gücüne şapka çıkarmamak imkansız.

Rand Al Thor'un işinin ne kadar zor olduğunu ilk kez bu kitapta farkediyorsunuz..Ve tabii içinde giderek büyüyen Lews Therin'in tehlikesini de. Bu durumda Mat ve Perrin'in de bu zorluğun içinde yer alma vakitleri de bu kitapla birlikte geldi artık. Sonraki kitaplarda neler yapabileceklerini merakla bekliyorum.

Tabii ki Egwene Al Vere'yi unutmamak gerek. Işık aşkına nasıl bir kadın olacak öyle. Nynaeve ve Elayne'in kendi güçlerine tam anlamıyla kavuşabilecek olmaları Egwene'e bağlandı ve ilk kitaplarda hakkında söylenen tahminlerin gerçekleştiğine şahit olmak kitabın diğer güzel yanlarından biri.

Kitaptaki takip edilebilecek en zor karakterler Terkedilmişler'in anlatıldığı bölümlerdi. Sanırım kitabın en zayıf yanı buydu. O kadar sayfanın ve olayın içinde, arka planda Terkedilmişler'in nasıl çalıştığını hep unutuyorsunuz. Ve birden ortaya çıktıklarında hikayenin neresine bağlayacağınızı şaşırıyorsunuz.

Kİtabın sonundaki sert sahnelerde ise yaratılan atmosfer ve aksiyon insanın hem içini kaldırıyor, hem de sadece sadece yazı kullanarak koskoca bir savaş sahnesinin nasıl anlatıldığını gözlerinize kazıyor. Göz zevki diye bir şey varsa bu sahnelerde tam anlamıyla yaşanıyor.:)) Hatta dönüp dönüp okuyabilirsiniz..

Ve son olarak bu kitapta kadınların ve erkeklerin birbirlerini anlayamaması üzerine gerçekten çok ince espriler var. Metro da, metrobüste, ta da açık hava da okurken kahkaha atmama engel olamadım..

Bakalım Kılıçtan Taç'!ta neler olacak...Zaman Çarkı dönüyor...


Profil Resmi
10 puan

zaman çarkı serisi belkide tüm fantastik edebiyattaki okunması en sabır isteyen seri.ama bu sabrın karşılığını fazlasıyla veriyor hatta hemen kitabın sonunda...

her ne kadar 1169 sayfa içinde beni sinirlendirsede sernin ilk 6 kitap içindeki zirve noktası.zaten bu seride her kitap öncellerinden daha iyi hatta çok daha iyi.çünkü böylesine derin ve karmaşık bir evrende olaylar gerçekten yavaş sayılabilecek bi hızda ilerliyor.ve her geçen kitapta olaylar daha da ilerlediği için alınan zevk çok daha fazla oluyor.

ama yer yer beni sinirlendirdi dediğim yerleride unutmamak lazım.kitaptan bir iki spoiler vermeden örnek vermek gerekirse
"sana bunu söyleyemezdim üzgünüm.söylersem benim gözümü yumruklayacağını söyledi."
ya da " popo çimdikleme ya da "k.ç tekmeleme" gibi cümleler.gerçekten özellikle geçtiği yerler itibariyle insanın canını sıkabiliyor.

bir diğeri ise seride kadın karakterler çok önemli yer oynuyor ve bu gerçekten çok güzel bir şey.fantasik edebiyatın büyük çoğunluğunda olduğu gibi erkek hegomonyasının üst seviyelere çıktığı bir seri değil.serinin en önemli "sınıf"larından olan aes sedailer kadınlardan oluşması bile tek başına bir kanıt.ama robert jordan güçlü kadın anlayışı biraz farklı gibi.tamam kabul en öenmli kadın karakterlerin yaşı ufak (18-25) olabilir ama bazen gerçekten insanı deli edicek yukarıda örneğini verdiğim gibi diyaloglar çıkabiliyor.bir sayfada son savaş yaklaşıyor derken diyer sayfada gerçekten önemli olan bir biliginin "popo çimdikleme" tehdidiyle saklanması insanın sinirlerini bozuyor.

genel olarak seride kadın erkek ilişkileri açısından büyük ustanın gerçekten çok ince düşünülmüş bazı diyaloglar var.

son olarak 1169 sayfalık bir "tuğlanın" olabileceği en akıcı ve en az sıkan kitaplardan olduğunu kabul etmeliyim.ama büyük usta gene en önemli olayları, insanı dumur edicek olayları kitabın sonuna saklamış.bu heyecanı artırmak adına iyi gibi olsada böylesine büyük hacimli bi kitapta biraz sıkılmalara yol açıyor.ama bunlar kitaba 10 puan vermeme engel değil.

8 puan

Arkadaş bir kitapta hiç mi 500 sayfa boyunca bir şey olmaz ya? 500 sayfa boyunca o oraya gitti bu buraya gitti. Neyse ara ara sıkıldım. 500 sayfadan sonra biraz hareketlenme oldu hep dedim lanet olsun sana Zaman Çarkı diye ama son 100 sayfa ise şahaneydi. O nasıl sondu öyle neler yapmış Jordan reis. Neyse 7. kitaba geçelim...


Baskı Bilgileri

Ciltli, 1195 sayfa
2005 tarihinde, İthaki Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-975-872-5721-7
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: bilimkurgu-fantazya

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

aslıhankaplan
1 kişi

Okumuşlar

nill35 cengizonkal harunsena21 einozsule man on the edge
63 kişi

Okumak İsteyenler

yzl Buk@ Lost Control Keabus Lotrist
16 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski