Yoklar

Kafasının üstünü yalayarak geçti ve arkasındaki duvara çarptı. Duvara çarpan sıvı ateş, bir tür jelleşmiş benzindi. Napalma benziyordu. Bir anda betona yapışmış ve çılgın bir yoğunlukla yanmaya başlamıştı. Sam'in bakışları bir dakika boyunca şaşkınlıkla kilitlendi. Akıldışıydı. Olanakdışıydı. Genç kız şiddet yüklü bir çığlık attı ve ellerini yeniden havaya kaldırdı. Bu kez ıskalamayacaktı. Bu kez Sam'i öldürecekti....

Kafasının üstünü yalayarak geçti ve arkasındaki duvara çarptı. Duvara çarpan sıvı ateş, bir tür jelleşmiş benzindi. Napalma benziyordu. Bir anda betona yapışmış ve çılgın bir yoğunlukla yanmaya başlamıştı. Sam'in bakışları bir dakika boyunca şaşkınlıkla kilitlendi. Akıldışıydı. Olanakdışıydı. Genç kız şiddet yüklü bir çığlık attı ve ellerini yeniden havaya kaldırdı. Bu kez ıskalamayacaktı. Bu kez Sam'i öldürecekti....


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
9 puan

Normalde bir kitabi birkaç günde bitiririm ama malum sınavlar şu bu derken vakit olmuyor. Kitabi çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Kurgusu çok güzel. Konusuna gelince 15 yaşındaki herkesin yok olması ve çocukların kendini kaybolmuş gibi hissetmeleri Lost'u, aralarında mutasyon sonucu özel güçlü çocukların ve mutasyona uğramış konuşan çakallarin olması X men ve Heroes'u anımsattı. 15 yas değilde 18 yas üstü olsa keşke kaybolanlar dedim ama yazar çocukları da gayet büyümüşte küçülmüş davranış ve diyaloglar icine sokmus olduğundan bizde ki ergen diyebileceğimiz birşey yok baymiyor kesinlikle. Yalniz o yaştaki çocukların icine de yetişkin hirsi girmiş ya ne diyeyim. Simdilik Karanlık ve konuşan çakallar merak konusu. Bugün Tolkien okuma günü olduğu için bitirip Hobbit'i tekrar okuyacağım =).

Profil Resmi
8 puan

Herşey birdenbire olur. Kalifonia, San Perdido Beach’de (Kalifornia) birdenbire on dört yaşın üzerindeki herkes ortadan kaybolur. Kala kala çocuklar kalmıştır. Çocuklar önce bu durumu bir daha ellerine geçmeyecek bir fırsat, bir fantezi olarak görürler. Daha sonra durumun ciddiyetini farkederler: korku, panik ve kaos başlar. Telefonlar çalışmaz, internet, elektrikler yoktur, adeta dünyaya ilişkileri tamamen kopmuştur. Aynı zamanda büyük bir açlık tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.
Çocuklar çok geçmeden FAYZ’da (Fallout Alley Youth Zone) 10 mil çapında bir dairenin içinde, hapsedildiklerini farkederler. Yaklaşanın yanarak öldüğü duvarlarla, çepeçevre sarılmışlardır. Varlıklı ailelerden gelmiş, sorunlu çocukların okuduğu Coates Akademi de bu sınırlar içindedir. Okulun azılı öğrencilerinden Caine Soren yönetimi eline almak ister. Yarattığı hiyerarşik sistemle, yandaşları Drake ve Diana ile herkesi kontrol altına alıp kendisine karşı çıkanları susturmaktadır. Caine her ne kadar, düzeni sağlıyor gibi görünse de etrafta birbirinden tuhaf ve şiddet dolu olaylar başgöstermektedir. Genetiğiyle oynanmış, garip hayvanlar dolaşmaktadır. On dört yaşına gelenler gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Sürekli birirleri şiddete uğramaktadır.

Öte yanda, bir kaç yıl önce yapmış olduğu bir kahramanlıktan dolayı kendisinden küçük pek çok çocuğun kurtarıcı olarak baktığı, on dört yaşındaki Sam Temple vardır. Lider olmayı pek de istemeyen Sam, mecburen bu görevi üstlenir. Arkadaşları, Quinn ve Astrid’le birlikte Caine’a karşı bir ekip oluştururlar.
Sam ve Caine’in bir ortak noktası vardır. İkisi de doğaüstü güçlere sahiptir. Sam, elinden çıkan ışınlarla karşısındaki bir şeyi yakabiliyordur. Caine, düşünce gücüyle bir şeyleri hareket ettirebiliyordur. Gitgide paniğe kapılan çocukların, kendilerine bir saf seçmeleri gerekir. Ya Caine’in grubuna katılacaklar, ya da Sam ve ekibi ile birlikte Caine’e karşı savaşacaklardır. Sam ve ekibi, bir yandan beyinleri yıkanan çocukları Caine’in etkisinden kurtarmakla uğraşırlar. Öte yandan olayların arkasındaki gizemi çözmeye çalışır, bu hapislikten kurtulmanın yollarını ararlar.

Kitap, fantezi ağırlıklı kitaplardan hoşlanmayanlar için bile ilgi çekici olabilecek bir konuyu işliyor, çocukların tek başlarına bırakıldıkları bir dünyayı, yer yer oldukça acımasız detaylarla okura sunuyor. Kitabın baş “iyi” karakteri Sam, kolaylıkla okurun özdeşlik kurup sevebileceği bir karakter olarak işleniyor. Genelde heyecan dolu ve sürükleyici bir kitap olsa da yer yer aksamalar, uzamalar görülüyor. Çok fazla ögeyi konuya dahil etme isteğiyle bazen kitabın odağının kaybolduğu da söylenebilir. Korku içerikli kitaplardan hoşlanmayanların uzak durması gerekiyor.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com

7 puan

boş zamanlarda okunabilir ama çok şey beklemeyin..

8 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2012/12/yoklar-serisi-yoklar-michael-grant.html#more

Not: Ayrıntılı yorum blogumdadır.

Kitap tüm yetişkinlerin (15 yaşından büyük herkesin) birden yok olması ile başlıyor ve bunun yarattığı sorunlarla devam ediyor. Bana ilk 150 sayfa biraz durağan geldi. Çocuklar ne olduğunu anlamaya çalışıyor, hiç bir şey bilmiyorlar ve kasabada tam bir kaos ortamı mevcut. Caine ve arkadaşları ortaya çıktığı zaman kitap birden durağanlıktan çıkıyor ve elinizden bırakamayacak kadar sürükleyici bir hal alıyor. Peki kim bu Caine ve arkadaşları? Kasabada iki tane okul var. Birincisi normal öğrencilerin gittiği okul, ikincisi ise Caine ve arkadaşları gibi sorunlu öğrencilerin gittiği okul olan Coates. Tüm yetişkinler ortadan yok olunca normal okullu öğrenciler ile Coates’li öğrenciler karşı karşıya geliyor.


Başlangıçta Coatesliler dost canlısı gibi görünse de kitabı okudukça bunun böyle olmadığını anlıyorsunuz.

Coatesli öğrenciler: Caine, Diana, Drake, Jack vs. (Öne çıkanları yazdım.)

Normal okul öğrencileri: Sam, Astrid, Edilio, Quinn, Mary vs. (Öne çıkanları yazdım.)

Kitabın en sevdiğim yanı tek bir kahramana odaklanmadan yazarın herkesi anlatabileceği kadar ayrı ayrı anlatması oldu. Mesela Sam’i anlatırken bir başka sayfada Diana’dan bahsetmesi hoştu. Özellikle Lana’ya olanları çok merak ettim. Ne zaman kızla ilgili yazılanları okuyacağım diye merak ettim.

Profil Resmi
10 puan

Aşırı heyecanlı ve güzel bir kitap herkese tavsiye ederim.

10 puan

Kitabı uzun uzun okudum. bir sene geçti 2. kitabı okudum karakterleri unutmamıştım. gayet akıcı ve güzel


Baskı Bilgileri

632 sayfa


ISBN
9786054228324

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

MerhemiOlanKel Aysu00
2 kişi

Okumuşlar

özde Aviendha Taranis kirmizikurnaztilki MerhemiOlanKel
82 kişi

Okumak İsteyenler

~butterfly~ Burcu Özgür poison* songül kuvancı Canan
38 kişi

Takas Verenler

Shadow Feanor
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski