Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Tarihimizde , siyaset mecrasinda yer edinmiş önemli kisiliklerden biri. Ortadogu ve Arap dunyasinda en cok bilinen Türklerden biri.
Ideolojik anlamda kendisini muhafazakar hattta bir kaç tik ilerisini de söylemem mümkün,şeriatçı olarak niteleyebileceğimiz, diğer taraftan bakinca da ekonomik anlamda sosyalist bakış açısına sahip bir kimlik Erbakan.
Tam bir Amerikan ve emperyalizm karşıtı.
Muhafazakâr kesmin sevip saydığı, görüşlerine deger verdiği bir karakter olmasının yanısıra Laikçi kesimin de sanırım ayni oranda sevmediği bir liderdi de diyebilirim.
Bunlarin disinda 1974 yılında soguk savas doneminde , ozellikle ABD'yi de karsimiza alarak gerçekleştirdiğimiz , zamanin politik ve sosyal durumu göz önüne alındığında oldukça cesur bir hamle olan Bülent Ecevit önderliginde kendisinin de desteği ile vuku bulmuş Kibris Baris Harekâtının gerceklestirilmesi noktasinda etkin bir simadir.
Bu kitabinda ozellikle ekonomik anlamda tasarladığı ideal bir dünya düzeninden bahsetmis.
Ekonomik anlamda mevcut durumu , dünya genelindeki guc odaklarini baz olarak ortaya koymuş,bunlara adil düzen tanimlamasi adi altinda cozumlemeler getirmiş.

Özellikle dunya piyasalarina yön veren yahudilerin hatta siyonistlerin hegemonyasi altından kurtulmanin elzem oldugunu , faizin ortadan kaldirilmasi gerektiğini, paranin kavramsal olarak sadece uretim karsiti olmasi gerektigini ifade etmistir.

Emperyalizm karsiti tutumunu son sayfaya kadar gostermistir . Kitap bir iktisat bilimleri kitabi tadinda olup , Erbakan'in konferans konusmasidir. Bircok not aldim ama buraya yetmez. Özellikle siyonizme hizmet ettigimizi , bagimlli oldugumuzu , dunya piyasasinin belirli gizli guclerin tekelinde oldugunu, aldigimiz ekmekte dahi bu guclere para girdisi sagladigimizi ifade ediyor. Kapitalizm ve komunizm etkisinde olan duzenin yikilip adil duzenin tahsis edilmesinin muhakkak oldugunu ofade ediyor. Kurtulusun bu noktada milli gorus ilkesini şiyar edinmis saadet partisinde olduğunu diger partilerin dolayli , dolaysiz , bilerek yahut bilmeyerek bu kapitalist sisteme hizmet ettiğini savunuyor. Tek dogru partinin kendi partisi olduğunu savunuyor.

Siyasi soylemleri benim alanimin disinda kalmakla beraber temel olarak saptamalarinin hepsi bence dogru. Cozum önerileri de gercekten oldukca makul. Okuyunca goreceksiniz. Ama dünyanın geldigi noktada bu cok fazla utopik olmamis mi diye de sormadim degil. Bence fazlasiyla utopik bekentiler icerisinde hoca. Boyle bir duzen keske tahsis edilebilse.. Ozde hepimiz birer piyonuz. Sahsim adina bunun farkindayim. Kendi gecimimi saglamak adina , argo tabirle ensesi kalinlara kolelik yaptigimin farkindayim. Bazen ben de duzeni inanilmaz sekilde sorguluyorum. Dövüş kulubu aklima gelmedi degil sisteme mukemmel elestiri getiren kitapti. Yine bu kitabi okuyunca bu kitap ekonomik anlamda ama thomas moore un utopyasi aklima geldi cok daha genis bir sekilde ideal devlet düzenini temel alan bir kitaptı.


Baskı Bilgileri

148 sayfa
2016 tarihinde, MGV Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
978-605-62363-5-8

Etiketler: siyasi iktisat

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Serginho
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski