Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok

Hakkâri ve Kuzey Irak Dağlarındaki Askerler Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir. Savaş kazananıda yorar. Ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçturç Ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz. Ölüm korkusu, ölüm acısından daha şiddetlidir. Ölüm teşkilatının bir anlamı yoktur. Size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim. Kahramanlara emir verilmez.

Hakkâri ve Kuzey Irak Dağlarındaki Askerler Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir. Savaş kazananıda yorar. Ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçturç Ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz. Ölüm korkusu, ölüm acısından daha şiddetlidir. Ölüm teşkilatının bir anlamı yoktur. Size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim. Kahramanlara emir verilmez.


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Türk ordusunun muazzam gerilla savaşını nasıl kazandığı bu kitabı okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız. Belgesel tadında bir kitap. Bir solukta okuyacak, şaşıracak, üzülecek ve gurur duyacaksınız.
Bütün duyguları aynı anda yaşatıyor.

Profil Resmi
7 puan

gerçek, yaşayan kişilerin elinden yazılmış. bilmediğim öyle şeyler vardıki içinde gözlerim doldu. hep ciddi, sert, dayanıklı, yorulmaz, yıkılmaz, cesur, kaya gibi duran askerlerimizin insan yönlerini gördüm. daha önemlisi o kişiler yaşamda farkına varmadığımız ama o üniformayı giyince bize dağlar gibi güçlü geldiğini anladım. ben korkarken askeri korkmaz sanmak hatamı anladım oda insandı . tüm bunlarta ragmen insan üstü çabalarla gerçekten kahramanlıklarla bizde o imajı oluşturduklarını anladım. hak ediyorlardı .ve askerlerimiz kadar ailelerininde yaşadıklarını anladım tümüne teşekkür ederim.

Profil Resmi
7 puan

Kitabı babam eve getirdiğimde pek ilgimi çekmemişti. Sonrasında kitabın kapağındaki isimlerin görev yaptığı dönemdeki şehitlerin isimleri olduğunu fark ettim ve kitap ilgimi çekti. Sonrasında okumaya başladım.
Doğu bölgesinde PKK'ya kök söktürdükleri dönemi anlatıyor ancak kısmende Ankara tarafından engellendiklerini de belirtiyor. Örneğin: "PKK üst yöneticilerinin toplantı yapacaklarını öğrendikten sonra hava bombardımanı başlatmak için uçakları kaldırdığında Genelkurmay tarafından aranarak acil uçakları geri çağır talimatını aldığını yazıyor."

8 puan

Belirledigim hedef 2019 yili için 81 kitaptı. Ve nihayet 81.kitap. Guneydogu'da uzun seneler kalmis ve cok onemli operasyonlarda komuta gorevini ustlenmis bir komutan Osman Pamukoğlu. Onun kaleminden bölgede örgüte yönelik verilen mücadele biz okuyuculara en şeffaf şekilde aktarılmış. 📖💂‍♂️👮‍♂️

93-95 yillari arasinda Hakkari ve cevresinde yapilan operasyonlarin anlatıldığı, donemin burokrasisine sitemlerin olduğu,örgüte karşı verilen mucadelede çekilen sikintilarin gözler önüne serildiği eser. Donemin paşası (tumgeneral)Osman Pamukoglu'nun yani bir askerin elinden cikma bir eser olmasi itibariyle askeri anlamda bazi seyleri daha net gorebildigimiz bir kitap olmuş. Edebi anlamda pek bir şey beklenmeden ve Inkilap yayinevinin maalesef pek de iyi bir baski ortaya koymadığı gercegini gözönünde bulundurarak okuyalim. ⚠️

Örgütün muthis derece etkin olduğu, sehre cok yakin bölgelerde, daglarda konuşlandığı yillar olan 90 baslari ve ortalarinda bölgeye atanan Osman Pamukoglu'nun o gune kadar askerî anlamda bölgede genel-geçer butun tabulari yıktığı, bekleyen degil uzerine giden olmayi seçtiği donemler. Ozellikle sayisi cok fazla olan ve cok buyuk darbelerin vurulduğu yurt disi kamplarına yapilan operasyonlar sık sık Atatürkçü general diye kendini tanimlayan komutanin ne kadar gözü kara olduğunu gösteriyor. ⚡💂‍♂️

Donem itibariyle baktigimiz zaman mühimmat ve silah yonuyle orgutle ordumuz arasinda farkin az olduğu ve bu nedenle gogus goguse çarpışmaların bir hayli fazla oldugu ve maalesef kayiplarimizin da buna paralel olarak fazla oldugu gerçeğini görebiliyoruz. Bircok sey denenebilir. Gunlerce dag başlarında verilen mücadele,yirtik botlar, kanayan ayaklar vs vs...Ozellikle helikopterlerin bu operasyonlarda ne kadar etkin olduğunu,sık sık adinin zikredilmesi yonuyle görebiliyoruz. Gelisen teknoloji ile beraber orgute karsi verilen derecede gelinen nokta ve zamanın kosullari goz onune alininca artik cok daha fazla sonuc alındığı ve orgutun bölgede nasil zor durumlara düştüğünu cok net görüyoruz. Zira teknoloji size dogru yonde kullandikca kazandırır.

Halk noktasinda da, masum halk ve destek veren halki ayirma noktasinda da karsilasilan zorluklardan dem vurulmus.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 348 sayfa
2004 tarihinde, İnkılap Kitabevi tarafından yayınlandı


ISBN
9789751022547
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

demet srplbzks üyesiz Aviendha eyuptumen
7 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski