Red-Headed Stepchild (Sabina Kane #1)

In a world where being of mixed-blood is a major liability, Sabina Kane has the only profession fit for an outcast: assassin. But, her latest mission threatens the fragile peace between the vampire and mage races and Sabina must scramble to figure out which side she's on. She's never brought her work home with her---until now.

This time, it's personal.

In a world where being of mixed-blood is a major liability, Sabina Kane has the only profession fit for an outcast: assassin. But, her latest mission threatens the fragile peace between the vampire and mage races and Sabina must scramble to figure out which side she's on. She's never brought her work home with her---until now.

This time, it's personal.


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
4 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/08/kitap-yorumu-red-headed-stepchild.html
Uzun bir süre listemde bekledikten sonra Red-Headed Stepchild'ı bitirdim. Hoşlandın mı peki?
Kitabın tamamiyle bir vakit kaybı olduğunu düşünüyorum. Haksızlık etmek istemem, kitabın sonu biraz güzeldi ve familiar bir şeytan fikri hoştu ama genede bütününe baktığımda başladığıma üzüldüğüm bir kitap.

Ben pek kitabın konusuna bakarak başlamam, ne de puanınına, kapağına bakarım, azıcıkta okuyanların verdiği puana ve ona göre başlarım. Yada direkt açarım ve okurum. Yıllardır bu böyle.
Bu kitaba ise araştırarak başladım. Konusu beni çekti kitabın GR puanıda fena değildi.
Gelgelelim kitapta kurulan karşılıklı konuşmalar çok zayıftı, karakterin ben sert, bağımsız güçlü bir suikastçiyim tavırları tamamiyle yapaydı, özellikle nymphlere verilen ön görü gücü Vinca tarafından çok basit ve inandırıcı olmayan bir şekilde kullanılıyordu.
Yani kitapta bir çok öğe inandırıcı değildi.
Ama bir mage(Sihirbaz) olan Adam yarı güzel ve inandırıcı bir karakterdi. Ama aralarında büyük bir aşk olması beklenen iki arasında bir gram sizi gülümseden, heyecan içinde bırakan konuşma geçmiyordu.
Sabina'ya gelirsek bu kızın hissettiği, inandığı hiç bir şey beni kendisine çekmedi çünkü yazar bu kıza hiçbir şekilde beynini kullanma yetisi vermemiş.
Özellikle saçıma "elma ağacından yapılma kazık alrıım saçımada koyarım orayıda arayacak değiller ya" benzer bir cümleden sonra bu kızdan ümidimi kestim. Çünkü daha iyilerini okudum.
Tamamiyle beyni yıkanmış bir kukla!
Kendi için düşünemeyen karakterleri sevmiyorum .
Kitabın Tanıtımı:
Melez olmanın büyük bir engel olduğu bir dünyada Sabina Kane bir dışlanmışa uygun tek işi yapıyor. Suikast. Son görevi vampirler ve mageler arasındaki ip ucuna bağlı barışı tehdit ediyor ve Sabina hangi tarafta olduğuna karar vermek zorunda.
Şuana kadar eve hiç iş getirmemişti ama bu sefer iş kişisel.

Sabina suikast için bir işe gönderiliyor ve orada bir mage olan Adamdan gerçek kimliğini ve o ana kadar güvendiği kişinin ona ihanet ettiğini öğreniyor. Arkadaşlar ediniyor. Bol bol ihanete uğruyor arkadaşlarına ihanet ediyor.Ah unutmadan birazda saf ve salak ve kör olduğu için bir kaç ölüme sebebiyet veriyor.
İkinci kitabı okumaya niyetim yok ama belli de olmaz.
Not :Kızın omuzunda görülen dövme aslında bel çevresinde ve yarı mage olduğunu sembolize ediyor. Kızıl saçlı olması ise her vampirin açık ve ya koyu yaşa yada ne kadar vampir kanı taşıdığına bağlı olarak kırmızı saçlı olamsı yüzünden.


Baskı Bilgileri

325 sayfa
1Nisan2009 tarihinde



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

merve0zcan
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski