Pi'nin Yaşamı

Piscine Molitor Patel, herkesin bildiği adıyla Pi, Hindistan'ın Pondicherry kentinde yaşayan küçük bir çocuk. Babasının burada bir hayvanat bahçesi var. Pi on altı yaşına geldiğinde, ailesi, hayvanların bir bölümünü de yanlarına alarak Kanada'ya göç etmeye karar verir ama asıl trajedi, onları taşıyan yük gemisinin korkunç bir fırtınada batmasıyla başlar. Pasifik Okyanusunun masmavi sularının üzerinde tek bir filika yüzmektedir. İçinde de yalnızca beş kazazede: Pi, bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, dişi bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı. Oyuncuların arasında uçan balıklar, Mako cinsi köpekbalıkları ve su kaplumbağaları da var. Pi, zekâsı, cesareti ve korkusu sayesinde hayvanların hiyerarşik yiyecek zincirinde yer almamayı başarır. Ve sonuçta Richard Parker adındaki kaplanla baş başa kalırlar. Şimdi Pi'nin tek yapması gereken, bu yüce hayvana büyük bir anlayışla yaklaşmaktır. Böylesi tehlikeli bir kaplanla, okyanusun ortasındaki küçücük bir filikada kıstırılmış bir çocuğun konu alındığı bir öykünün sizi hayal alemine sürükleyeceğini, daha kitaba başlamadan bilirsiniz. Yann Martel'in ‘'Pi'nin Yaşamı' dönüşümsel bir roman, okuyucularını şaşkınlığa uğratacak ve aynı zamanda gönüllerini fethedecek, akıllara durgunluk verecek nitelikte bir hayal ürünü. Öykülemenin zaferi ve gerçek anlamda Tanrı'ya inanmanızı sağlayacak bir kitap. Bir okuyucu daha başka ne isteyebilir ki? Bu roman felsefi bir esin kaynağı gibi, içinde güneş enerjisiyle çalışan bir damıtıcının kullanımı bile anlatılıyor. ‘'Pi'nin Yaşamı', okuyucusunu püfür püfür Pondicherry'den okyanusun kızgın sıcağına uzanan bir gezintiye çıkarıyor. Kitapta gerçekdışı ve alegorik anlatımının yanı sıra, kimi zaman duygusal öğelerden tamamen arındırılmış betimlemelere rastlıyoruz.

Piscine Molitor Patel, herkesin bildiği adıyla Pi, Hindistan'ın Pondicherry kentinde yaşayan küçük bir çocuk. Babasının burada bir hayvanat bahçesi var. Pi on altı yaşına geldiğinde, ailesi, hayvanların bir bölümünü de yanlarına alarak Kanada'ya göç etmeye karar verir ama asıl trajedi, onları taşıyan yük gemisinin korkunç bir fırtınada batmasıyla başlar. Pasifik Okyanusunun masmavi sularının üzerinde tek bir filika yüzmektedir. İçinde de yalnızca beş kazazede: Pi, bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, dişi bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı. Oyuncuların arasında uçan balıklar, Mako cinsi köpekbalıkları ve su kaplumbağaları da var. Pi, zekâsı, cesareti ve korkusu sayesinde hayvanların hiyerarşik yiyecek zincirinde yer almamayı başarır. Ve sonuçta Richard Parker adındaki kaplanla baş başa kalırlar. Şimdi Pi'nin tek yapması gereken, bu yüce hayvana büyük bir anlayışla yaklaşmaktır. Böylesi tehlikeli bir kaplanla, okyanusun ortasındaki küçücük bir filikada kıstırılmış bir çocuğun konu alındığı bir öykünün sizi hayal alemine sürükleyeceğini, daha kitaba başlamadan bilirsiniz. Yann Martel'in ‘'Pi'nin Yaşamı' dönüşümsel bir roman, okuyucularını şaşkınlığa uğratacak ve aynı zamanda gönüllerini fethedecek, akıllara durgunluk verecek nitelikte bir hayal ürünü. Öykülemenin zaferi ve gerçek anlamda Tanrı'ya inanmanızı sağlayacak bir kitap. Bir okuyucu daha başka ne isteyebilir ki? Bu roman felsefi bir esin kaynağı gibi, içinde güneş... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

caniim.

8 puan

Filmine aşık olduğumdan kitabına başladım. Güzel bir kitap bazen ağır ilerliyor bazen su gibi akıyor.

Seni seviyorum Richard Parker.

8 puan



Bir süredir bu kadar doyurucu bir kitap okumamıştım özellikle hayvanlarla ilgili verdiği bilgiler ve farklı bakış açısı çok iyiydi.8 puan vermemin sebebi hikaye sonlandırılırken sanki aceleye getirilmiş gibi bir hisse kapılmam. Muhteşem bir başlangıç ve keyifli bir anlatımla sürüklenip sonunda hayal kırıklığına uğradım. Konu açısından değil de, anlatım ve edebi manada beğenemedim.

Profil Resmi
9 puan

Kitap gerçekten iyiydi, filmi kitabından da iyiydi.

http://aanyankaa.tumblr.com/post/41804541122/oneri-pinin-yasami

10 puan

insanın yalnızken yapabileceklerini ve yalnız kalmamak için düşman bile olsa birine muhtaç olduğunu,ihtiyaçlar dahilinde çıkarların gözetilmesinin vazgeçilmez olduğunu masalsı bir dille anlatan güzel bir kitap.

Profil Resmi
9 puan

Kitap gayet orjinal.Filmini izlemeden önce kitabını okuyun derim.Ben önce filmi izledim sonra kitap sarmadı, hayal gücümü kısıtladı .Genelde kitaplar güzel olur ama bu sefer boynuz kulağa geçmiş filmi daha güzeldi.

10 puan

Kitabı da filmi de 10 numara:))Çok seveceksiniz kesinlikle okuyun:))


Baskı Bilgileri

344 sayfa


ISBN
9789751020109

Diğer baskılar


Etiketler: çağdaş roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Tucker'ın olmayan kanatları
1 kişi

Okumuşlar

İlkind pafkoatthewall KCKF nkilic kvothe
93 kişi

Okumak İsteyenler

kilimci Trillian nrcnn safakonder gizemnurtozlu
60 kişi

Takas Verenler

Daytuna terimception
2 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski