Paramparça (A Wicked Saga #2)

Kararsızsan paramparçasın! İnsanlardan beslenen korkunç Faelere karşı dünyayı korumak yeterince zor değilmiş gibi, Ivy şimdi bir de Fae Prensi'yle mücadele etmek zorunda. Faelere dünyanın kapılarını açacak ve insanlığın sonunu getirecek kişi, bir Buçukluk. Ve o Buçukluk, Ivy'nin ta kendisi. Düzen'le birlikte mücadeleye devam mı etmeli, yoksa Düzen'den sakınmalı mı?

Prens'le nasıl savaşmalı? Aşkını nasıl korumalı? Şimdi dünyanın kaderi Ivy'nin ellerinde. Hemen harekete geçmezse. Hem yüreği hem de dünyası paramparça olacak.

Kararsızsan paramparçasın! İnsanlardan beslenen korkunç Faelere karşı dünyayı korumak yeterince zor değilmiş gibi, Ivy şimdi bir de Fae Prensi'yle mücadele etmek zorunda. Faelere dünyanın kapılarını açacak ve insanlığın sonunu getirecek kişi, bir Buçukluk. Ve o Buçukluk, Ivy'nin ta kendisi. Düzen'le birlikte mücadeleye devam mı etmeli, yoksa Düzen'den sakınmalı mı?

Prens'le nasıl savaşmalı? Aşkını nasıl korumalı? Şimdi dünyanın kaderi Ivy'nin ellerinde. Hemen harekete geçmezse. Hem yüreği hem de dünyası paramparça olacak.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Paramparça bitti... Şimdi ben dex üçüncüyü çıkarana kadar iptalim 😑
Öncelikle bir eleştirim var. Onu dile getireyim sonra nasıl ayılıp bayıldığım yazacağım 😂
Kadın karakterler hep tahmin edilen şey olmak zorunda mı ? Mesela Alex'in melez olması, yakın zamanda ki karanlık elementlerden Layla'nın da aynı şekilde melez olması ve en son Ivy'nın buçukluk(melez) olması... Böyle olunca artık biraz farklı olaylara yönelmesini ister oldum. Yani beklenilenden farklı olması ya da en azından diğer kitaplarındaki benzerliklerinden kurtulmasını istiyorum. Ama sadece bu açıdan eleştiriyorum yazarı. Karakterleri ve heyecanlı,akıcı anlatımı her zamanki gibi çok iyiydi.
Ivy-Ren-Tink üçlüsü kırdı geçirdi ortalığı. Özellikle Tink ve bu kitapta dönüştüğü muhteşem haliyle beni benden aldı. İlk kitaba göre fae alemini daha iyi anlatmış bu yüzden daha çok akıcıydı. Ve Ren Ivy yakınlaşması kitabın sayfalarını alev alev yaktı 😍
Tink olmasa kitap biraz daha olay odaklı gidermiş ama iyi ki öyle olmamış komik diyalogları ile güzel bir harmanlanmış kitap.
Eh kötüler de her zamanki gibi kitapların olmazsa olmazı. Fae Prens, Ivy'nın peşinde. Onu hamile bırakarak tüm fae alemini dünyaya getirmeyi amaçlıyor. Ve onu durdurmak sanırım en en zorlu şey olacak. Acayip nefret ettim şu Prensten.. Özellikle bizim ikiliye yaptıkları kitabın sayfalarına dalıp, boynunu gövdesinden ayırmak ile gözlerini oymak arasında gidip gelmeme sebep oldu.. (seri katil ve düşünce dünyası 😂)
Kitapta kime güveneceğime karar verememişken, son sayfalar da olan gelişmeler iyiler geldi dedirtti. AMA tahmin etmiştim ve bu beni epey üzdü. Yazarın bir an önce şu benzerliklerinden kurtulması lazım. Tüm kitaplarını okumuş olan ben artık diğer serilerinden yola çıkarak çıkarımlarda bulunabiliyorum ve bunların tutması da fena halde canımı sıkıyor...
Yinede seviyorum bu kadını ya.
Güzel bir seri eksikleri olsa da tavsiye ederim. Ama ilk kitapta dediğim şeyi yine diyeceğim; ben Fae alemini Karen Marie Moning 'den okumayı seviyorum.

http://satellitebook.blogspot.com.tr/2017/01/paramparca-wicked-saga-2-jennifer-l.html

7 yıl, 3 ay
8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2017/07/jennifer-l-armentrout-paramparca-wicked.html

Yine bir Armentrout kitabıyla karşınızdayım. Bu sefer ki kitabımız Lanetli Üçlemesi'nin 2. kitabı Paramparça.

Yazarın akıcı kurgularını seviyorum ki zaten bilmem kaç milyon kitabını okuduktan ve yorumladıktan sonra bu kısmı fark etmişsinizdir. Bu serisini de sevdim. İlk kitaptan daha iyiydi 2. kitap deyip direk yoruma dalış yapıyorum.

İlk kitapta Fae Prensi özgür kalmıştı ve Ivy'nin kendisi ile ilgili şok edici gerçekleri öğrenmişti. 2. kitap ise kaldığı yerden devam ediyor, hem de ne devam ediyor. Daha güçlü bir kurguyla ve daha aksiyon dolu bir şekilde devam ediyor. Belki biraz daha aşk dolu :)

Ivy, kendisinin buçukluk olduğunu öğrenmesi ve Prens'in kendisini istemesi ile hem Düzen'e karşı görevlerini yerine getirmeye sevdiklerini korumaya çalışırken hem de Prens'ten kendini korumaya çalışmaktadır. Ancak Prens'in daha kurnazca attığı adımlar sonucunda Ivy, sevdiği adamın hayatına karşılık Prens'le beraberliği kabul ettiğinde olaylar çığırından çıkıp, kontrol edilemeyecek boyuta gelmeye başlar.

Ivy, şimdiye kadar tanıdığı kendi kimliği ile altındaki yatan buçukluk olmanın verdiği kimlik arasında Prens'in zorlamasıyla bocalama yaşarken bir yandan da nasıl o ikilemden kurtulacağını düşünmekte bir çıkış yolu aramaktadır.

İlk kitaba nazaran daha heyecanlıydı. Genelde serilerin ilk kitapları konuya giriş olduğu için okurlara pek beklentiyi karşılatmaz ama şans verildiğinde ikinci kitapla birçok okurun kalbinin fethedildiği bir gerçek. Bu seriyle de hazır 2. kitapta varken peş peşe okuyarak müthiş bir maceranın içerisine dalabilirsiniz.

Ben bu kitabı beğendim ki zaten Jennifer L. Armentrout kitaplarını ayrı bir seven biri olduğum için beni tatmin edeceğini biliyordum yazarın.

Seriyi sizlere tavsiye ederim :)

Güzel bir fantastik seri ve bence içerisine de bir o kadar güzel aşk serpiştirilmiş :)

7 puan

Ilki kadar beğenmesem de serilerdeki ikinci kitap sendromunun farkındayım..😅 o yüzden o kadar da puan kırmadım . Ve 3. kitabı merakla bekliyorum😊🤗

9 puan

Fazla vakit geçmeden serinin ikinci kitabıyla karşınızdayım. Ivy Morgan için şimdi işler bambaşka bir boyuta taşındı. İlk kitap kendisi ile ilgili asıl gerçeğin ortaya çıkmasıyla bitmişti. Şimdi ise öğrendiği gerçeğin hayatını, geleceğini nasıl etkileyeceği korkusu ile beraber sevdiği adam Ren’e gerçeği söyleyememenin verdiği huzursuzluk arasında bocalıyor. Ötedünya’nın kapılarının açılmasıyla Fae Prensi o kapıdan geçiyor ve korkulan beklenti gerçekleşiyor. Tink (kitaptaki en eğlenceli karaker perimiz) ile Ren’in Ivy’i kurtarmak için birlikte hareket etmesini (her ne kadar birbirlerine sataşmakdan duramasalar da) ise çok sevdim. Bu kitap ilkinden daha aksiyonu bol, heyecan dozu her sayfada azalmadan arttığından bir solukta okunup bitti. Ve merakla serinin üçüncüsü beklenmekte..


------------------

“Orada dikilip duracak mısın yoksa gerçekten bir işe yarayacak mısın?” diye söylendi Tink, Ren’e. “Benim için kutuları yerden alır mısın?”
“Tink,” diye çemkirdim.
“Kutuları ben alırsam, onları bahçeye fırlatıveririm,” dedi Ren.
Tink ellerini yanaklarına vurarak aniden geriye sıçradı. “Buna cesaret edemezsin.”
“Hem de öyle bir ederim ki.”


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 396 sayfa
2016 tarihinde, Dex tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: fantastik

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci hüma burçak. Berfin. SiHiRLi_PeRi
9 kişi

Okumak İsteyenler

persephone. tacar lordlard hAnAJks
4 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski