Mozaik Cinayetler

Floransa, Haziran 1300. Yüzü kireçle kaplı bir ressamın cesedi, tamamlamak üzere olduğu mozaiğin yanında bulunur. Floransanm yeni prioresı (ve bir gün kriminoloji üzerine kapsamlı incelemesi Cehennemi yazacak kişi otan) Dante Alıghıeri kilisedeki cinayetle ilgili soruşturma görevini üzerine alır. Bıı onun ilk resmi soruşturmasıdır. Elindeki muğlak ıpuçlanyla Floransan in so kak] aranı arşınlayarak hilekar ve gizem dolu bir bilgin grubunun peşine düşer. Her biri işinin ehli, ılım irfan sahibi yedi adam neden şehirde bir araya gelmiştir? Ressam eserini tamamlayacak kadar uzun yaşasaydı ortaya çıkacak olan sır nedir? Metali altına çeviren bir simya formülü müdür? Bunun tek kollu bir hancının meyhanesinde dansözlük yapan yabani ve güzel Arıtıha ile ne gibi bir ilgisi olabilir? Ya da şehirde olduğuna dair çıkan söylentiler yüzünden Dantenin can düşmanı Papa Bonıfacıonun politik hedeflerine gölge düşüren Suabia tahtının varisi Beatricc ile?Leonij dâhi şairi alaycı bir dille ele alıyor ve Danteyi bir insan gibi gösteriyor. Zeki ama çabuk sinirlenen, kendi kendine konuşan ama cesur bir insan.., italyanın yeni cinayet ronıanı üstadından büyüleyici bir polisiye.Dante her ne kadar Antilidntn cazibesine karşı koyatnasa da, kurbanların katilleri nasıl çektiği ve hangi hastalığın günaha karşılık ceza işlevi gördüğüne dair ilginç teoriler sunuyor. Publîsfıers ffeeklyKitabın ritmi bile Dantevarı; kimi zaman fikirler sunuyor, kimi zaman maveraya sürüklüyor. Dante okurları gizemli Floransanm karanlık köşelerinde iz sürmeye davet ediyor. Corriere della tieiTaYazarın her sayfasında ustalığını konuşturduğu son derece, çekici vebüyüleyici bir roman.

Floransa, Haziran 1300. Yüzü kireçle kaplı bir ressamın cesedi, tamamlamak üzere olduğu mozaiğin yanında bulunur. Floransanm yeni prioresı (ve bir gün kriminoloji üzerine kapsamlı incelemesi Cehennemi yazacak kişi otan) Dante Alıghıeri kilisedeki cinayetle ilgili soruşturma görevini üzerine alır. Bıı onun ilk resmi soruşturmasıdır. Elindeki muğlak ıpuçlanyla Floransan in so kak] aranı arşınlayarak hilekar ve gizem dolu bir bilgin grubunun peşine düşer. Her biri işinin ehli, ılım irfan sahibi yedi adam neden şehirde bir araya gelmiştir? Ressam eserini tamamlayacak kadar uzun yaşasaydı ortaya çıkacak olan sır nedir? Metali altına çeviren bir simya formülü müdür? Bunun tek kollu bir hancının meyhanesinde dansözlük yapan yabani ve güzel Arıtıha ile ne gibi bir ilgisi olabilir? Ya da şehirde olduğuna dair çıkan söylentiler yüzünden Dantenin can düşmanı Papa Bonıfacıonun politik hedeflerine gölge düşüren Suabia tahtının varisi Beatricc ile?Leonij dâhi şairi alaycı bir dille ele alıyor ve Danteyi bir insan gibi gösteriyor. Zeki ama çabuk sinirlenen, kendi kendine konuşan ama cesur bir insan.., italyanın yeni cinayet ronıanı üstadından büyüleyici bir polisiye.Dante her ne kadar Antilidntn cazibesine karşı koyatnasa da, kurbanların katilleri nasıl çektiği ve hangi hastalığın günaha karşılık ceza işlevi gördüğüne dair ilginç teoriler sunuyor. Publîsfıers ffeeklyKitabın ritmi bile Dantevarı; kimi zaman fikirler sunuyor, kimi zaman maveraya sürüklüyor. Dante okurları gizemli Floransanm k... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Kitabın ilgi çekici bir hikayesi var... Sıra dışı bir cinayet..

Akıcı bir anlatım var.

Kitabın kapağında "Bir Dante Romanı" yazıyordu. Bende bunu görünce merak edip almıştım kitabı.. Başkahraman olarak Dante seçilmiş... Onun hayatından kesitler sunulmuş ve sonelerinden alıntılar yapılmış kitapta.

Kitapta o zamana özel olan büyüye, cinlere, yıldızlara olan inanç fazlasıyla yansıtılıyor... Yazıldığı zamanın birçok özelliğini taşıyor bu da bir gerçekçilik katmış (:

Sanki Dan Brown benzerliği vardı... Tamamen değil ama biraz vardı sanki.. Bu benzerlik olmasaydı yani özgün olunsaydı daha iyi olacaktı sanki..

Kitap güzeldi ama benim beklentim biraz daha farklıydı. Ne bileyim şu cinayet olayı geri plandaydı hep... Farklı bir şey bekliyordum. O yüzden tam tat alamadım. Ama okunabilir (: Sadece aksiyon, polisiye, gerilim kitabı istiyorsanız beklentinizi fazla karşılamaz. Yine kitabın ismine kandık yani (:


Baskı Bilgileri

319 sayfa


ISBN
9789944983402

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

mugoze Anilaracitir BetülArslantürk irem4736e ndilang
5 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski