Kozmik Haydutlar

Bir uyuşturucu kaçakçısı, gasp ettikleri eşyaları vakit öldürmek için karıştırıken karşısına çıkan kitaplardan kuantum fiziğine merak sarar ve hayatı onunla açıklama çabasına girişir. Orta ve Güney Amerika'da uyuşturucu kralları, haydutlar (banditolar), birbirinden kaçık tipler ve tabii ki CIA ve FBI gibi örgütler eşliğinde çizgi filmvari maceralar yaşanırken bir yandan da gerçekliğin temel doğasına heyecan verici bir yolculuk başlar... Kozmik Haydutlar, artık, yaşamınızı değiştirin terapilerine bile sokulan son yılların en büyüleyici ve bulaşıcı dini olmaya aday kuantum fiziğini belki de ona en çok yakışan banditolar ve öteki esrarkeş maceraperestler aracılığıyla açıklıyor. Neredeyse her hükümetin polis teşkilatını peşlerine takan bu gamsız grup, külüstür uçak ve gemilerle kaçakçılık yaparak gittikleri yerleri yakıp yıkıp kaos yaratıyor. El bombasıyla gemi tamirinden, uçakta fazla içerek yerçekimini azaltma projelerine kadar pek çok şenlikli absürdlük örgütlüyorlar. Neden sonuç ilişkisinin ortadan kalkışıyla, yaşadığımız dünyaya hiç benzemeyen atomatlı âleminden, evrenin nasıl oluştuğuna, kara deliklere ve zaman yolculuklarına kadar sokaktaki insanın da ilgi alanına girecek bir dizi bilimsel olgu ve kuramı okuru üzmeden ve tabii ki sıkmadan mizahi bir üslupla anlatıyor yazar. Evrende hâlâ şaşıracak şeyler varken bütün mevsimlerin en haylaz, en neşeli kitabı Kozmik Haydutlar'ı kaçırmayın. Kuantum Fiziği öyle kolay bir konu değil ama birkaç yüz galon tekila, bazı patlayıcılar ve bir ton mavrayla karıştırınca Kozmik Haydutlar yaz güneşinin altında zevkle içilecek bir kokteyle dönüşüyor.

Bir uyuşturucu kaçakçısı, gasp ettikleri eşyaları vakit öldürmek için karıştırıken karşısına çıkan kitaplardan kuantum fiziğine merak sarar ve hayatı onunla açıklama çabasına girişir. Orta ve Güney Amerika'da uyuşturucu kralları, haydutlar (banditolar), birbirinden kaçık tipler ve tabii ki CIA ve FBI gibi örgütler eşliğinde çizgi filmvari maceralar yaşanırken bir yandan da gerçekliğin temel doğasına heyecan verici bir yolculuk başlar... Kozmik Haydutlar, artık, yaşamınızı değiştirin terapilerine bile sokulan son yılların en büyüleyici ve bulaşıcı dini olmaya aday kuantum fiziğini belki de ona en çok yakışan banditolar ve öteki esrarkeş maceraperestler aracılığıyla açıklıyor. Neredeyse her hükümetin polis teşkilatını peşlerine takan bu gamsız grup, külüstür uçak ve gemilerle kaçakçılık yaparak gittikleri yerleri yakıp yıkıp kaos yaratıyor. El bombasıyla gemi tamirinden, uçakta fazla içerek yerçekimini azaltma projelerine kadar pek çok şenlikli absürdlük örgütlüyorlar. Neden sonuç ilişkisinin ortadan kalkışıyla, yaşadığımız dünyaya hiç benzemeyen atomatlı âleminden, evrenin nasıl oluştuğuna, kara deliklere ve zaman yolculuklarına kadar sokaktaki insanın da ilgi alanına girecek bir dizi bilimsel olgu ve kuramı okuru üzmeden ve tabii ki sıkmadan mizahi bir üslupla anlatıyor yazar. Evrende hâlâ şaşıracak şeyler varken bütün mevsimlerin en haylaz, en neşeli kitabı Kozmik Haydutlar'ı kaçırmayın. Kuantum Fiziği öyle kolay bir konu değil ama birkaç yüz galon tekila, bazı pat... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

bir uyuşturucu kaçakçısının kuantum fiziğiyle tanışması..
kokain çekip de kafayı bulduktan sonraki tasvirler okunmaya değer.
yazarın üslubunun başkalığı kitabı eğlenceli ve sıradışı hale getirmiş.tavsiye ederim.

9 puan

Kozmik Haydutlar hava, kara, deniz dinlemeden kıtalar arası seyahat eden uçarı bir macera. Haydutların her durağı ise apayrı bir felsefe. Kendince varlık nedenlerini arayan bir grup amaçsızın amaçlı hale dönen yaşamlarından 194 sayfalık bir izlek.
Çok kültürlü dokusu, kutuplaşan dünyaya yönelttiği ince hicvi, çılgınlıkta sınır tanımayan karakterleri ve boğmadan anlatmaya çalıştıkları ile okuyanın yanına kar kalacak bir kitap Kozmik Haydutlar.

10 puan

Hayatıma yön veren kitaplardan.

9 puan

Okuduğum en değişik kitaplardan birisi olduğunu itiraf etmeliyim. Kuantum fiziğiyle ilgilenen uyuşturucu kaçakcılarının hikayesi anlatılıyor. Kısa ve sürükleyici bir kitap. Boş zamanlarınızda okumanızı tavsiye ederim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 1, 192 sayfa
2002 tarihinde, Ayrıntı tarafından yayınlandı


ISBN
975539362-5
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman, kuantum teorisi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

bilalante sanemsanemsanem Sons of Anarchy Teres utku
29 kişi

Okumak İsteyenler

Hypatia ondine mervekorcum inci16 afede
10 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski