Kime Dokunduğuna Dikkat Et! (Karanlık Elementler, #2)

Düşün ki on yedi yaşındasın, damarlarında hem iyinin hem kötünün, hem İblis'in hem Muhafız'ın kanı dolaşıyor… Düşün ki iki aşk arasındasın; bir yanda çocukluk aşkın, bir yanda nefes kesici yakışıklın…
İşte şimdi Layla'yı anlamaya başladın! Doğru ile yanlışın, kalbi ile mantığının arasında kalmış Layla'yı… Layla, darmadağın olmuş hayatını toparlamaya çalışıyor. Çünkü onun gizemli güçleri değişmeye başlıyor, Muhazıf klanı tehlikeli sırları ondan gizliyor ve hiç beklemediği bir anda Roth, dünyasını sonsuza dek değiştirebilecek haberlerle geri dönüyor.
Karanlık Elementler serisinin ilk kitabı Kimi Öptüğüne Dikkat Et! 'in ardından, Kime Dokunduğuna Dikkat Et! ile Layla gerçeğe biraz daha yaklaşıyor. Onunla yürümeye var mısın?

Düşün ki on yedi yaşındasın, damarlarında hem iyinin hem kötünün, hem İblis'in hem Muhafız'ın kanı dolaşıyor… Düşün ki iki aşk arasındasın; bir yanda çocukluk aşkın, bir yanda nefes kesici yakışıklın…
İşte şimdi Layla'yı anlamaya başladın! Doğru ile yanlışın, kalbi ile mantığının arasında kalmış Layla'yı… Layla, darmadağın olmuş hayatını toparlamaya çalışıyor. Çünkü onun gizemli güçleri değişmeye başlıyor, Muhazıf klanı tehlikeli sırları ondan gizliyor ve hiç beklemediği bir anda Roth, dünyasını sonsuza dek değiştirebilecek haberlerle geri dönüyor.
Karanlık Elementler serisinin ilk kitabı Kimi Öptüğüne Dikkat Et! 'in ardından, Kime Dokunduğuna Dikkat Et! ile Layla gerçeğe biraz daha yaklaşıyor. Onunla yürümeye var mısın?


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Lütfen biri bana açıklama yapsın. Karanlık elementler serisi Zayne ve Layla aşkı üzerinden mi devam edecek? Eğer öyleyse ilk kez J.L.A’nın bir serisini yarım bırakacağım. Kitap bana işkence çektirmek için yazılmıştı sanki. Zayne sinirlerimi bozmaktan başka hiçbir işe yaramadı. Bana kalırsa pekte bir şey beceremediği ortada. Of yorum boyunca sadece ona olan nefretimden bahsetmek istiyorum!
İlk kitabı okuyanlar bilir. Roth’un yaptığı fedakârlıkları ve Layla ile yakınlaşmalarını. Bu kitap ise resmen Roth’a yapılmış haksızlıklar silsilesiydi. Her sayfada gerçekleşen bir olay vardı. Ve o olaylar olurken Layla’yı yalnız bırakmayan ve yardım eden bir adet prens (Roth). Zayne kafa karıştırmaktan ve iğrenç bir babaya sahip olmaktan başka hiçbir işe yaramadı. Okuyacak olanlara dikkat, benim gibi Roth hayranıysanız bu kitap size iyi gelmeyecek. Çünkü Zayne ve Layla yakınlaşması son safhadaydı!
Bunlar dışında her şey daha da merak uyandırıcı ve heyecanlıydı. Özellikle son sayfadaki büyük bomba! –ıyy Zayne ağzından yazılan sahneden bahsetmiyorum tabi ki! Evet, öyle 2 3 sayfalık bir kısım mevcut maalesef- İlk sayfadan son sayfaya kadar ne olacak sorusu yedi bitirdi beynimi. J.L’nın dilini artık biliyorsunuzdur. O yüzden o konulara girmiyorum. Öyle bir sahne var ki benim birkaç damla gözyaşıma laik bir sahne. Onu alıntı olarak bile paylaşmayacağım. Ama Roth beni kendine tekrar tekrar âşık etti. Layla kimmiş bana gel diyesim var 
Diyecek birçok şey var ama alıp okumanız yerinde olur çünkü diğer kitaplardan bir daha farklıydı bana göre. Ciddi anlamda kafam karışık. Sırlar, çirkinleşen insanlar yüzünden biraz daha umutsuz bir hava yayılmıştı kitaba. Birde 500 sayfalık bir kitap görüntüsüne sahip değildi elime aldığımda şaşırmıştım. Kapağı da sevemedim. Kafamdaki karakterler onların yakından bile geçmiyor. Diğer kitap daha fazla Roth olacaksa çabuk çıksın deyip noktayı koyuyorum. 


‘Aşk, kontrol etiğinizi ve anladığınızı sandığınız tuhaf bir yaratıktı ama sonra bunun sadece görünüşte böyle olduğunu keşfediyordunuz. Ayrıca, o kadar çok farklı türde aşk vardı ki ve Ruth’un hangi türe girdiğini bilmiyordum.’


Bambi bir adamı yedikten sonra;

“Bambi şimdi nerede?” diye sordu Zayne yorganın göğsümü ve göbeğimi örttüğü yere bakarak.
“Üzerimde.”
Tek kaşını kaldırdı. “Şu anda görünmez mi?”
Gülümsedim. “Bacağıma sarılmış duruyor. Galiba saklanıyor.”
“Belki de midesi kötüdür.”


Dirseklerimin üzerinde doğruldum. “Cehenneme… Patronuna karşı mı geleceksin?”
Omuz silkerken ağzı kulaklarına vardı. “Evet.”
“Bunu neden yapasın ki?”
Göz göze geldik. “Nedenini biliyorsun. Derinlerde bir yerde biliyorsun.” Roth…

8 yıl, 6 ay
7 puan

Bu yazarın anlatım dilini seviyorum ama çok mu kendini tekrar etmeye başladı bilmiyorum.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/12/jennifer-l-armentrout-kime-dokunduguna.html

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2018/05/jennifer-l-armentrout-kime-dokunduguna.html

Karanlık Elementler Serisi son sürat devam ediyordu ve bu okur da ara vermeden soluksuz okuyordu.

Uzun zamandır gecenin yarılarına kadar okumama neden olacak bir kurguya denk gelmemiştim.Meğersem benim Jennifer L. Armentrout okumam gerekiyormuş. Resmen kitabı elimden bırakamadım ve erken kalkıp işe gitmeyecek olsaydım muhtemelen 3. kitaba da başlardım.

Jennifer L. Armentrout, yine yapmış yapacağını zaten heyecan veren soluksuz okunan seriye daha da bir adrenalin katmış. Hele ki son 100 sayfa nefesimi tutup okudum o kadar iyiydi.

Kitap, ilkinin yarım kaldığı yerden devam ediyor. Ayini bozmayı başarmışlardı ve Roth'ta cehennem çukuruna gitmişti o iblisle beraber. Sonrasında aslında ayinin pek de başarısız olmadığı ortaya çıkıyor. Çünkü olmaması gerekenler olmaya başlıyor. Bunun üzerine Roth sahalara geri dönüyor. Yine bir Veliaht Prens olarak boy gösterirken kendini Layla'dan uzak tutmak zorunda. Bu da Layla'yı Zayne'e yakınlaştırırken onları izlemek zorunda kalıyor. Ama tabi asıl olaylar bunlar değil. Bunlar aşk cephesinde olanlar ama asıl olaylar ayinin sonrasındaki gelişmeler...

Bir Lilin'in doğduğunu düşünüyorlar! Okulda ve hayatlarında meydana gelen tuhaf olaylar olmaya başlıyor, Layla'nın yetenekleri değişime uğruyor...

Bir de işin içine Cadılar giriyor. Bu kısım benim için cidden tam bir sürpriz oldu çünkü beklemediğim bir detaydı. Ama beğendiğim ve hoşlandığım bir detay oldu açıkçası.

Roth ile Layla arasındaki ilişkinin hep düzelmesini istedim çünkü nedense Roth'un Layla'ya kendini gösterdiğinden daha fazlası olduğunu düşündüm hep ki yanılmadım da bunu kitabın sonunda görüyoruz.

Stacey ve Sam'in gerçekleri öğrendiklerindeki tavırları süperdi. Açıkçası bende beklemiyordum bu kadar normal karşılamalarını.

Bir de beni oldukça şaşırtan şey kitabın son sayfalarındaki olaylardı. Abbot'tan böyle bie şey bekliyordum ve hep tetikteydim ama Nicholai ve Dez tavırları ile hayranlığımı kazandılar ve tebrik ettim.

Hele ki o kısımda Roth'un gelişi yeminle nefes kesiciydi. Vay be dedim yani. Süperdi :)

Kitabın son kısımları şaşırtıcıydı, şanslıyım ki 3. kitap hemen elimin altında da devam edeceğim. Eğer ki seri bitmemiş ve biz de devamını bekliyor olsaydık meraktan ölürdük muhtemelen.

Yazar okurlarına bir süpriz yapmış ve Zayne tarafından bir bölüm koymuş kitabın arkasına. Çok tatlı bir sürprizdi ama keşke koymasaydı çünkü Zayne, Layla, Roth aşk üçgeninde ben Roth tarafını tutan biri olaral Zayne ile Layla arasında bir şey olmamasını isterdim ama şimdi Zayne'in duygularını okuyunca adama üzüldüm ki. Neyse illa ki biri kaybedecek... üzgünüm Zayne.

Ben yorumumu bitiriyorum yoksa resmen kitap içeriğine gireceğim o yüzden en iyisi kısa kesmek.

Şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka okuyun. Şansılısınız ki seri bitti peş peşe okuyabilirsiniz.


Baskı Bilgileri

Ciltsiz, 508 sayfa
9Eylül2015 tarihinde, DEX tarafından yayınlandı


ISBN
9786050928594
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: fantastik

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Aristokrat :) mucdem persephone. SiHiRLi_PeRi leitastani
25 kişi

Okumak İsteyenler

Ckmksm melish irena bernabalci rimpianto
8 kişi

Takas Verenler

glcin.demir
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski