İtiraz (The Legal Briefs #1)

Avukat Stanton Shaw güneyli çekiciliği, unutulmaz gülümsemesi ve büyüleyici yeşil gözleriyle hayır denmesi zor bir adamdır. Stanton için lise aşkı, yani çok sevdiği kızının annesi bir başkasıyla evleneceğini söyleyene kadar her şey yolundadır. Düğün davetiyesini alan genç adamın tek hedefi vardır: Düğünü iptal ettirmek.

Sofia Santos ise ülkedeki en saygın ceza savunma avukatı olmayı planlayan zeki bir kadındır ve ilişkilere ayıracak zamanı da yoktur. Meslektaşı ve arkadaşı Stanton yardımını istediğinde onu reddedemez hatta planına ortak olmayı kabul eder. Fakat Stanton’a karşı hisler besleyen kalbi tam tersini söyler.

Belki de düğüne sayılı günler kala, yapılan planlar arzulara yenik düşecektir.

Avukat Stanton Shaw güneyli çekiciliği, unutulmaz gülümsemesi ve büyüleyici yeşil gözleriyle hayır denmesi zor bir adamdır. Stanton için lise aşkı, yani çok sevdiği kızının annesi bir başkasıyla evleneceğini söyleyene kadar her şey yolundadır. Düğün davetiyesini alan genç adamın tek hedefi vardır: Düğünü iptal ettirmek.

Sofia Santos ise ülkedeki en saygın ceza savunma avukatı olmayı planlayan zeki bir kadındır ve ilişkilere ayıracak zamanı da yoktur. Meslektaşı ve arkadaşı Stanton yardımını istediğinde onu reddedemez hatta planına ortak olmayı kabul eder. Fakat Stanton’a karşı hisler besleyen kalbi tam tersini söyler.

Belki de düğüne sayılı günler kala, yapılan planlar arzulara yenik düşecektir.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2022/02/emma-chase-itiraz-dava-ozetleri-1.html

5 puan

Yeni bir serinin ilk kitabı, boş zamanlarda, okuyacak bir kitap olmadığında okunacak, akıcı, çerezlik bir kitaptı.
Çekici, başarılı avukat Stanton Shaw, lise aşkı olan kızının annesinin başkasıyla evleneceğini öğreneceği an tek bir hedefe odaklanıyor: Düğünü iptal ettirmek.
Ayni şirkette çalışan ceza avukatı Sofia Santos, arkadaşı Stanton yardımını istediğinde, isteksiz de olsa hedefe giden yolda yardımcı olmayı kabul ediyor.
Beklediğim kadar güzel değildi ortalama bir kitaptı.

6 puan

Stanton Shaw lise son sınıftayken her şeyde ilki, en iyi dostu olan kız arkadaşı Jenny hamile kalmıştır. Erkeklerin koruyucu olmaları gerektiği fikriyle yetiştirilmiştir bu yüzden hamileliğin kendi hatası olduğunu düşünüp sorumluluğu almak ister. Hep kasabadan ayrılmak, daha büyük, daha parlak bir şeyler istemiştir ama verebileceği tek karar olduğunu düşünüp evlenmek ister. Fakat Jenny onlar için en iyisini yapması için üniversiteye gitmeye onu ikna eder. Jenny ailesi ile kalacak ve aileleri çocuğa bakarken hemşirelik okuluna devam edecektir. Yedi ay sonra ise mezuniyet partisine gitmeleri gerektiği sırada kızları olur. İkisi de birbirini seviyordur ve kimseyi birbirlerini sevdikleri kadar sevmeyeceklerdir. Bu düşüncelerle Stanton onları bırakıp üniversiteye gider. Her fırsatta yanlarına gelir ama çocuğunun en önemli anlarını kaçırır. Bu yüzden geri dönmeyi isterken dahil olduğu kardeşlik birliğinden Drew Evans destek olur. Çocuğuna iyi bir baba olmak için çabaladığını, iyi bir babanın yapacağı şeyin bu olduğunu söyler ve Stanton'un kızlarla vakit geçirmesini sağlar. Yaşadıkları yerde herkes birlikteliklerini bilir Jenny'e asılamayacakları için Jenny'nin isteği ile açık ilişki kuralını yaşamaya karar vermişlerdir. On yıl sonra Stanton iyi bir ceza avukatı olur. Jenny ve kızının DC'ye taşınmasını istemiş ama Jenny şehrin çocuk yetiştirmek için uygun olmadığını, kızlarının onların büyüdüğü gibi büyümesini istediğini söylemiştir. Böylece sürekli onlarla konuşup, ilgilendiği, açık ilişki yaşadıkları bir hayatları olmuştur.

Sofia Stanton gibi ceza avukatıdır ve aynı yerde çalışırlar. Kendisine yeten, hayat önüne ne çıkarırsa çıkarsın hazırlıklı olan, savunduğundan vazgeçmeyen, gardını hep yukarıda tutan biridir. Güzel bir kadındır ama kafa yapısı olarak tam bir erkektir. Çok çalıştığı yoğun bir iş hayatı vardır. Karışıklık istemez. Stanton ile beklentisiz birliktelikleri altı ay önce başlamıştır. Bunun dolu programlarında stres atıcı bir şey olduğuna karar vermişlerdir.

Hayatı yolundayken Stanton Jenny'nin evleneceğini öğrenir. Kadını evleniyordur. Delirir ve eve Mississippi'ye gitmeye karar verir. Evlenmekten vazgeçirecektir yoksa evleneceği adamı öldürecektir. Jenny'nin evleneceği adam için hissettiklerinin kendisi için hissettiklerinden daha güçlü olabileceğine inanmaz. Tüm bu olanların bir yardım çığlığı olduğunu düşünür. Hep Jenny'le yaşları daha büyükken evleneceklerini düşünmüştür ama evlilik teklifi Jenny'nin evlenmesine engel olacaksa yapması gerekeni yapmaya hazırdır.
Sofia Stanton'un kadını için savaşıp başaracağından emindir. İyi bir arkadaş gibi ona yardım eder ama kıskanmadan edemez. Duygularıyla yönlendirilen kadınlardan değildir. Birlikte olduğu arkadaşına aşık olmak aptalca olurdu ve o aptal değildir. Stanton ise onunla gitmesini ister. Sofia onu sakin, odaklanmış halde tutup, Jenny'ye hayatının hatasını yaptığını göstermesi için neler yapabileceği ile ilgili yardım edecektir. Büyük, romantik jestler yapmalıdır ve Sofia eküri, yardımcı pilotu olacaktır. Ona ihtiyacı vardır ayrıca kendisi yokken Sofia etrafını saran erkeklerle yalnız kalacaktır. Bu canını sıkar, kendi yerine koyacak birini bulması aklına yatmaz ve tüm bahanelerine rağmen Sofia'yı gitmeye ikna eder. Böylece ikili Stanton'un büyüdüğü çiftliğe gider.

Stanton Sofia ile ilişkisini değiştirmeden Jenny'yi ikna etmeye koyulur. Jenny ve kızları Presley Stanton'un ailesidir. Stanton yıllar önce evleneceklerini söylemiştir ama Jenny söylemek ve istemenin farklı olduğunu bilir. Bir şeyi seviyorsan bırakırsın gelirse senindir. Jenny'de Stanton'u gelecekleri için bırakmıştır ama o dönmemiştir. İş, kadınlar, şehir hoşuna gitmiştir. Stanton Jenny'i on iki yaşından beri sevmiş ölene kadarda sevecektir. Jenny'de Stanton'u sever ama onlarınkinin evlenecekleri türden bir sevgi olmadığını anlamıştır. Evleneceği adama aşıktır. Stanton işini bırakıp kasabaya yerleşip orada ofis açmaya hazırdır. Onlardan vazgeçmeyecektir. Aşık olduğuna ikna edemeyince Jenny'den son bir öpücük ister. Hala evlenmek istiyorsa kenara çekilecektir. Fakat öpücükten sonra çekimi, olması gereken yerde olduğu, kollarındaki kadının isteyebileceği her şey olduğunu hissettiren duygu gelmez. Jenny bir şeyin eksik olduğunu onunda hissetmesini sağlar. Aşık bir adam olduğunu fark eder ama Jenny'ye değil Sofia'ya aşıktır.

Sofia ise aşık olduğunu anladığı Stanton'un Jenny için savaşmasına yardım ediyor gibi davranmaya daha fazla katlanamaz. Stanton'un kendisi için savaşmasını ister. Artık onun sahip olduğu parçasını değil her parçasını ister.
Stanton ise herhangi birine ihtiyaç duyduğundan daha fazla Sofia'ya ihtiyaç duyar. Her şeyi düzeltmek, üzerine titremek için bir şans ister. Jenny hep ilk aşkı olacaktır ama Sofia son olacaktı. Sofia onun kalbidir ve o neredeyse orası evi olacaktır.

Kitapta Stanton'un iki kadını da bırakmayıp, birinin yanından ayrılıp diğerinin yanına gittiği o kadar uğraştıktan sonra aslında kime aşık olduğunu anladığı saçma bir olay var. Yazarın tarzı güzel olsa da konudan dolayı pek güzel olmayan bir kitap.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 296 sayfa
2022 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı



Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

inci mucdem ebrusner
3 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski