İplikçi

Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülen ve Süleyman Demirel gibi Türkiye gündemindeki kişiler hakkında polemikler yaratan kitaplar yazan Ergün Poyraz, önümüzdeki haftalarda çıkması beklenen son kitabı İPLİKÇİ ile bu seferde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Eşi Ahsen Unakıtanı konu alıyor.

Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül, Fethullah Gülen ve Süleyman Demirel gibi Türkiye gündemindeki kişiler hakkında polemikler yaratan kitaplar yazan Ergün Poyraz, önümüzdeki haftalarda çıkması beklenen son kitabı İPLİKÇİ ile bu seferde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Eşi Ahsen Unakıtanı konu alıyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Bu kitabımda, başta Mehmet Eymür olmak üzere, siyaset, mafya ve istihbarat örgütlerinin kirli ilişkilerini okuyacaksınız. Dündar Kılıç, Alaattin Çakıcı, Abdullah Çatlı, Tarık Ümit, Dursun Karataş, Yeşil, Oflu İsmail, Abuzer Uğurlu gibi isimlerin; Mehmet Eymür, MİT, MOSSAD ve CIA ile bağlantılarını bulacaksınız.

Keza; Mehmet Ali Ağca, Bekir Çelenk, Henry Aslanyan ve diğerlerinin de…

Öyle ilginç ilişkilerle karşılaşacaksınız ki, "bu kadarı da olmaz" diyeceksiniz.

Misal; Dev-Sol/DHKP-C lideri Dursun Karataşın MİTe kaydını yapan Eymürün, aynı zamanda "Dev-Solla mücadele etsin" diye Alaattin Çakıcıyı da MİTe aldığını göreceksiniz.

MİTin dolandırılan paraları, iç edilen uyuşturucuları hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Ergenekon sürecinde ifade veren ve Atatürkçüleri tutuklatmak isteyen, ancak Devrimci Karargâh davasında kendi tutuklanan Hanefi Avcının çiftlik evinde bugünün Cumhurbaşkanı ve bakanlarına verdiği brifing ve daha bir çok ilginç dostluklarla karşılaşacaksınız.

Bu dostlukların getirdiği olaylara da tanık olacak; Mehmet Eymür, Tayyip Erdoğan, Tuncay Güney ilişkisi yanında Abdi İpekçi, Papa ve Uğur Mumcu suikatlerinin iç yüzleri ile karşılaşacak ve aydın cinayetlerinin katilleriyle tanışacaksınız.

Uğur Mumcunun yanısıra; Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Çetin Emeç, Dr. Necip Hablemitoğlu ve diğer yurtseverlerin katillerinin, hainlerin işaret ettikleri zeminler yerine; kendi pisliğini örten kedi örneğinde olduğu gibi, örttükleri yerde aranmasının daha doğru olacağına ve kitabımın bunun başlangıcı kabul edileceğine inanıyorum...

Ergün Poyraz/Silivri Cezaevi

10 yıl, 10 ay
7 puan

Siyasetçiler kendi pis ilişkileri içerisinde bir şeyler yapıyor, biz sıradan(!) vatandaşlar da çok önemli oylarımızla pek muhterem siyasetçileri seçiyoruz. Devletimizi, milletimizi düşünüyoruz falan filan... Zaten siyasilere inancım ve güvenim çok zayıf. Bu kitapla daha bir zayıfladı. Hadi %90'ı palavra olsun, %10'u doğru desek -o kadar doğruluğu siyasi okuma yapan hemen hemen herkes kabul edecektir-; o bile bu sistemden iğrenmek için yeter de artar...


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, Siyaset > Siyasal Hayat (Türkiye) Siyaset > Terör-Mafya Siyaset > Araştırma-İnceleme , 560 sayfa
2013 tarihinde, Tan Yeri Kitap tarafından yayınlandı


ISBN
9789944337175
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: siyaset bilimi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

naysun doganozmurat amok koşucusu Yunus Serdar myusufkirtil
5 kişi

Okumak İsteyenler

БУРАК cef
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski