İntikam Gönüllüsü

İntikam Gönüllüsü, Vietnam savaş alanından parçalanan Yugoslavyaya, oradan da Orta Amerikaya kadar uzanan, nefes kesici aksiyonu ve politik gerilimiyle okuyucuyu sonuna dek heyecana sürükleyen bir roman. Usta yazar Frederick Forsyth, okurlarını dramatik olayların içine çekmeyi başarıyor.Kitabın konusu şöyle: Calvin Dexter, bir kasaba avukatıdır. Dexterın son görevi oldukça zorludur. Genç bir Amerikan yardım gönüllüsü Yugoslavyada Sırp savaş suçlularının oluşturduğu etnik temizlik bölüğü tarafından hunharca öldürülür. Öldürülen çocuklardan birinin çok zengin olan büyükbabası torununun intikamının alınmasını ister ve Dexterı bu iş için kiralar. Ancak Dexterın işi bu kez çok zordur, çünkü katillerin izini bulmak neredeyse imkansızdır. Adım adım yapılan araştırmalar, yüz yüze yapılan soruşturmalar, rüşvet, gelişmiş bilgisayar teknikleri sayesinde bulunan ipuçları Sırbistandan Birleşik Arap Emirliklerine dek uzanır. Ahlaksızlığın kol gezdiği Muz Cumhuriyetlerinden birinin başkanı olan zengin kötü adam gizli polisi aylığa bağlamıştır. Saldırgan köpekler ve kanla beslenen köpek balıklarıyla korunan kalesine yapılacak bir saldırı Dexter için bile kolay değildir.Yüksek makamlarda da bazı karanlık işler dönmektedir. CIA Sırp katilini El Kaideye karşı yem olarak kullanmak ister ve intikam gönüllüsünün yola çıktığını ilan eder.Dexter, çok akıllıca düşünülmüş kansız bir plan hazırlamıştır. Tüm ülkenin kendisine cephe aldığı Dexterın suçluyu ele geçirme şansı ne kadardır? Dexter ve Forsyth okuyucuyu sürprizden sürprize sürüklemektedir. Yazarın FBI ve CIAda yüksek makamlarda çalışanlar hakkında verdiği şaşırtıcı bilgiler, aksiyon sahneleri, sürprizler ve gerilim kitabın son sayfasına dek devam ediyor.

İntikam Gönüllüsü, Vietnam savaş alanından parçalanan Yugoslavyaya, oradan da Orta Amerikaya kadar uzanan, nefes kesici aksiyonu ve politik gerilimiyle okuyucuyu sonuna dek heyecana sürükleyen bir roman. Usta yazar Frederick Forsyth, okurlarını dramatik olayların içine çekmeyi başarıyor.Kitabın konusu şöyle: Calvin Dexter, bir kasaba avukatıdır. Dexterın son görevi oldukça zorludur. Genç bir Amerikan yardım gönüllüsü Yugoslavyada Sırp savaş suçlularının oluşturduğu etnik temizlik bölüğü tarafından hunharca öldürülür. Öldürülen çocuklardan birinin çok zengin olan büyükbabası torununun intikamının alınmasını ister ve Dexterı bu iş için kiralar. Ancak Dexterın işi bu kez çok zordur, çünkü katillerin izini bulmak neredeyse imkansızdır. Adım adım yapılan araştırmalar, yüz yüze yapılan soruşturmalar, rüşvet, gelişmiş bilgisayar teknikleri sayesinde bulunan ipuçları Sırbistandan Birleşik Arap Emirliklerine dek uzanır. Ahlaksızlığın kol gezdiği Muz Cumhuriyetlerinden birinin başkanı olan zengin kötü adam gizli polisi aylığa bağlamıştır. Saldırgan köpekler ve kanla beslenen köpek balıklarıyla korunan kalesine yapılacak bir saldırı Dexter için bile kolay değildir.Yüksek makamlarda da bazı karanlık işler dönmektedir. CIA Sırp katilini El Kaideye karşı yem olarak kullanmak ister ve intikam gönüllüsünün yola çıktığını ilan eder.Dexter, çok akıllıca düşünülmüş kansız bir plan hazırlamıştır. Tüm ülkenin kendisine cephe aldığı Dexterın suçluyu ele geçirme şansı ne kadardır? Dexter ve Forsyth... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Forsyth yine mükemmele yakın bir iş çıkartmış. İçinde yakın tarih dersi niteliğinde ve kendi yorumlamasıyla anektodlar var. Kendinizi önyargıdan yalıtıp okuyabilirseniz neden sonuç ilişkilerini daha net görmenize yardımcı olacak bir roman.

Bu arada yayıncı Altın Kitaplar için de bir parantez açmak lazım. Çeviri ve imla hataları facia seviyelerine çıkıyor belli yerlerde. Çevirmeni suçlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bilmediği bir konu hakkında çeviri yapan her insanın yapacağı yanlışları yapmış. Altın Kitapların çevirileri ucuza getirmek için bu kadar düşmesi ilginç. Türkiye'de çok popüler olmasa da Frederick Forsyth yurtdışında türünün en iyi ve oldukça da çok sevilen yazarlarındandır. En azından bir kaç kitabını okumazsanız macera ve casusluk romanları literatürünüzde bir boşluk olacağı kesin.

10 yıl, 11 ay
6 puan

Pek beğenmedim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, yabancı roman, 384 sayfa
2005 tarihinde, Altın Kitaplar tarafından yayınlandı


ISBN
9789752106031
Dil
Türkiye Türkçesi

Kitaptaki karakterler

Cal Dexter

Paul Devereaux


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

doganozmurat roas serdar bozer HankR ezgiarpac
7 kişi

Okumak İsteyenler

SİMYACI
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski