Hayatı Emen Karanlık

Bu romanda bir yazarın hayatı anlatılır. Kendisine sınırlar koymamak için, daha özgürce yazmak için başka bir adla romanlar çıkaran yazarın yarattığı sahte kişilik başına bela olacaktır.

Bu romanda bir yazarın hayatı anlatılır. Kendisine sınırlar koymamak için, daha özgürce yazmak için başka bir adla romanlar çıkaran yazarın yarattığı sahte kişilik başına bela olacaktır.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Kral'ın en görkemli finale sahip kitaplarından birisi. İlginç bir şekilde daha ilk sayfalardan hareketlilik başlıyor ve son ana kadar sular neredeyse hiç durulmuyor. King için alışık olmadığımız bir durum.

Kitabı tek kelimeyle tanımlamak zorunda kalsaydım, "delice" ya da "dahice" derdim. Sanırım ikisi, aynı zamanda King'i de özetler olurdu.

Bunu görmelisiniz.

10 puan

http://illekitap.blogspot.com/2019/03/stephen-kin-hayat-emen-karanlk.html

Bir Stephen King kitabını daha bitirdim. Elimde Kara Kule serisi varken neden son çıkan kitaba atladım diye merak ederseniz, o seriyi pek hevesli okumuyorum çünkü pek beklediğimi bulamıyorum. Gerçi okuyanlar 3. kitaptan sonra açılacağını söylüyor ama okuyup göreceğiz. Şimdilik acelesi yok o serinin ;)

Hayatı Emen Karanlık, kapak tasarımıyla ilk ilgimi çekti sonra da konusunu okuyunca evet ben bunu okumalıyım dedim.

Öncelikle akıllardaki şu ön yargıyı kıralım. Stephen King korku romanı yazmıyor. Okkalı bir şekilde gerilim yazıyor ve bütün duyguları kitaplarında harekete geçirdiği için okuru biraz tedirgin edip ürpertiyor. O yüzden ben korku okuyamam diyip de bu yazarı elinizin tersiyle itmeyin. Bu adam gerilim yazıyor. İçerisine de psikolojiyi alt üst edecek duyguyu da katıyor.

Bence bu yazarı kaçıran çok şey kaybeder der susarım.

Kitaba gelirsek eğer, kitap bir yazar olan Thad'ın takma isimle yani George Stark ismiyle yazdığı kitapların çok satanlarda olması ve o yazarın çok sevilmesi ile iyi kazanç edinmiş ve birkaç kitap çıkarmıştır. Kendi ismiyle yazdıkların onlar kadar tutulmamıştır. Ancak bir gün gelişen olaylar sebebi ile gerçeği açıklayıp öyle bir adamın olmadığını o kitapları kendisinin yazdığını söyler. Olaylar da öyle patlak verir. Bir bir Thad'ın çevresindeki insanlar vahşice katledilmeye başlar. Her cinayet mahallinde Thad'ı suçlu gösterecek deliller vardır. Parmak izi... kullandığı sigara markası gibi... ancak olaylar hiç de o kadar açık ve basit değildir.
Bir de işin içinde nereden geldiği belli olmayan serçeler vardır. Thad'ın George Starks ile olan bağlantısı da çözülmesi gereken bir gizemdir.

Böyle anlatılınca basit bir polisiye gibi görünüyor olabilir ama çok çok daha fazlası var kitapta. Stephen King yine kendine hayran bıraktıracak bir kurgu oluşturmuş.

Thad'in ailesi... karısı ve ikizleri... birbirleri ile ilişkileri çok güzeldi. Onların olduğu sayfalar yüzümde gülümseme oluşturdu.

Şerif Alan ise... adama büyük bir şok yaşattı yaşananlar ve gerçeklee bu değişmez bir gerçek.

George'un Thad ile her bağlantı kurduğu sayfalar aşırı heyecanlıydı. Hele kitabın sonu...

İtiraf etmek gerekirse böyle bir şey beklemiyordum. Hem şaşırdım hem de beklentimin çok ötesinde çıktı.

Hele o serçeler... serçelerin içindeki gizem... sakladıkları sır...

Her bir satırı muhteşemdi kitabın ama o son... muazzamdı!

Kesinlikle okumalısınız bence. Hayal gücünde yine sınırları zorlamış King ve muhteşem bir yapıt koymuş ortaya.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 464 sayfa
Şubat2019 tarihinde, ALTIN KİTAPLAR tarafından yayınlandı


ISBN
9754052085
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

ngardy
1 kişi

Okumuşlar

tekmaviadam peltek vaiz Kanashii Uchiha goezde cuburcu
52 kişi

Okumak İsteyenler

erlikan pafkoatthewall ixna Aureelen Shahrukh Khan
14 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski