Delikanlı

Delikanlı baba oğul arasında yaşanan değer çatışması üzerinden 19 yy Rus toplumunun geçirdiği düşünce değişimine ışık tutuyor.

Delikanlı baba oğul arasında yaşanan değer çatışması üzerinden 19 yy Rus toplumunun geçirdiği düşünce değişimine ışık tutuyor.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

“Delikanlı, Dostoyevski’nin büyük eserleri arasında;
Kendi politik görüşleriyle taban tabana zıt görüşleri olan bir gazetede basılan tek romanıdır.

8 puan

Okumaya çalışabilecekler için ağır gelecektir kitap. Okurken sıkılmadım değil ama betimlediği gencin ruh halini çok güzel bir şekilde uzun uzadıya anlatıyor ve karakterinin parçalanışınıda. Çok ağır ama bir o kadar da güzeldi benim için.

7 puan

Bana ağır gelmekle beraber, Dostoyevski'nin çıkarımları ve ruhsal çalkantıları yansıtışını beğendim...

Ama karakterler kafamı allak bullak etti... Kim kimdi anlamakta çok zorlandım...

6 puan

Kadın düşkünü bir toprak sahibinin gayrimeşru çocuğu olan on dokuz yaşındaki Dolgorukiy'in babası Versilov'la yaşadığı çatışmaların anlatısı.Baba ile oğul arasındaki değer çatışması üzerinden 19.yy ortasında Rus Toplumu'nun geçirdiği düşünce değişimine ışık tutması açısından önemli bir eser.Düşüncelerin,iç konuşmaların ve psikolojik tahlillerin bolca yapıldığı romanda var olan "mektup" "belge"nin sırrının çözülmesini bekliyorsunuzr da taa 60. sayfaya ka.Olay örgüsünün getirdiği heyecan ve merakla okunacak olaylar beklentisi içindeyseniz bu eseri okumayın.

8 puan

diğer kitaplarına göre biraz daha durgun olsa da tipik bir dostoyevski romanıydı

8 puan

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin edebiyat eleştirmenlerince tüm yaşamı boyunca yazmış olduğu en büyük beş eserinden biri olarak kabul edilen. Delikanlıyı yazar 1875 yılında yayınlamıştır.

Dostoyevski her eserinde olduğu gibi bu uzunca romanında da insanın ruh yapısını yine detaylı olarak işlemiş. İnsanın zaaflarını zayıflıklarını ön yargılarını sevgiyi kuşkuyu kuşaklar arası çatışmaları v.s olağan üstü işlemiş

Delikanlı İletişim yayınlarının kalitesi ve Ruşça aslından çevirilerde en beğendiğim isim olan Ergin Altay çevirisi ile birleşince Delikanlı benim en severek okuduğum Dostoyevski romanlarından biri oldu. İnsanın hafızalarında kalan roman kahramanları vardır benim için şimdiden Dolgorukiy ve Versilov bunların arasına girdi. .

7 puan

Diğer kitaplarına oranla daha az anlaşılır buldum.Yinede büyük usta için ne olursa okunur diyorum.

8 puan

en zorlandığım kitabı oldu ama hayata dair çok güzel tespitler vardı yine.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 14X20, 666 sayfa
2013 tarihinde, iletişim tarafından yayınlandı


ISBN
13-978-975 05-1269-8
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: felsefik roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

serhanuresin
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski