Decameron (2 Cilt Takım)

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

yazıldığı dönem şartları düşünüldüğü zaman gerçekten çok cesur Boccacio

10 yıl, 10 ay
10 puan

Baktıkça aynada kendime
görüyorum ruhumu doyuran değeri...
ne yeni olaylar, ne eski tasalar...

Decameron Hikayeleri...

10 puan

çok keyifli ve eğlenceli bir kitaptı. böyle değerli bir eseri gereken özeni göstererek bize kazandırdığı için yayınevine de ne kadar teşekkür etsek az.

9 puan

Kitap gerek kapağında olduğu gerekse çokça dillendirildiği gibi tümden erotik hikayelerden oluşmuyor. İçerisindeki erotik hikayeler de tamamen İtalyan halk öykülerinden derleme. Dolayısıyla bundan yüzlerce yıl öncesinin İtalyan toplumunun halk kültüründe bir gezinti yapmak için müthiş bir imkan bu kitap. Ben çok sevdim.

9 puan

Mükemmel!

12 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Erotik ögelerin dünya edebiyatında en iyi şekilde estetize edilmiş ilk eseridir, diyebiliriz.

10 puan

Decameron
Decameron (2 Cilt Takım+ Kutulu)
Yazar: Giovanni Boccaccio
Çeviri: Rekin Teksoy
OĞLAK YAYINLARI
909 SAYFA


Biraz araştırma yaptığımda şu bilgileri öğrendim. Yazıldığı dönemi incelediğimizde karşımıza İtalyanca yazılmış bir başyapıt bir düz yazı klasiği ile karşı karşıya olduğumu anladım. Dönem 1300 lü yıllar ki bu dönemde eserlerin italya’da Latince ağırlıklı olduğunda Giovanni Boccaccio Decameron adlı eserini İtalyanca yazıp İtalyan edebiyatında başyapıt olarak literatürdeki yerini almış. Okuduğum kitaplarla ve dönem ile kıyasladığımda düzyazı ve öyküleri akıcı bir dil ve yazım tekniğine sahip dolayısıyla sayfa sayısı çok olması kitabın hızlı okunması ile kıyaslandığında çok kısa sürede okunabilecek bir eser meydana getirmiş Giovanni Boccaccio.


Decameron Sarkastik bir yapı ile yazılmış ve kurgulanmış. Kendini ifade eden şu sözlerini yazmadan geçmek istemiyorum. Ressamın fırçasına tanınan özgürlük, benim kalemime de tanınmalı.Yozlaşmış bir beyin bir sözcüğü hiçbir zaman sağlıklı bir biçimde anlamaz; dürüst olandan yarar sağlayamaz. Buna karşılıklı dürüst olmayan da, aklı başında bir insan zarar veremez, tıpkı balçığın güneşi sıvayamaması, çamurun gökyüzünün güzelliğini örtmemesi gibi.


Decameron on gün boyunca anlatılan yüz öyküden oluşur. Günde on öykü anlatılır. Her günü bir kral ya da kraliçe yönetir. Veba salgınından kaçmak için bir araya gelen yedi genç kadınla üç genç erkek önce bir evde sonrasında ise bir şatoda kalırlar. Her gün ( cumartesi ve Pazar dışında) öğleden sonra, her biri bir öykü anlatır. Öykünün konusunu günün yöneticisi belirler. Böylece on günde (her gün on kişi tarafından anlatılan bir öykü yani günde on öykü) yüz öykü anlatılmış olur.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 1. Basım, 793 sayfa
1984 tarihinde, SOSYAL YAYINLAR tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: edebiyat

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

misterred
1 kişi

Okumak İsteyenler

esskikitapkokusu
1 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski