Cennette Bir Gün Daha

Eddie Little, Cennette Bir Gün Dahada uyuşturucu batağına gömülüp sürekli suç işleyen yeniyetme kahramanı Bobbienin hikâyesini, tüyler ürpertici bir gerçeklikle anlatıyor. Sonuç olarak, Amerikan rüyası kadar geniş kapsamlı, size buz gibi terler döktüren kendi kâbuslarınız kadar gerçek nitelemesini hak eden bir roman çıkıyor ortaya.Şiddet dolu bir ortamda, babası tarafından öldüresiye dövülerek büyüyen, üstelik bunun kendi kabahati olduğuna, babasının kendisini dövmekte yüzde yüz haklı olduğuna inanan Bobbie, küçük yaşta sokakları mesken tutmuştur. Henüz on dört yaşında olmasına karşın hırsızlık yaparak, eline geçirdiği her türlü uyuşturucuyu kullanarak hayatta yolunu bulmaya çalışır. Suç dünyasında kendisinden çok daha deneyimli büyüklerinden hayata dair önemli dersler alacaktır. Sıradan hırsızlar ve uyuşturucu satıcıları değildir bu insanlar. Bobbie, sakinlerini Yahudilerin, Hispaniklerin, yetişkin yaşamlarında imana gelmiş Hıristiyan silah satıcılarının, fahişelerin, beyaz köylülerin ve neonazilerin oluşturduğu, bin bir türlü tehlikeyle dolu bir dünyada bulur kendini. Kendisine ve suç ortaklarına sahip çıkan, sonradan imana gelmiş Hıristiyanlar, ABD hükümetinin yürüttüğü ölümcül bir operasyonun hedefidir.Littleın duygusallığa düşmeksizin, son derece gerçek bir hikâye anlatmasına şaşmamalı. Kendisi de on bir yaşından beri kahramanı Bobbieninkinden farksız bir yaşam süren yazar, uzun yıllar hapiste kalmış. Little Cennette Bir Gün Dahada, bu türdeki romanların çoğunun altmetninde yer alan ahlâk meselesine hiç yer vermiyor. Jean Genetnin başyapıtı Hırsızın Günlüğünden bu yana yazılmış, suç dünyasının dehlizlerine dalan en sahici yapıt olarak dikkat çeken bu romanı okumanın cam kırıkları üzerinde yalınayak yürümekten farkı yok.

Eddie Little, Cennette Bir Gün Dahada uyuşturucu batağına gömülüp sürekli suç işleyen yeniyetme kahramanı Bobbienin hikâyesini, tüyler ürpertici bir gerçeklikle anlatıyor. Sonuç olarak, Amerikan rüyası kadar geniş kapsamlı, size buz gibi terler döktüren kendi kâbuslarınız kadar gerçek nitelemesini hak eden bir roman çıkıyor ortaya.Şiddet dolu bir ortamda, babası tarafından öldüresiye dövülerek büyüyen, üstelik bunun kendi kabahati olduğuna, babasının kendisini dövmekte yüzde yüz haklı olduğuna inanan Bobbie, küçük yaşta sokakları mesken tutmuştur. Henüz on dört yaşında olmasına karşın hırsızlık yaparak, eline geçirdiği her türlü uyuşturucuyu kullanarak hayatta yolunu bulmaya çalışır. Suç dünyasında kendisinden çok daha deneyimli büyüklerinden hayata dair önemli dersler alacaktır. Sıradan hırsızlar ve uyuşturucu satıcıları değildir bu insanlar. Bobbie, sakinlerini Yahudilerin, Hispaniklerin, yetişkin yaşamlarında imana gelmiş Hıristiyan silah satıcılarının, fahişelerin, beyaz köylülerin ve neonazilerin oluşturduğu, bin bir türlü tehlikeyle dolu bir dünyada bulur kendini. Kendisine ve suç ortaklarına sahip çıkan, sonradan imana gelmiş Hıristiyanlar, ABD hükümetinin yürüttüğü ölümcül bir operasyonun hedefidir.Littleın duygusallığa düşmeksizin, son derece gerçek bir hikâye anlatmasına şaşmamalı. Kendisi de on bir yaşından beri kahramanı Bobbieninkinden farksız bir yaşam süren yazar, uzun yıllar hapiste kalmış. Little Cennette Bir Gün Dahada, bu türdeki romanların çoğunun altmet... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
7 puan

Uyuşturucu bağımlılığı ve insan ilişkilerine dair sarsıcı bir yeraltı ürünü. Gerçek bir yaşamı anlatması okunurluğunu arttırmakta.


Baskı Bilgileri



ISBN
975539441-9

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

kurgusuzlabirent CanerAlmaz SerkeS
3 kişi

Okumak İsteyenler

berillyazici kaptankirk
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski