Büyük İskender III: Dünyanın Hakimi

Büyük İskender, yaşadığımız topraklann bir zamanlar hâkimi olan genç bir Makedonyalının, Büyükİ skender'in romanı. Antik dünya topografyası uzmanı olan yazar Valerie Massimo Manfredi, tarihsel geçeklerle kurmacayı ustalıkla kaynaştırdığı romanında, İ:Ô.dördüncü yüzyılda yaşamış olan Büyûk İskender'i yalnızca tarihsel bir kahraman olarak değil, dehası, hırsı, aşkları, güçlü ve güçsüz yanlarıyla `insan İskender' olarak da yansıtıyor. Dizinin ilk kitabı Makedonya'dan Anadolu'ya ile hırslı,ateşli bir genç olarak tanıdığımız İskender, ikinci kitap Anadolu'nun Kapıları'nda Asya seferine başlayarak Anadolu'yu fethediyor, Mısır'a uzanıyordu. Dizinin üçüncü ve son kitabında ise genç komutan, artık Dünyanın Hâkimi'dir. Kralların kralı, gene yenilgi yüzü görmeden ülkeler fethediyor, krallara boyun eğdiriyor; Mısır'dan başlayan yolculuğu, Fenike kıyılarından, görkemli Babil ve Persepolis'ten, Pasargade'den geçerek Hindistan'da son buluyor. Kentler yağmalanıyor, insanlar acılara boğuluyor; genç kralın düşleri, yıkımlarla, felâketlerle iç içe yürüyor. İskender, fethettiği toprakları elinde tutabihnek için, yerel gelegeleneklerini kaynaştırmaya çalışarak Doğu ile Batı'yı kucaklayan dev bir imparatorluğun efendisi oluyor. Bunca yükselmenin bir bedeli olacak ve İskender, o gûne kadar hiç kimseyi sevmediği kadar sevdiği kadınını yitirecektir. Ne var ki en değer verdiği kişilerin ihanetinden kuşkıılanınca, gôzûnü kırpmadan idam hükmü veren İskender, bu aşkı da çok geçmeden unutacak, başka aşklar peşinde koşacaktır. Yüz yıla sığabilecek onca zaferi sekiz yıla sığdıran İskender, ülkesine dönme hazırlıkları yaparken, beklenmedik bir sonla yüz yüze gelecektir.

Büyük İskender, yaşadığımız topraklann bir zamanlar hâkimi olan genç bir Makedonyalının, Büyükİ skender'in romanı. Antik dünya topografyası uzmanı olan yazar Valerie Massimo Manfredi, tarihsel geçeklerle kurmacayı ustalıkla kaynaştırdığı romanında, İ:Ô.dördüncü yüzyılda yaşamış olan Büyûk İskender'i yalnızca tarihsel bir kahraman olarak değil, dehası, hırsı, aşkları, güçlü ve güçsüz yanlarıyla `insan İskender' olarak da yansıtıyor. Dizinin ilk kitabı Makedonya'dan Anadolu'ya ile hırslı,ateşli bir genç olarak tanıdığımız İskender, ikinci kitap Anadolu'nun Kapıları'nda Asya seferine başlayarak Anadolu'yu fethediyor, Mısır'a uzanıyordu. Dizinin üçüncü ve son kitabında ise genç komutan, artık Dünyanın Hâkimi'dir. Kralların kralı, gene yenilgi yüzü görmeden ülkeler fethediyor, krallara boyun eğdiriyor; Mısır'dan başlayan yolculuğu, Fenike kıyılarından, görkemli Babil ve Persepolis'ten, Pasargade'den geçerek Hindistan'da son buluyor. Kentler yağmalanıyor, insanlar acılara boğuluyor; genç kralın düşleri, yıkımlarla, felâketlerle iç içe yürüyor. İskender, fethettiği toprakları elinde tutabihnek için, yerel gelegeleneklerini kaynaştırmaya çalışarak Doğu ile Batı'yı kucaklayan dev bir imparatorluğun efendisi oluyor. Bunca yükselmenin bir bedeli olacak ve İskender, o gûne kadar hiç kimseyi sevmediği kadar sevdiği kadınını yitirecektir. Ne var ki en değer verdiği kişilerin ihanetinden kuşkıılanınca, gôzûnü kırpmad... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

Büyük İskender dönemindeki Pers savaşlarını, Hindistan seferini ve sonrasında Helenistik dönemin başlangıcını anlatan güzel bir kitap. Tavsiye ederim.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 424 sayfa
2000 tarihinde, Can Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9750700422
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

flaxis7 jokerface alexander gyurtlu supersolak
14 kişi

Okumak İsteyenler

onursan lilith3 mse1324
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski