Bir Kadının Yaşamından 24 Saat

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

Bir Yüreğin Ölümü'nü daha çok beğendim.Duyguyu aktarmakta çok başarılıydı.

7 yıl, 8 ay
Profil Resmi
10 puan

bir çırpıda bitirebileceğiniz kadar sürükleyici iki öykü var kitapta. hikayelerde yer yer freudiyen paradigmanın izlerine rastlarsınız. karakterlerin duygusal analizi son derece tutarlı. zweig'in hayatın içinden söküp aldığı iki güzide hikayeyi okumadan geçmeyin.

6 puan

Bir kadının 24 saat içinde duygularının ne derece değişebileceğini gösteren yalın bir kitap.

10 puan

Elime alınca bitirmeden bırakamadığım, akıcı ve merak uyandırıcı bir kitap. Yaşlı bir kadının gençliğinde yaşadığı ve onda büyük etkiler bırakan bir gününü güvendiği bir adama anlatmasını konu alan yazar bunu müthiş bir dille anlatarak konuya dahil olmanızı sağlıyor. Çok sevdim

8 puan

Herkesçe malum olaya, bir kadın yaşamının bazı anlarında kendi iradesi ve deneyimi dışında gizemli güçlerin etkisinde kalır şeklinde olumsuz yaklaşmak, aslında yalnızca kendi içgüdümüze ve doğamızın şeytani yönlerine karşı duyulan korkuyu ifade ediyor. “kolayca baştan çıkarılanlara” göre kendini daha güçlü, daha akıllı ve daha temiz hissetmek bazı insanlara haz veriyor olmalı. Diğer yandan, ben şahsen bir kadının özgürce ve tutkuyla içgüdülerinin peşine takılmasını, genellikle alışılageldiği üzere, kocasının kollarında onu kapalı gözlerle aldatmasından daha dürüst bulurum.

******

… değerli olan her zaman için gerçeğin yarısı değil, tamamıdır.

10 puan

Cok begenerek okumustum, kesinlikle okumayan herkese tavsiye ediyorum.

8 puan

Stefan Zweig bence XX. yüzyıla damgasını vurmuş bir yazar.
Böyle bir dehanın Nazi Politikası nedeniyle bitmemiş hikayeleri varken intiharı seçerek hayatına son vermesi ne yazık!

Bu kitabında 2 hikaye birden yer alıyor.

"Bir Kadının Yaşamından 24 Saat" i çok beğendim. Her zaman ki gibi Zweig hikayeyi kısa tutmuş ve yine bir karakterine öyküsünü kendi ağzından anlattırmış. Aynı yöntemi "Satranç" isimli eserinde de kullanmıştı ve bence bunu en başarılı şekilde uygulayan isimlerden biri.

"Bir Yüreğin Ölümü" beni çok etkilemedi. Yazarın okuyucaya hissettirmek istediği duyguları malesef alamadım. Ancak tasvirler ve anlatım şekli yine ders niteliği taşıyor.

Sadece 1 gününüzü ayırarak bitirebileceğiniz bir kitap. Tavsiye ederim.

8 puan

Zweig'dan yine karakterlerin duygularını okura geçiren bir roman.

7 puan

Joseph Fouche biyografisiyle etkilenip, Satranç'la bıraktığı sarsıcı etkisi ile Stefan Zweig'in tüm eserlerini okumaya karar verdim. Fransa'nın Riviera kentinde bir pansiyonda geçen öyküde, tutkunun derinliğine inip bir kadının 24 saatini, savruluşunu anlatıyor. Mrs. C.'nin samimi itiraflarını okurken, tutkunun insanı nasıl derinden etkilediğini bir kez daha gördüm.

7 puan

Stefan Zweig'in psikolojik çözümlemelerinden birisi daha. Anlatım itibari ile akıcı bir kitap. Zweig ustayı sevenlerin seveceği ve okuyacağı bir kitap.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 80 sayfa
İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786053324225
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: uzun öykü

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

South R.Selen onlyozan Şule Evren erkncetn
10 kişi

Okumak İsteyenler

arzubkts Aspidistra
2 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski