Aşk Yağmuru (Animal Magnetism, #1)

Brady, orduya bağlı olarak çalışan kiralık bir pilottur. Evi yoktur, sadece bir valizle hiçbir yere bağlı kalmadan yaşamaktadır. Lilah, üniversitede yaşadığı bir olay yüzünden erkeklere olan güvenini yitirmiş, bu yüzden bütün hayatını hayvanlara adamıştır. Geçirdikleri küçük bir araba kazasından sonra Lilah ve Bradynin tüm hayatları değişir.

Belki de bu sefer Brady ilk kez doğru yerdedir ve evini bulmuştur. Belki ilk kez sırlarını anlatabileceği bir kadına rastlamış, üstelik o kadının tüm sırlarını merak etmiştir. Ve Lilah belki de ilk kez bir adama büyük bir tutkuyla bağlanacaktır. Aşk bir yağmur olup üzerlerine yağacaktır; hem de onları sırılsıklam edene kadar.
(Tanıtım Bülteninden)

Brady, orduya bağlı olarak çalışan kiralık bir pilottur. Evi yoktur, sadece bir valizle hiçbir yere bağlı kalmadan yaşamaktadır. Lilah, üniversitede yaşadığı bir olay yüzünden erkeklere olan güvenini yitirmiş, bu yüzden bütün hayatını hayvanlara adamıştır. Geçirdikleri küçük bir araba kazasından sonra Lilah ve Bradynin tüm hayatları değişir.

Belki de bu sefer Brady ilk kez doğru yerdedir ve evini bulmuştur. Belki ilk kez sırlarını anlatabileceği bir kadına rastlamış, üstelik o kadının tüm sırlarını merak etmiştir. Ve Lilah belki de ilk kez bir adama büyük bir tutkuyla bağlanacaktır. Aşk bir yağmur olup üzerlerine yağacaktır; hem de onları sırılsıklam edene kadar.
(Tanıtım Bülteninden)


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Standart jill shalvis romanı güzelliğinde. Diğer kitaplarını sevdiyseniz bunu da seversin. Ben begendim:)

6 puan

Çerezlik ama güzel bir aşk romanıydı diyebilirim, hikayemiz Idoha'nun Sunshine kasabasında geçiyor,

Erkek karakterimiz Brady, kendisi kiralık bir pilot özellikle ortadoğuda savaş bölgelerinde görev yapmış, ailesi yok koruyucu aileler arasında dolaşmış ve şansına hep berbat ailelere denk gelmiş, yani zor bir çocukluk geçirmiş, bu nedenle bir yerlere bağlanma ve birilerine ait olma korkusu var, hiç bir yerde uzun süre kalamıyor, bir ev ve bir aile kurma düşüncesi yok, yani pembe panjurlar ona göre değil :)

iki erkek kardeşi var Adam ve Dell , kardeş dediysem aralarında kan bağı yok, ama yıllar önce bu üç genç adamı himayesine alıp büyüten Sall sayesinde kardeşten öte bir bağ var aralarında. Adam ve Dell Idaho'nın Sunshine kasabasında yaşıyorlar, Dell Veteriner ve Adam Kurtarma timinde görevli fakat yaşadığı kötü bir olay yüzünden görevinden ayrılmış şu anda sadece hayvanlara eğitim veriyor, ayrıca esas kızımız Lilah la birlikte çalışıyorlar ve bu iki genç adam Lİlah'ı kızkardeşleri gibi seviyor.

Gelelim esas kızımıza adı Lilah kendisi Sunshine kasabasında büyümüş ailesi ölünce onu büyükannesi büyütmüş, Las Vegas Üniversitesinden burs kazanınca soluğu orada almış, ama yaşadığı acı bir tecrübe ki bence ders niteliğinde olmuş okulu tamamlayamadan gerisin geri kasabaya dönmüş, kendisine ait bir hayvan bakım evi var,maddi zorluklar içerisinde burayı yürütmeye çalışıyor, biraz inatçı Adam ve Dell'den yardım almak istemiyor, hayvanlara hem bakıyor hemde kimsesiz hayvanlara yeni aileler buluyor,

Aşk konusunda şanssız eskiye ait iki ilişkisi var ikisi de kasabadan ama bir şekilde yürütememiş ve bu nedenle kimseye bağlanmak istemiyor sadece kısa ve sonu düşünülmeyen bir ilişki istiyor ama uygun aday yok : )

Olaylar Brady'nin işinden bir süre izin alıp, Adam ve Dell'in ısrarlarına dayanamayıp tatilini Sunshine kasabasında geçirmek için yola çıkmasıyla başlıyor ....

Brady ve Lilah'ın aralarındaki aşk güzel yansıtılmış, yazar erotizm'i bolca kullanmış ama okurken rahatsız olmuyorsunuz, aslında erkek karakterlerin arsızlığına alışığız ama bu kitapta kızımız biraz daha fazla arsız :))

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/04/ask-yagmuru-tanitim-ve-yorum.html

8 puan

Brady Miller beş yaşındayken uyuşturucu bağımlısı annesi tarafından terk edilmiştir. Çocukları pek sevmeyen uzaktan bir akrabasının yanında kalmıştır. Ergenlik çağında ise bakım evine düşmüştür. İstenmeyen bir çocuk olarak sokaklarda ve koruyucu ailelerle geçirdiği yıllardan sonra kovboy ve veteriner olan Sal ile yolu kesişmiştir. Daha sonra yanlarına Adam ve Dell'de gelmiştir. Liseyi bitirdikten sonra orduya katılmıştır. Orduya hizmet verirken motorlu ve kanadı olan her şeyi uçurabilmeyi öğrenmiştir. Görevler arasında üniversite eğitimini tamamlamış Ordu ve Özel Hareket Kuvetleri için uçan bir pilot olmuştur. Şimdi uluslararası bir örgüt için uçan kiralık bir pilottur. Aynı zamanda fotoğrafçılık ile de uğraşır ve fotoğrafları ünlü dergilerde basılmıştır. Tüm dünyayı dolaşmış, üç dili iyi şekilde konuşur, birçok dili ise anlar. Yıllar boyunca birçok beceri geliştirmiştir fakat zorlu çocukluğundan sonra bir yerlere bağlanma korkusu oluşmuştur. Bir yerde uzun süre kalamaz, bir evi yoktur ve ev aile hayalide yoktur. Koruyucuları öldükten sonra tüm mirasını onlara bırakmıştır. Brady ise kendi payını iki arkadaşına vermiştir. Onlarda tapuya kendisinin de adını yazdıkları bir hayvan merkezi inşa etmişlerdir. Brady'nin de işin bir parçası olmasını isterler ve hayır diyemeyeceği bir teklif yaparlar. Tamir edilmesi gereken bir helikopter vardır. Klinik ıssız bir yerde olduğu için gelemeyen hastalara ulaşmak günler sürer ve helikopteri bu durumlar için kullanmak isterler. Onu uçuracak bir pilot gerekir ve bu işi Brady'nin üstlenmesini isterler. Daha önce birçok kez çağırılmış hep bir bahane bulmuş ve gelişini ertelemiştir. Son tekliflerinden sonra yanlarına Idaho'nun Sunshine kasabasına gider. Gider gitmez de arabasına çarpan Lilah ile tanışır.

Lilah'ın anne ve babası onu terk etmiş büyükannesi yetiştirmiştir. Üniversitede ikinci yılında uyuşturucu satan sevgilisi malları odasına saklayınca başı belaya girmiş birde büyükannesini kaybetmiştir. Onu toparlayan Adam ve Dell olmuştur. Onlar kliniği kurunca sıkı dost olmuşlardır. Onlarında ailesi olmadığından üçü birbirinin ailesi haline gelmiştir. Kasabanın tek barınağının sahibidir. Kasabada zorda kalan hayvanlarla ilgilenen bir kurum, dernek olmadığından ne zaman bir hayvanın bakıma kalacak yere ihtiyacı olsa yardımına koşar. Herhangi bir canlının acı çekmesine katlanamaz. Gördüğü her hayvanla yakın ilişkiler kurar ve onları vermek zorunda kalınca fazlasıyla üzülür. Barınağı ayakta tutmak için çok çalışır. Aynı zamanda eğitimini tamamlayıp veterinerlik okumak ister bu yüzden çok yoğundur. Yine yorgun olduğu bir gün çok etkilendiği ve arabasına çarptığı adamın arkadaşlarının arkadaşı olduğunu öğrenir. Yani sürekli onu görecektir.

Lilah birine ihtiyaç duyar. Yaşadığı yer küçük bir kasabadır. Adam ve Dell üstüne titrediğinden onlar varken evlenmek gibi saygın bir niyeti olmadan yanına yaklaşan adam hayatını riske atıyor demektir. Tanıdığı hiçbir adam onlarla ters düşmek istemez. Gelecekte hayatının aşkını bulup evlenmek istese de şimdi öyle bir niyeti yoktur ve Brady ile eğlenmek ister. Brady gidecektir ve ikisi de ilişkinin biteceğini bilecektir. Bu yüzden hiçbir beklenti olmadan bir ilişkiye başlayabileceklerini düşünür ve bu şekilde ilişkileri başlar.

Lilah hayatında her şeyi herkesi tutup kimseyi bırakmaz. Hayvanlar, eski sevgililer, dostlar hayatına bir kez gireni kalbine alır ve bir daha bırakmaz. Bir ay dolunca zorda olsa Brady'nin gitmesine izin verir. Mutlu olacağı yeri bulması gerektiğini düşünür. Neyse ki Brady'de çok geçmeden anlar. Mutluluğu, evi her şeyi olan Lilah'dır Lilah ona bir yere, birine ait olmanın ne demek olduğunu öğretir.

Yazarın sıkmayan, hemen biten kitaplarından.


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 352 sayfa
Aralık2014 tarihinde, Nemesis Kitap tarafından yayınlandı


Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

turkiyef1
1 kişi

Okumuşlar

persephone. cuburcu Okuyan K. mucdem Burçin
24 kişi

Okumak İsteyenler

elif çedikçi Elysion Ckmksm ranayıldız leman_l
7 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski