Artık Ayrılsak Diyorum

Yıkılan hayallere, evliliğin imkânsızlığına, aşkın uçuculuğuna rağmen hâlâ umut etmeyi, şarkı söylemeyi, düş kurmayı ve mucizelere inanmayı sürdürenlere dair bir roman. Onların evliliği tuzaklarla dolu, tehlikeli bir yoldu. Birbirlerini defalarca öldürdüler ve sonra defalarca yeniden doğdular. Tehlikeli bir dans gibi, üstünlüğün kadından erkeğe, erkekten kadına geçip durduğu, dengelerin sürekli değiştiği bir ilişkiydi yaşadıkları.İnsanın özünde ne varsa onu ortaya çıkartan birsınavdı. Neslihan Acunun yeni romanı Artık Ayrılsak Diyorum, büyük umutlarla evlenen ama farklı hayaller ve beklentiler nedeniyle evlilikleri kısa sürede çatırdamaya başlayan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Yaşamını gerçek kılabilmek için tek çözümün mutlu bir aile kurmak olduğuna inanan Esma ile zengin ve tasasız bir hayat peşindeki Fuatın evlilikleri, birlikte gördükleri güzel bir rüya gibi başlar. Uyandıklarında ise, hayat olanca gerçekliğiyle karşılarındadır. Ama yine de, hiçbir şey bitmiş değildir. Yazar Hakkında Neslihan Acu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi.Üniversitede öğrenciyken yazmaya başladı, bazı edebiyat ve çeviri dergilerinde yazı ve çevirileri yayımlandı. Daha sonra, uzun yıllar mühendislik ve tekstil pazarlamacılığı yaptı. 2003–2009 yılları arasında İzmir Life dergisinde röportajcı olarak çalıştı. 2004 yılında ilk romanı Meltem Kyı Kim Öldürdü yayımlandı. Daha sonra Kadından Donkişot Olmaz (2004), Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk (2006) ve Kuzgunun Şarkısı (2007) romanları yayımlandı. 2008 yılından bu yana Medyatava internet sitesinde medya yazıları, zaman zaman da kitap ve film eleştirileri yazıyor. Çizgi roman koleksiyonu yapıyor, sinema ve caz tutkunu.

Yıkılan hayallere, evliliğin imkânsızlığına, aşkın uçuculuğuna rağmen hâlâ umut etmeyi, şarkı söylemeyi, düş kurmayı ve mucizelere inanmayı sürdürenlere dair bir roman. Onların evliliği tuzaklarla dolu, tehlikeli bir yoldu. Birbirlerini defalarca öldürdüler ve sonra defalarca yeniden doğdular. Tehlikeli bir dans gibi, üstünlüğün kadından erkeğe, erkekten kadına geçip durduğu, dengelerin sürekli değiştiği bir ilişkiydi yaşadıkları.İnsanın özünde ne varsa onu ortaya çıkartan birsınavdı. Neslihan Acunun yeni romanı Artık Ayrılsak Diyorum, büyük umutlarla evlenen ama farklı hayaller ve beklentiler nedeniyle evlilikleri kısa sürede çatırdamaya başlayan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Yaşamını gerçek kılabilmek için tek çözümün mutlu bir aile kurmak olduğuna inanan Esma ile zengin ve tasasız bir hayat peşindeki Fuatın evlilikleri, birlikte gördükleri güzel bir rüya gibi başlar. Uyandıklarında ise, hayat olanca gerçekliğiyle karşılarındadır. Ama yine de, hiçbir şey bitmiş değildir. Yazar Hakkında Neslihan Acu, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi.Üniversitede öğrenciyken yazmaya başladı, bazı edebiyat ve çeviri dergilerinde yazı ve çevirileri yayımlandı. Daha sonra, uzun yıllar mühendislik ve tekstil pazarlamacılığı yaptı. 2003–2009 yılları arasında İzmir Life dergisinde röportajcı olarak çalıştı. 2004 yılında ilk romanı Meltem Kyı Kim Öldürdü yayımlandı. Daha sonra Kadından Donkişot Olmaz (2004), Ne Güzel Bir Hiçlikti Aşk (2006) ve Kuzgunun Şarkısı (2007) rom... tümünü göster


Değerlendirmeler

değerlendirme
Profil Resmi
5 puan

Neslihan Acu maalesef ki hep aynı şeyleri yazan biri :(
oysa okuduğum ilk iki kitabında ikili ilişkilere dair tanımlamalarını,betimlemelerini ver fikirlerini çok beğenmiş özgün bulmuştum ama bu kitabı "Ne güzel hiçlikti Aşk" kitabından hiç farklı değil.
hikaye hep aynı
Sanırım özel hayatında pek sorunlu bir hanım yazarımız :)


Baskı Bilgileri



ISBN
9786051116501

Etiketler: roman

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Zahide maviumut burcuva
3 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski