Açlık

Kitap açıklaması henüz eklenmemiş.


Değerlendirmeler

değerlendirme
9 puan

kitabı okumuyor kitabın içinde yaşıyorsunuz. o derece samimi, içten. ayrıca akıcı. okumayı sevdiren bir kitap

10 puan

Okunması geken harika bir yapıt. Baş karakter yazarın kendisi. Onun geçmişin yansıması gibi.

9 puan

Umut, çaresizlik ve gurur bu kadar güzel işlenebilir. Behçet Necatigil'i tercümesi harika.

9 puan

Açlıkla boğuşan, ölümle burun buruna gelen, onurunu kaybetmektense hayatını kaybetmeye göze alan, deliliğin sınırlarında dolaşan bir adam. Bu adam, siz ne kadar bitirmek isteseniz de hayatın devam ettiği gerçeğini yüzümüze vuruyor.

Profil Resmi
8 puan

yaşamak için yazan yazmak için yaşayan

9 puan

Okurken mütemadiyen açlık hissediceksiniz. Bir "açlık" bu kadar mükemmel anlatılabilir. Gururundan asla vazgeçmeyen bir adamın hikayesi, ölümüne aç kalsa bile.

Bu şefkati östermek için nefsini zorlamış olmasından korktum. Sadece:
-Şimdi ne güzelsin! dedim.
Fazla konuşmadım. Geriye doğru birkaç adım attım, kapıya vardım ve daima geri geri yürüyerek dışarı çıktım ve o, odada kaldı.

10 puan

Bu kitabı ilk kez gördüğümde mecazi bir açlık sanmıştım.. Bilhassa açken okudum, midemden gurultular gelirken.. Çok etkilendim... Bizler ihtiyaçların toplamına muhtaç bir varlığız ve biri dahi eksik olunca işlerin yoldan çıkışı bizleri sarsıyor. Bir insan acıkırsa neler yiyebilir? Çaresizlik nedir?

Bizim ülkemizde de bu denli açlık yaşayan birileri var mıdır? İllaki yoksul insanlar var ama bu denli yoksul olan? En kötü 10 kapı gezse biri yemek verir bizde, iş arasak ve bulamasak ve desek ki ''bakın çok muhtacım, günlerdir açım'' O kapı defalarca kapansa da yüzümüze ''bende sana verecek iş yok ama al kardeşim şununla karnını doyur'' diyen bir vicdan sahibi çıkar. Çünkü benim ülkemin insanları gerçek bir kalp taşıyor...

Kitabın kapağını önemseyenler için söylüyorum -benim için de önemli- kırmızı kapaklı olan bence çok hoş. Ama Varlık Yayınları'nınki çirkin, Bordo Siyah'ınki de güzel. Benim bu kitaba puanım tamamen yazanlara. Çünkü pdf den okudum. Ama Varlık okusam da 10 puan verirdim. Kapak için puan kırılmamalı.

Nobel ödülünü sonuna kadar hak ediyor ve kesinlikle ölmeden önce okunması gereken 1001 kitaptan biri olmayı. Mükemmel benim için budur.

7 puan

moraliniz bozula bozula içinizin ezile ezile okuyacagınız bir roman

8 puan

Eserde, yazarın gençlik yıllarında yazar olmak için verdi­ği mücadele etkileyici bir üslupla anlatılmaktadır.
Roman, aç­lığı en korkunç derecede yaşayan bir yazarın öyküsüdür. Aç­lık kahramanın fiziksel ve ruhsal durumunu derinden etkiler. Knut Hamsun, bu hâli Açlık adlı eserinde ustalıkla anlatmaktadır.

10 puan

Kitabı okurken hiç durmadan bir şeyler yediğimi hatırlıyorum :) Açlık ancak bu kadar güzel anlatılabilir. Sanki acıkan bendim.

11 yıl, 10 ay

Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 144 sayfa
Kasım2005 tarihinde, Emre Kitabevi tarafından yayınlandı


ISBN
9944-902-01-2
Dil
Türkiye Türkçesi

Diğer baskılar


Etiketler: dram

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

Gembi
1 kişi

Okumak İsteyenler

Okumak isteyen bulunamadı.

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski