Mezarla Randevu (Gece Avcısı, #1)

10 puan

Catherine Crowfield yirmi iki yaşında yarı vampir yarı insandır. Heyecanlandığında,sinirlendiğin de griden yeşile dönen gözleri vardır. Sadece vampirlerin gözleri yeşile dönüp parladığından onu ele veren bir özelliktir. Annesi yıllar önce iyi biri olduğunu sandığı bir adam ile buluşmaya gitmiştir. Vampir olan adam annesine tecavüz edince beş ay sonra Catherine doğmuştur. Erken doğmasına rağmen tamamen gelişmiştir. Üstelik bir sürü becerisi vardır. Karanlıkta çok iyi görebilir,hızlı,uzaktaki şeyleri duyabilir,kuvvetlidir. Annesine karşısına çıkan her vampiri öldüreceğine dair söz verdiğinden vampir avlayabilmek için vampirler ile ilgili öğrenebileceği her şeyi öğrenmiştir.
Gümüşlerin işe yaradığını öğrenince dışı tahta içi gümüş bir kazık yapmış ve avlanmaya başlamıştır.
Vampir olan aynı zamanda da vampir avcısı olan Bones ile karşılaşınca bir anlaşma yaparlar. Vampirler Bones'in yaklaştığını anladıklarından Catherine onlara yaklaşabilecek ama tek başına avlaması zor olacağından Bones ona yardım edecektir. Böylece Catherine sevdiği işi yapmaya devam edecek ama sadece Bones'in istediklerini avlayabilecektir. Ayrıca Bones babasını bulup öldürmesine de yardım edecektir. Böylece ikili bir araya gelmiş olur.

Bu kitaptada vampirlerin başka özellikleri var. Güneş ışığı tenlerini biraz yakmaktan başka bir şey yapmıyor,gündüz uyumayı tercih ediyorlar çünkü gece daha güçlüler. Kafalarını vücutlarından ayırınca ölüyorlar, gümüş mermi kalbe isabet ederse ölürler,arada sırada kanlarına biraz oksijen girsin diye nefes alırlar,insanların beyinlerini yıkayabilirler.

Kitabı sevdim ikiliye bayıldım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »