Mezarla Randevu (Gece Avcısı, #1)

Yarı vampir Kedicik, Catherine Crawfield, kendini bildi bileli ölümsüz kan emicilerin peşinde. İntikam almak istiyor.
Çünkü bu parazitlerden biri babası olabilir.
Babası... Annesinin hayatını mahveden adam. Ancak yolu bir gün vampirleri avlayan Bonesla çakışıyor. Ve kısa sürede tuhaf bir ikili haline geliyorlar.

Yarı vampir Kedicik, Catherine Crawfield, kendini bildi bileli ölümsüz kan emicilerin peşinde. İntikam almak istiyor.
Çünkü bu parazitlerden biri babası olabilir.
Babası... Annesinin hayatını mahveden adam. Ancak yolu bir gün vampirleri avlayan Bonesla çakışıyor. Ve kısa sürede tuhaf bir ikili haline geliyorlar.


Değerlendirmeler

değerlendirme
8 puan

Ülkemizde paranormal tarzı seven çok insan var. Ben de en popüler olan 1-2 yazardan 1 kitap okudum ama istediğim şeyi bir türlü veremediler.

Jeaniene Frost da bu tarzda çok sevilen yazarlardan biri. Seri hakkında az çok bilgiye sahiptim. İlk kitabı okuduktan sonra şunu söyledim. "Aman tanrım ben bunun 2.'sini mutlaka okumalıyım."

Kitapta sevdiğim çok fazla şey oldu.

1. Yazar gerçekten işini biliyor. Karakterlerin dizaynı çok başarılı. Cat ve Bones harika bir ikili. Ama tek başlarına da harikalar.

2. Yazar olayları çok ustaca kurgulamış. Bazı yerlerde gerçekten şaşırdım.

3. Aksiyon tam da olması gereken yerlerdeydi.

4. Hiç tahmin etmezdim ama kitap bunların yanında acayip komik. Ben kitaplarda o kadar çok gülmem. Şu ana kadar beni Julia Quinn, Teresa Medireos ve Olivia Cunning güldürmeyi başaran yazarlardır. Şimdi bu kategoriye Jenaiene de girdi. Esprilerin çoğu zekice. Hatta bazen esprilerden çok yaşananlara bile gülebiliyorsunuz.

5. Cat'in yaşı. Sanırım 22 yaşındaydı kitapta ve gayet doğal bir yaş bence. Bu türde kadın karakterlerin çoğu 18'den küçüktür. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bence Pabucumun Ajanı'ndaki Deniz bu kitaptaki Cat'ten esinlenilmiş biraz. Hazırcevap ve ukalalık olarak tabi ki, onun haricinde Cat, Deniz'e kazık saplar. Deniz tam bir özürlüydü. Cat aşık olsa da kendini ezdirmedi, her zaman cesur ve ne istediğini bilen biriydi.

Eğer siz de benim gibi paranormalden hoşlanmasanız da bir şans vereyim diyorsanız Jeaniene' yi tavsiye ederim. Ben aradığımı hatta daha fazlasını buldum.


10 puan

Kitap beklediğim gibi değildi.Ben daha sert ve yetişkin bir kız beklerken karşıma 22 yaşlarında,sexy rolü yapan ama süper utangaç bir çıtır çıktı ve inanın böylesi hayal ettiğimden bile daha güzeldi.Yaşımız yakın diyemi ne cat'e bayıldım.Harika bir kız.Tabii bones'umuda unutmamak lazım kitabı sevmenize büyük ölçüde o sebep oluyor :) Konumuz şöyle ki kızımız Cat yani bonesun tabiriyle "kedicik" yarı vampir yarı insan.Annesi yıllar önce yeni dönüşmüş bir vampir tarafından tecavüze uğruyor ve 5 ay içinde cat dünyaya geliyor.Annesi uğradığı tecavüz nedeniyle yaşadığı piskolojik sorunlarla vampirlerden nefret ediyor.Kızı da yarı vampir olunca anne kız pek geçinemiyorlar.Cat yarı vampir olduğunu 16. doğum gününde öğreniyor ve annesininde baskısıyla vampir avlamaya başlıyor.Annesinin sevgisini anca öyle kazanabiliyor çünkü.. "içindeki canavara yenik düşmüyor" annesinin değimiyle ... Barlara gidip güzelliğini ve kamuflaj özelliğini kullanarak vampir avlarken (kamuflaj özelliği şu daha önce yarı vampir diye birşey duyulmamış.Cat ölü değil hala kalbi atıyor ve sadece kızdığında yeşile dönüp parlayan gözleri onu ele veriyor böylece karşısındaki vampirler şoka uğruyor) yakışıklımız bones ile karşılaşıyor.O da bir vampir avcısı ama kendisi de bir vampir.Tanışmaları süper komik ama onu söylemiyeceğim kendiniz okuyup öğrenin.Neyse bir süre sonra bones cati yakalıyor ve yarı vampir özelliğini keşfediyor.Sonra birlikte çalışmaya başilıyorlar ve boomm! hikayemiz başlıyor :) Çooook eğlenceli bir kitaptı özellikle bonesun cati utangaçlığını yenmesi için eğitirkenki halleri mükemmel ... İkinci kitabı almak için sabırsızlanıyorum..

11 yıl, 10 ay
8 puan

Çığ gibi artan vampir kitapları içinde Kediciki okurken çok tereddüt ettim. Ama keşke o kadar tereddüt etmeseymişim..Hem çok akıcı ve duygusal bir kitaptı..Doğrusu benim diyen aşk romanlarında bu duygusallığı bulamazsınız..Tavsiye ederim ...

10 puan

Harika bir kitaptı. Bones ve Kedicik arasındaki aşk çok güzeldi. Fantastik severlere tavsiye edilir!!!

10 puan

Vampir romanlarından sıkıldığım bir zamanda elime geçti ve aşık oldum <3

Profil Resmi
10 puan

Jeaniene Forst'un yazdığı Gece Avcısı Serisi 6 kitabı da okundu, bitti. Soluksuz, nefes nefese kalmış bir şekilde hemde. :))
Bu seriyi daha önce neden okumamak gibi bir akılsızlık yapmışım bilemiyorum.
Ah tanrım, müthiş bir seriyidi ! Sizde okuyun :) Fakat size şunu söyleyebilirim ki 5. kitaba başlamadan önce serinin yan kitaplarını okuyun. Ben direk bu seriyi tamamladım 5. kitapta biraz kopukluk yaşadım.. Sanırım yan kitaplarda ana seriyi etkileyecek olaylar olmuş. :) Ama fazla da etkilemiyor tabi.

Ah aah Kedicik.. Bu Kedicik hem çok ateşli hemde ateşle oynuyor ! Ve Bones.. Yazarın Bones vampir olmadan önceki ona çizdiği hayata hayret ettim... Kİm 1800lü yıllarda erkek bir fahişe olabilirdi ki, Bones'ten başka :D Gülmekten kırılmıştım. Yazarın cesaretine bal hele :D Ama Cat ve Bones; ikisi de öyle bir bütün ki ! Komik, sinir bozucu ve ateşli. Hem iç çektittiriyor hemde göz devirmeme sebep oluyorlar. Aaah aah !
Yazarın diline hele bayıldım ! Merak uyandırıcı bir dili var.
Gece Avcısı serisi kendine bağlayan, baştan çıkarıcı ve erotik bir seriydi.
Seriyi severek okudum. Peşpeşe okudum. Soluksuz okudum !
Bu mükemmel seriyi okumanızı size de tavsiye ederim :)

8 puan

fantastik seri olarak vampir kategorisinde bu serinin ilk kitabıydı ve ben ba-yıl-dıımm:) iki günde okudum bitirdim çok eğlenceli sürükleyici biraz seksi ve temposu hiç düşmeyen olay örgüsüyle bu seri beni kendine bağladı diyebilirim:)

9 puan

gerçekten çok güldüğüm ve çok beğendiğim bir kitap...

10 puan

Tek kelime ile harikaaa...


BONES <3 <3

10 puan

süper bi seri:)


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 447 sayfa
Artemis Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
9786054228973
Dil
Türkiye Türkçesi

Etiketler: roman

Kitaptaki karakterler

Cat Crawfield

Bones


Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

TheKbs BDragomir
3 kişi

Okumuşlar

Burçak ferimm özde laliberte merve0zcan
219 kişi

Okumak İsteyenler

RenkliKitap ferim poison* ParanormaL keskinek
99 kişi

Takas Verenler

chacelif
1 kişi
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski