Kalbin Gölgesi (Maiden Lane, #4)

MASKELİ BİR ADAM
Winter Makepeace çifte yaşam sürmektedir. Gündüzleri bir yetimhanenin disiplinli müdürüdür ancak geceleri ayın gökyüzünde yükselmesiyle koruyucu, hâkim ve kaçak St. Giles Hayaleti olarak sokaklara iner. Hayalet yaralanmışken güzel bir aristokrat tarafından kurtarıldığında Winter iki dünyasının çarpışmak üzere olduğunun farkında değildir.

TEHLİKELİ BİR KADIN
Leydi Isabel Beckinhall zorluklarla başa çıkmaktan zevk alan biridir. Ama yetimhanenin soğuk ve mesafeli müdürüne sosyete kurallarını öğretmek zorunda kaldığında genç adamın gözlerinin neden bu kadar tanıdık, dudaklarınınsa bu kadar çekici geldiğini çözemeyecektir.

GÖZ ARDI EDEMEDİKLERİ BİR TUTKU
Isabel ve Winter gündüzleri iradelerini çarpıştırır. Geceleriyse tutkuları ortaya çıkar… Fakat St. Giles’taki küçük kızlar ortadan kaybolmaya başlayınca Winter intikam peşine düşer. Bunun içinse her şeyi feda etmesi gerekebilir; yetimhaneyi, Isabel’i, hatta hayatını bile…

MASKELİ BİR ADAM
Winter Makepeace çifte yaşam sürmektedir. Gündüzleri bir yetimhanenin disiplinli müdürüdür ancak geceleri ayın gökyüzünde yükselmesiyle koruyucu, hâkim ve kaçak St. Giles Hayaleti olarak sokaklara iner. Hayalet yaralanmışken güzel bir aristokrat tarafından kurtarıldığında Winter iki dünyasının çarpışmak üzere olduğunun farkında değildir.

TEHLİKELİ BİR KADIN
Leydi Isabel Beckinhall zorluklarla başa çıkmaktan zevk alan biridir. Ama yetimhanenin soğuk ve mesafeli müdürüne sosyete kurallarını öğretmek zorunda kaldığında genç adamın gözlerinin neden bu kadar tanıdık, dudaklarınınsa bu kadar çekici geldiğini çözemeyecektir.

GÖZ ARDI EDEMEDİKLERİ BİR TUTKU
Isabel ve Winter gündüzleri iradelerini çarpıştırır. Geceleriyse tutkuları ortaya çıkar… Fakat St. Giles’taki küçük kızlar ortadan kaybolmaya başlayınca Winter intikam peşine düşer. Bunun içinse her şeyi feda etmesi gerekebilir; yetimhaneyi, Isabel’i, hatta hayatını bile…


Değerlendirmeler

değerlendirme
10 puan

😍😍😍😍😍😍😍😍😍

Aranızda bana Winter'ı bulacak olan kimse var mı? Yok yanlış oldu bu soru, adamın nerede yaşadığı belli. Beni St. Giles Yetimhanesi'ne götürecek olan kimse var mı acaba?

Bu nasıl bir kitaptır sayın okuyucular? Elizabeth yine coşmuş. Resmen aşk yaşadım kitapla!

Winter, Isabel siz ne tatlıydınız öyle! Resmen mıncırasım geldi şu ikiliyi! Yazarın oluşturduğu en efsanevi çift Silence-Mickey desem çoğunluk kabul eder. Buna katılmama rağmen serideki favorim Winter-Isabel olacak benim için.

Kitap beklediğime kat kat değdi. Yazar son 3 kitabında komedi dozunu arttırmaya başladı. Çiftimizin atışmaları, yetimhane çocuklarının komik diyalogları baya eğlenceliydi. Özellikle fare olayında baya kahkaha attım :D

Isabel, serinin önceki kitabı olan Saklı Şehvet'te ilk kez karşımıza çıkmıştı. Kendisini ilk başta fazla sevmemiştim çünkü Winter'ıma sürekli sataşıyordu ve biraz soğuk gelmişti bana. Yine de ondan 2. Silence vakası bekliyordum. Malum Silence'ı da fazla sevmemiştim ama kendi kitabında hayran kalmıştım. Isabel'e ise aşık oldum. *_* Isabel, daha ilk düşüncesinde ve çıkardığı seste beni baya güldürdü. :D Kitabı okurken Winter'a sataşma konusunda Isabel'e hak verdim. Ben de olsam odun görünümlü Winter'a sataşırdım :D Lakin sanmayın ki Isabel sadece alaycılıktan ibaret. Kitap ilerledikçe geçmişi baya yüreğimi parçaladı. En çok istediği şeye hiçbir zaman kavuşamayacak (tabi yazar ilerleyen kitaplarda son dakika sürprizi yapabilir).

Winter, benim için ilk kitaptan beri en merak ettiğim karakter olmuştur. Hatta Silence'dan daha daha fazla. Çünkü Silence-Mickey'in karakterlerinden çok yaşanacakları merak ederdim. Winter'ı ise deli gibi tanımak istiyordum. Kitap bitti, Winter'ı baya baya tanıdım yalnız ben şimdi hikaye sonrasındaki Winter'ı da tanımak istiyorum. Bana Winter'ı tarif et deseniz şunu söylerim:

Kendisi Algida'nın Winner dondurması gibi dostlar. Dıştan sert gözüken ama içinde sürprizler barındıran, acı ve tatlı dengesi bulunan bir erkek. Tesadüfe bakın ki dondurmanın ismi de Winter ile çok uyumlu :)

Winter, Winter, Winter. Sen ne inanılmaz bir insansın. Onun tek istediği adaletli ve eşit bir dünya. Madem yaşadığım yer bunu sağlayamıyor, ben neden yapmayım doğrultusunda gitti ve asla amacından sapmadı. Sanırım bu misyonundan dolayı insanlara karşı fazla sıcakkanlı olamıyor. Bunu en çok çocuklara karşı gösterdiği ilgide gördüm. Aslında Winter hepsine deli gibi sevgi gösterebilen ama birini diğerlerinden fazla seversem burada istenmiyorum diye düşünmesinler diye bu hislerini kendine saklamak zorunda kalmış. Buradan kısaca onun ne kadar ince düşünceli olduğunu öğrenmiş oluyorum.

Winter bir Doğrucu Mahmut arkadaşlar. Her ne düşünüyorsa direkt olanı söyler. Öyle lafı süslemek, konuyu uzatmak hiç ona göre değil. Öyle olanlara da acayip kıl. Bu onda bayıldığım 2. özellik. İlki yukarıda anlattığım inceliği.

Bir de kitap okumayı seviyor. YAAAAAA! Bir zaman makinem olsa, Isabel'den önce ben kapsam şu adamı *-*

Fakat bu sonsuza kadar böyle gitmeyecek tabi. Karşısına Isabel isimli bir deli çıkıyor ve adama yeni özellikler ekliyor. Örneğin hiç yapmadığı şey olan alaycılık. Isabel laf soka soka adamı da kendine benzetti :D

Ayrıca Winter bir yönüyle diğer aşk kitabı erkeklerinden ayrılıyor. Bilirsiniz, bir aşk kitabında erkek zamanında çok canlar yakmıştır. Peki Winter mı? Isabel'den önceki tek tecrübesi 17 yaşındayken bir kızı öpmüş olması o kadar. Yani Winter bir bakir. Gel de iyice bağlanma şu adama. Cinselliği yeni tatmasından olsa gerek bir yerden sonra Winter resmen sapığa bağladı. Isabel ile 2 sevişti, sonrasında beyfendi pozisyondan pozisyona atlamaya başladı :D

Biraz da onun 2. karakteri hakkında 1-2 kelam edeyim. Bildiğiniz gibi Winter, St. Giles Hayaleti. Hayalet, onun biraz daha özgür olduğu bir kişilik. Adalet ve eşitlik sağlamasında en büyük yardımcısı. Fakat en büyük korkusu bu maceracı ruha fazla kapılmak. Çünkü içinde biriken şiddet duygusunu bir gün bastıramayacağından çok korkuyor. Kitap St. Giles Hayaleti'ni anlatınca macera bekleyenlere şimdiden söyleyim. Hayalet daha çok keyifli kovalamacalar içinde.

Sondaki kısımda benim muslukları resmen açtı. Ki ben kitaplarda ağlamayı hiç sevmem. Şu ana kadar Julia Quinn-Şahane Bir Kadının Gizli Günlüğü, Teresa Medeiros-Unutulmaz Öpücük kitaplarında baya ağlamıştım. Kalbin Gölgesi tam anlamıyla ağlatan 3. kitap oldu. Canım yaaaa, nasıl da mutluydu. Helal olsun Isabel, aşık olduğum adamı ilah yaptın.

Yeminle yazar beni paramparça etti Winter ile. Bu kadar güzel düşünceli bir erkek daha gelmez. (belki Godric biraz yaklaşabilir diye düşünüyorum)

Kapaktaki Winter'ı görmek isterseniz resmi blogumda var. Adam resmen taş. *-* *-*

Öhöm! Godric demişken, sıradaki kitap onun olacak. Godric'i şu ana kadar sadece 1. kitaptan azıcık biliyorum ama orada kendini baya sevdirdi kerata, kim bilir bu duygusal adam kendi kitabında nasıl da beni boğacak duygulara. (kerata dediğime bakmayın, koskoca adam). Ve Artemis. Ah, şu kadın! Bu kitapla azıcık daha tanıdım Artemis'i. Şimdiden böyleyse kendi kitabını düşünemiyorum bile. Size söylüyorum, sessiz görünen Artemis kendi kitabında resmen bomba yaratacak. (at fav bekle)

Yazarın seriyi bitirmesine 2 kitap kaldı. Benim merak ettiğim acaba yazar Mary Withsun ve Joseph Tinbox karakterleri için kitap yazacak mı? Çünkü bu ikisi seride çok önemli yer kaplıyor. Belki Mary final kitabının baş karakteri olabilir ve olursa harika olur, Joseph bir kitapta olursa veya olmuşsa 2. çift olarak yer alır. Joseph'te sanki romantizm işareti aldım ama ne olur bilinmez.

Evet, kitap yorumu oldu karakter tanıtımı ama dayanamadım :D Winter olur da Isabel'i bırakırsan nereye bakacağını ben sana gösteririm :D

Pegasus Abla veya Abi, 5. kitap bu sonbahar çıksın lütfen.

http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/06/kalbin-golgesi-yorum.html

10 puan

Bu seriye de Elizabeth Hoyt'a da bayılıyorum.
Maiden Lane uzun zamandır keyifle okuduğum bir tarihi roman serisi.
St Giles sokaklarında geçen aksiyon, hayaletler, aşk, tutku ve ihanet.
Kahramanımız Winter 3. kitabın sonunda, kız kardeşinin kocasını darağacından kurtarırken yaralanıyor ve gözlerini Leydi İsabel Beckingall(doğru yazmamış da olabilirim)'ın evinde açıyor. Isabel yetimhanenin bağışçılarından biri. Tabi maskeyi tam çıkaracakken Winter uyanıyor. Evet, hayalet o.
Arka planda çocuk kaçırma olayları yaşanıyor. Özellikle kız çocukları. Winter bir ipucu üzerine sosyetenin arasına katılmaya ikna oluyor. Tabi bunun içinde Isabel'den ders alıyor.
Erkek karakterimiz diğer kitaplarda çok ciddi bir adamdı. Ben ondan bu şekilde tutkulu bir aşık beklemiyordum. Isabel ise daha tereddütlüydü. Winter onu hiç sıkılmadan yavaş yavaş ikna etti evliliğe.
Yan karakterlerde oldukça eğlenceliydi. Isabel'ın baktığıi kocasının metresinden olan oğlu Christopher şeker bir şeydi yetimhane de ki haylazlıkları iple çekiyorum.
Ve Lord d'Argue, Adam Rutledge... Ben bu adamı okumak istiyorum arkadaş! Ama sanırım kitabı yok. Onunda en yakın arkadaşı kitapta öldürülüyor ve bu yüzden hayaletin peşinde.
Margaret, yani diğer kitabın kadın kahramanı bu kitapta oldukça çok zor şeyler yaşıyor. Sonraki kitap çok heyecanlı olacak. Ve godric st. John, evet o da hayaletlerden biri.

10 puan

Seri St. Giles Hayaletinin hikayesi ile devam ediyor St. Giles Hayaleti ise önceki kitaplardan tanıdığımız yetimhanenin müdürü Winter Makepeace'dir. Winter yakışıklı korsan Mick'i dar ağacından kurtardıktan sonra yaralanır ve ona yetişen kurtaran kişi ise Isabel Beckinhall olur. Isabell onu kurtarır ama maskesini çıkarıp ta gerçek kimliğini öğrenmez.

Isabel yetimhanenin yeni koruyucularındandır. Sık sık yetimhaneye gitmeye başlar ve Winter ile aralarında sürekli atışmalar olur tabi tatlı atışmalar. Kimsesiz çocuklar yararına kurulmuş olan Leydiler Sendika'sını yeni yetimhanenin son teftişinde temsil etmeye gönüllü olmuştur. Bu yüzden St. Giles'ta olduğu sırada yaralı St. Giles Hayaletini bulur ve yardım eder. Olağan ve rutin olarak başlayan günü hayaleti kurtarması ile biter. Hayaleti kurtarmıştır fakat kim olduğunu bilmez. Öğrenene kadar geçen sürede sonra ki sürede güzeldi.

Winter hem kimliğini saklar hem yeni bir iş üzerindedir hem de yetimhane için uygun görülmez. Tek başına çocuk ve bebeklerle dolu olan bir kurumu idare etmeye uygun görülmediğinden görevinden ayrılması istenir. Winter bu yüzden gece gündüz mücadele içindedir. Yetimhane bundan sonra Leydiler Sendikası'ndan dolayı farklı bir statüye sahip olacak ve Winter her türlü toplantıya, çay partilerine, balolara davet edilecektir. Toplantılarda sergileyeceği davranış tarzı onun hamisi olan leydilerede yansıyacaktır. Yeni yetimhanenin açılışıyla birlikte çok daha kibar bir müdüre ihtiyaçları vardır. Bir hanımefendiyle açıkça hakaret etmeden iletişim kurabilecek, kontlarla düklerle bir araya gelebilecek bir yönetici olmalıdır. Daha fazla para toplaması için ikna gücünü kullanması, prestijini sağlamlaştırması gerekecektir. Winter'in görevinden ayrılmasını istemeyen bir grupta vardır. Cemiyet kurallarını ve inceliklerini bilen, Winter'in içinde saklı olan cevheri ortaya çıkaracak, yeterli özgüvene sahip bir hanımefendiye ihtiyaçları vardır. Böylece Winter'i eğitip uygun hale getirme görevini Isabel'e verirler. Bu sayede çift sürekli bir araya gelmeye başlar. Başta tatlı atışmalar olsa da daha sonra yakınlaşma başlar ve bence bu çift çok yakıştı.
Aslında ikisi de göründüğü gibi değildir ve yakınlaştıkça birbirlerinin sırlarını keşfedip yaralarını sararlar.

Winter onun böyle vazgeçmeyen karalı bir aşık olacağını düşünmemiştim Isabel'i ikna edebilmek için yılmadan yavaş yavaş verdiği mücadele çok güzeldi. Severek eğlenerek okudum. Yine kitapta bir sonra ki kitabın karakterleri de vardı ve sonra ki kitap için sabırsızlanıyorum.

7 puan

Arka kapak özeti, isim veya kapağa bakmadan sadece yazar adıyla satın aldığımız yazarlardan Elizabeth Hoyt.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/08/elizabeth-hoyt-kalbin-golgesi-maiden.html#more

6 puan

Serinin diğer kitaplarına nazaran vasattı merak ederek heyecanlanarak okuduğum bir kitap olmadı malesef

9 puan

İlk iki kitap için "eh" dediğim halde yakışıklı Mickey ve winter ı çok merak.ettiğim için seriye devam.ettim ve pişman olmadım kesinlikle bu iki bey siralamada ilk sırayı paylaşıyorlar. Kıyamadım ikisini de birinciliğe yerlestirdim😅😆


Baskı Bilgileri

Karton Cilt, 384 sayfa
21Haziran2016 tarihinde, Pegasus Yayınları tarafından yayınlandı


ISBN
6053438977
Dil
Türkiye Türkçesi

Benzer Kitaplar

Şu An Okuyanlar

Şu anda kimse okumuyor.

Okumuşlar

hüma ebrusner maggie firat ranayıldız
22 kişi

Okumak İsteyenler

Melek_Gümüş Lulu Marley aysel aysel
3 kişi

Takas Verenler

Takas veren bulunamadı.
Puan : hepsi | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10
Değerlendirme Zamanı: en yeni | en eski