Kalbin Gölgesi (Maiden Lane, #4)

10 puan

Seri St. Giles Hayaletinin hikayesi ile devam ediyor St. Giles Hayaleti ise önceki kitaplardan tanıdığımız yetimhanenin müdürü Winter Makepeace'dir. Winter yakışıklı korsan Mick'i dar ağacından kurtardıktan sonra yaralanır ve ona yetişen kurtaran kişi ise Isabel Beckinhall olur. Isabell onu kurtarır ama maskesini çıkarıp ta gerçek kimliğini öğrenmez.

Isabel yetimhanenin yeni koruyucularındandır. Sık sık yetimhaneye gitmeye başlar ve Winter ile aralarında sürekli atışmalar olur tabi tatlı atışmalar. Kimsesiz çocuklar yararına kurulmuş olan Leydiler Sendika'sını yeni yetimhanenin son teftişinde temsil etmeye gönüllü olmuştur. Bu yüzden St. Giles'ta olduğu sırada yaralı St. Giles Hayaletini bulur ve yardım eder. Olağan ve rutin olarak başlayan günü hayaleti kurtarması ile biter. Hayaleti kurtarmıştır fakat kim olduğunu bilmez. Öğrenene kadar geçen sürede sonra ki sürede güzeldi.

Winter hem kimliğini saklar hem yeni bir iş üzerindedir hem de yetimhane için uygun görülmez. Tek başına çocuk ve bebeklerle dolu olan bir kurumu idare etmeye uygun görülmediğinden görevinden ayrılması istenir. Winter bu yüzden gece gündüz mücadele içindedir. Yetimhane bundan sonra Leydiler Sendikası'ndan dolayı farklı bir statüye sahip olacak ve Winter her türlü toplantıya, çay partilerine, balolara davet edilecektir. Toplantılarda sergileyeceği davranış tarzı onun hamisi olan leydilerede yansıyacaktır. Yeni yetimhanenin açılışıyla birlikte çok daha kibar bir müdüre ihtiyaçları vardır. Bir hanımefendiyle açıkça hakaret etmeden iletişim kurabilecek, kontlarla düklerle bir araya gelebilecek bir yönetici olmalıdır. Daha fazla para toplaması için ikna gücünü kullanması, prestijini sağlamlaştırması gerekecektir. Winter'in görevinden ayrılmasını istemeyen bir grupta vardır. Cemiyet kurallarını ve inceliklerini bilen, Winter'in içinde saklı olan cevheri ortaya çıkaracak, yeterli özgüvene sahip bir hanımefendiye ihtiyaçları vardır. Böylece Winter'i eğitip uygun hale getirme görevini Isabel'e verirler. Bu sayede çift sürekli bir araya gelmeye başlar. Başta tatlı atışmalar olsa da daha sonra yakınlaşma başlar ve bence bu çift çok yakıştı.
Aslında ikisi de göründüğü gibi değildir ve yakınlaştıkça birbirlerinin sırlarını keşfedip yaralarını sararlar.

Winter onun böyle vazgeçmeyen karalı bir aşık olacağını düşünmemiştim Isabel'i ikna edebilmek için yılmadan yavaş yavaş verdiği mücadele çok güzeldi. Severek eğlenerek okudum. Yine kitapta bir sonra ki kitabın karakterleri de vardı ve sonra ki kitap için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »