Zorba Aşık

7 puan

Leydi Sheena'nın babası yaşlı ve hasta bir adamdır. Lord Fergus gelip kalelerini korumaya yardımcı olma sözü vermiştir. Fakat lord yavaş yavaş babasını saf dışı bırakmış askerleri ile halkı yağmalamıştır. Babasını odasına kapatmış, tedavisine izin vermemiştir. İzin vermek için gizli geçidin planlarını ister. Sheena ile evlenerek kaleye sahip olmakta ister. Plana ulaşarak kaleyi ele geçirip ülkenin en güçlü ve zengin lordu olmayı planlar. Sheena'ı dövüp kitler babasını görmesini yasaklar. Sheena babasından planın olduğu bir kağıt alır ve seyisin yardımı ile kaçar. Hawkslot'a şahin yuvasına gider. Kale güvenliği ve ketumluğu ile ünlüdür. Bir tarafı tamamen uçurum olan kalenin dört bir tarafı surlarla çevrilidir. Küçük, sağlam, güçlü bir devlet halindedir. Kimsenin saldırmaya cesaret edemeyeceği etse bile yıllarca uğraşmak zorunda olduğu bir kaledir. Büyük bir güce ve otoriteye sahip olan lordu yöredeki en güçlü beyliğin sahibi olduğu için kraliçeden bile saygı görmüştür. Klandaki herkesin kolunda şahin dövmesi vardır. Sheena dövmesi ve yabancılar için olan geceleme izin belgesi olmadığından hemen yakalanır.

Gawyn Troy Hawkslot lordudur. Gizli geçidi kullanarak kalesine giren Sheena'nın güzelliğinden, etkilenir. Dik başlılığı, cesareti hayranlık uyandırır, büyülenir. Sheena kalenin lordunun yaşlı olduğunu düşünürken genç, kaslı, yakışıklı bir lord ile karşılaşır.
Fergus nişanlısının kalede tutulduğunu teslim edilmesini söyleyerek kraliçeye ulaştığından Troy kraliçe ile görüşmeye gider. Troy Fergus'a kalesinin anahtarlarını teslim edemeyecektir. Sheena'ı vermezse Fergus saldıracak karışıklık itibarını sarsacaktır. Kraliçe olay çıkmadan halledilmesi için evlenmesini emreder. Troy dönünce kilitli odasından kaçmayı başaran Sheena'ı bulur ve daha birbirlerinin ismini bile bilmeyen ikili evlenir.

Troy bir anda hayatına girip tüm düzenini altüst eden Sheena'ya önce güvenmez. Kendisini öfkelendiren, güldüren, aklını başından alan Sheena'ya kapılması uzun sürmez. Onu görmediği, sesini duymadığı her an bir yarısını kaybetmiş gibi hisseder. Sözünü esirgemeyen, kendisine tokat bile atan dikenli gelinciğinin dikenlerine bile katlanır. Sheena'dan başkasını istemez. Sheena içinde aynısı geçerlidir. Evini, nefes alma sebebini bulmuştur.

Troy herkesin korktuğu ama aşık olunca şaire dönüşen bir adamdı. Çok klasik, farklı bir olayın olmadığı, türünün karması bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »