Zehir Ustası (Study, #1)

7 puan

Uzun hem de çok uzun zamandır merak ettiğim ama aynı zamanda da okumakta tereddüt ettiğim bir seri idi: “Study” serisi. Genelde tereddüte düşme sebebim ise okur yorumlarının olumlu olması, herkes tarafından beğenilmesi bende yüksek bir beklenti oluşturdu; okurken hayal kırıklığına uğrama ihtimalim nedeniyle hep erteledim. Bir süre sonra da baskısı tükenince harıl harıl kitapları arayıp durdum. Ve çok şükür buldum; zaman kaybetmeden okuyup yorumumla geldim.

Spoiler içerir!!!

Yelena idam edilmek üzereyken sıradışı bir teklif alır: Ixia’nın yeni komutanı Ambrose’un çeşnicisi olmayı kabul ederse, hapisten kurtulup en güzel yemekleri yiyecek ve sarayda yaşayacaktır. Ama komutanın en güvendiği adamı Valek’in Yelena’ya Kelebek Tozu adında bir zehir içirmesiyle Yelena her gün panzehir almak zorunda kalıyor. Böylece Yelena’nın kaçış ümidi de yok oluyor.
Yelena bu süreçte her gün zehir konusunda eğitimler alıp giderek uzmanlaşır; sarayda dostlar bile edinmeye başlamıştır. Bu sırada Yelena’nın gizemli geçmişi ortaya çıkmaya başlıyor.
Kitap çok hareketliydi, isimlerin fazlalığından dolayı kim kimdir necidir başlarda karıştırsam da sayfalar ilerledikçe nasıl bitti anlamadım. Vakit kaybetmeden serinin ikinci kitabı Büyü Ustası’nı okumaya başlıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »