Yüz Bin Krallık (Miras Üçlemesi-1)

8 puan

Kitabın ana karakteri Yeine Yüz bin Krallık'ın hükümdarı ve arameri ailesinin başı Kral Dekarta'nın kabul edilmemiş torunu ve Darr halkının yöneticisi. Annesinin ölümü üzerine dedesinden Göksaray'a gitmesi talimatını alıyor ve buna uyuyor. Göksaray'a vardığında ise Tahtın varisi ilan edileceğini öğreniyor.
Ama tahtı almak kolay bir şey değil... Diğer iki varisle uğraşacağı gibi bir de bütün ülkeleri dize getiren silahlarla da başa çıkması gerekiyor. Ve bu silahlar hapsedilmiş olan tanrılar. Evet yanlış okumadınız Tanrılardan bahsediyorum.
Kitabımızdaki olaylardan 2000 yıl önce Aydınlık Tanrısı İtempas kızkardeşi Alacakaranlık Tanrıçası Enefa'yı öldürüyor. En büyük Ağabeyi Karanlık Tanrısı Nahadoth ve diğer tanrılar savaşa giriyorlar. Nahadoth ve çocukları savaşı kaybediyor. İtempas onları bağlayarak Arameri ailesinin emirlerini uyması talimatı ile bu aileye resmen köle olarak veriyor. Armeri ailesi ise onları silah olarak kullanarak bütün ülkelere korku salıyorlar.

Yazarın anlatımı oldukça karışık ve kendisi de bunun farkında, ilk yüz sayfada sıkıldığımı kabul etmeliyim ama ondan sonra kitap açılıyor ve ilginç bir şekilde ilerliyor.
Okuyacaklara tavsiyem başlarında sıkılsalar bile devam etmeleri...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »