Yürüyen Ölüler

10 puan

Diziden sonra Philip Blake'nin bakış açısından kitabı okumak çok keyifliydi. Konunun çok ince bir şekilde işlenişi , akıcılığı ve sürekli bir gerilim içerisinde olmasıyla post apokaliptik (kıyamet sonrası dönem)'in aktarımı çok başarılıydı.

Dizide kötü bellediğimiz ama yinede isteyerek bu yolda ilerlemediğine dair derin izler taşıyan bir karakterin aslında gerçekten de öyle olmadığını görüyoruz ve bu sayedede geçmişiyle beraber tam bir gelişimine şahitlik ediyoruz.

Konusuna değinmek biraz tuhaf geliyor ama yinede değinmek gerekirse :) ; Baş karakterimiz Philip'in yola kızı ,kardeşi ve iki çocukluk arkadaşı ile kaos ortamından uzaklaşıp Atlanta'ya doğru uzun ve çetrefilli bir yolculuğa çıkmasıyla başlıyor. Yolculuktan kasıt ; hayatta kalma mücadelesi ve sürekli bir korku ile endişe taşıyan ve ısırganlardan sürekli bir saklanma gayretiyle gerçekleşen zor kararların verildiği bir yolculuktur. Bu yolculukla beraber heyecan, üzüntü, korku ve sürekli bir gerilimin ön planda olduğuna şahit oluyoruz.

Buraya kadar genel bir özet çıkardık , şimdi ise dizideki Philip Blake hakkında konuşmak isterim. Bu karakterin bu şekilde bir değişim gösterip karşımıza çıkacağını hiç düşünememiştim. Tam bir karakter değişimine tanıklık ediyoruz kitapta ve dizide , açıkçası Philip Blake'yi hiç bu şekilde tahmin etmemiştim. Son sayfalardaki şoke edici bilgi zaten beni bayağı bir afallatmıştı. Bu kitap sadece o bilgi için bile okunur :)

Keyifli okumalar sevgili fantastik ve zombiseverler :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »