Yüreğimdeki Aşk Kıvılcımı

8 puan

Çok geç tanıştığım bir yazar ama okuduğum çok memnunum..Bir günde soluksuz ve göz yaşlarıyla okuduğum bir kitap oldu...

Konusuna gelecek olursak doğuştan kör olan kızımız -ki yaşı 45- hayatın tüm zorluklarına rağmen aşkı buluyor.Kocasını 27 yaşında kaybetmiş...Bir petrol şirketinde çalışırken bir patlama sonucu ölen kocasının ardından bir kaç ay sonra da bebeğini düşürmüş..Onun için tam bir yıkım yani..Yine de yazar olan ablası ile yaşamaya çalışan ve hayatın tüm zorluklarına rağmen kendine yetebilen bir kadın ..

Adam ise 42 yaşında ve hiç evlenmemiş bir münzevi..Keir aynı petrol şirketinde çalışan bir işçi..Aynı zamanda kuşlarla ve çeşitli hayvanlarla, bitki örtüsüyle ilgilenen bir münzevi..

Yazarın kör bir insanı anlatım tarzı çok güzeldi..Onlar için herşey seslerden ibaret ..

Keir 'le bir konuşmaları var ..Saçının ne renk olduğunu soruyor ve kızıl kahve diyor adam da ..Diyor ki ben doğuştan körüm ses olarak tarif et..Ve bu şekilde her renk ses olarak tarif ediliyor ..Aynı şekilde ayın , karın ,yıldızların görünüşünü de bu şekilde seslerle anlatmaya çalışıyor ..

Aşkın yaşının olmadığının bir ispatı daha bu kitap..Zira 51 yaşında bir kadın 25 yaşında bir adamla sevgili olabiliyor ..Benim çokta onaylamadığım bir durum gerçi ama..Önemi yok..

Çok güzeldi ama çeviri çok kötü gerçekten ..Özellikle harf hataları anlatım hataları ile dolu bir kitap ..

Ama yine ısrarla okunacak kadar güzel bir kitap..

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »