Yüreğe Söz Geçmiyor (Bridgerton, #1)

8 puan

Bridgerton kardeşlerin ilk kitabı. Bu kardeşler oldukça ünlü, sekiz kardeş olmalarının yanında isimleri ile de dikkat çekerler. Alfabetik sıraya göre isim verilmiştir onlara. Serinin ilk kitabı da Daphne'nin. Ailenin dördüncü çocuğu, kız kardeşlerin ise en büyüğüdür.

Hastings Dükü Simon Basset, zor bir çocukluk geçirmiştir. Annesinin yıllarca çocuğu olmamış, ya düşük yapmış, ya da çocukları ölü doğmuştur. En son doğumun da ise Simon'ı doğurur ama kendisi kurtulamaz. Dük önce nihayet bir varisi olduğuna sevinse de oğlunun konuşamadığını görünce hayal kırıklığına uğramıştır. Simon dört yaşına kadar konuşamaz ve ondan sonra da kekeleyerek konuşmaya başlar. Babasının hayal kırıklığına uğrayıp gitmesiyle azmeder ve düzelir. Babasına bir türlü ulaşamayan Simon bu kez babasının istemediği türde bir evlat olur ve sonuç çapkınlığı ile ünlü evlendirecek kızı olan annelerin listesinin başında ki isim olmasıdır.

Simon'un evlenmeye niyeti yoktur ama Daphne Bridgerton'ı görünce işler değişir. Ne kadar etkilense de evlenmeyi kesinlikle istemez üstelik küçük bir detay da var Daphne en yakın arkadaşı Anthony'nin kız kardeşidir.

Daphne Bridgerton evlenme çağında olduğundan her anne gibi onun annesi o meşhur anne Violet damat arayışındadır.
Simon ile tanışınca hayatında büyük değişimler olmaya başlar. Bir anlaşma yaparlar Simon peşinde ki anne ve kızlardan kurtulacak, Daphne'nin de talipleri artacak erkekler ona artık bir dost değil evlenilecek bir aday gözüyle bakacaklardır. Anlaşma ikisini de rahatlatmış gibi görünse de hesapta olmayan durumlar ortaya çıkar birbirlerine karşı olan duyguları. İkili birbirine karşı koyamayınca yakalanırlar sonuç ise tabi ki evlilik. Bu kadar abi evlenmeden bırakır mı hayır.

Evlendikten sonra da işler yoluna girmez Simon'un korkuları vardır. Çocukken yaşadıklarından dolayı çocuk sahibi olup unvanı devam ettirmek istemez. O ne kadar istemiyorsa Daphne o kadar çok ister. Tüm sıkıntılarını düzeltebilecek tek şey ise aşk.

Kitap kardeşlerden dolayı eğlenerek geçiyor hepsi harika. Yazarın zaten eğlenceli bir tarzı var en sevdiğimde bu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »