Yeni Dünya

8 puan

1936 - 1942 yılları arasında o dönemi ve dönemin insanlarını anlatan 13 dramatik hikayeler anlatılmaktadır. Hikayler oldukça sürükleyici, içten ve akıcı bir dille yazılmış. Bir günde ele alınıp okunabilecek ancak etkisi uzun sürecek bir kitap.
Kitaptaki hikayeler o dönemin yozlaşmış sistemini, kimsesiz,çaresiz insanları ve diğer insanların duyarsızlığını, ahlak ve onurdan uzak yaşayışlarını ve o dönemdeki insanların düşüncelerini çok güzel bir biçimde, tam yaraya tuz bastıracak şekilde anlatıyor. İşin en üzücü ve yıkıcı kısmı ise ( okurken sürekli metni kesip üzülmeme sebep olan düşüncem ve bana göre gerçekler) aradan bu kadar uzun bir zaman geçmesine rağmen değişen çok az şey olması.Halen insanlarımız da aynı duyarsızlığı görmek, aradan 50 seneden fazla süre geçipte aynı yozlaşmış sistemin olması, halen aynı haksızlıkların yapılması ve dahası ... Gerçekten yürek burkan ve acınacak bir durum .Okurken sürekli biz gerçekten ilerledik mi? modernleştik mi yani ? diye sorular sordurtan ama maalesef kendimce pek iç açıcı cevaplar veremediğim muazzam hikayelerden oluşan bir kitap .
Benim kitapta en sevdiğim hikaye "Sulfata". Gerçekten çok etkilendiğim, üzüldüğüm bir hikaye. Bu kitabı okumanızı şiddetle öneririm.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »