Yedi Gün Yedi Gece

10 puan

James Archer yirmi beş yaşında ticaretle uğraşan, zengin ve üç yıldır evli bir adamdır. Babası çok zengindir ama unvanı yoktur. Ailesinin soylu olmasını istediğinden borçları olan bir vikontun kızı olan Amelia ile oğlu arasında evlilik ayarlamıştır. James'ın kız kardeşi sosyeteye girmeyi çok istediğinden kardeşi için kabul etmiştir. Karısı ile ikisi de babalarının zoru ile evlenmiştir. James evlenirken yakınlık,içtenlik bulmayı ümit etmiş,konuşabileceği,hayatını paylaşacağı,çocuk verebilecek birini istemiştir fakat karısı evliliklerinin sabahında daha misafirler varken bir daha yatağıma gelme demiştir. James evliliği için uğraşmış aldığı çiçekler çöpe gitmiş,süs eşyaları duvarda parçalanmış sadece mücevherleri saklanmıştır. Karısına yüklü bir hesap sağlamış ama karısı her fırsatta zorla evlendiğini hatırlatmış,sürekli aşağılamış,sevgililerini övünerek göz önüne sermiştir. Ne yaparsa yapsın soylu olmadığı için karısının düşünceleri değişmemiştir. Uzun süredir yalnızdır evde olmaktansa işte olmayı tercih eder ve kendisini küçük görmeyecek,nereden geldiği ile ilgilenmeyecek,nefret etmeyecek bir kadın ile bir gece geçirmek ister ve suçlu hisederek bir geneleve gider. Oranın hazinesi herkesin istediği Rose Marlow ile tanışır.

Rose 'nin annesi küçükken ölmüş babasıda beş yıl önce yüklü bir borç bırakarak ölmüştür. O zamanlar on üç yaşında olan erkek kardeşi Dash babasına hayran olduğu için servetlerinin kumar borcuna gittiğini oturdukları evi bile kumara yatırdığını söyleyememiştir. Borçlarını ödemek ve kardeşine bakabilmek için Rose önce iki sevgili bulmuştur.Bir senesi böyle geçtikten sonra kötü sevgilisinden kaçıp dört yıldır çalıştığı genelevde çalışmaya başlamıştır. Her ayın ilk haftası gelip bir hafta kalıp evine döner. Son gelişinde de James ile tanışır.

İlk gece sohbet ve bir öpücükle sonlanır ama James yine gelmeye devam eder. Yedi gün dolunca arkasından bir yedi gün daha gelir. Hem sevgili hem arkadaş olan ikili birbirinden ayrılamaz hale gelir. İkili bir yandan da kardeşleri ile uğraşır. Ailelerine karşı sorumluluklarını kendi isteklerinin önünde tutan ikili aşık olur ve aşklarının önünde ki tek engel James'ın evliliğidir.

Yazarın okuduğum ikinci kitabı. Genelev ve patronlar aynı. Diğer kitapta erkek karakter genelevde çalışırken bu kitapta kadın karakter çalışıyor. Yine o kitapta kadın evli iken bu kitapta erkek evli. Yazar farklı karakterler yazmayı seviyor. Konu çok farklı gelmedi böyle tanışıp aşık olan bir çift okumuştum. Yine aynı şekilde böyle bir karısı olan ve sesini çıkarmayan erkek karakterin olduğu bir kitapta okumuştum. James'ın karısı nefret edilesi bir karakter. Kendi sevgilileri olduğu halde kocasının sevgilisinin olmasını kendisi için utanç meselesi olarak görmesi resmen sinir bir kadın. O şirret kadının boşanmayı hemen kabul etmesi, Rose'nin bu işe başlama nedeni biraz saçma gelse de ikiliyi de aşklarını da çok sevdim. Hemen biten güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »