Yatağımdaki Yabancı (Historical #2)

10 puan

Gray, yirmi iki yaşında,yakışıklı,zampara bir markidir. Aynı anda birkaç kadını idare edebilecek kadar çapkın biridir.Özellikle başka erkeklerin kadınlarına ilgi duyar. Emily, çocukluk aşkı olan evli sevgilisidir. Avrupa turunda iken sevgilisini umursamamış,ilgilenmemiş sevgilisi de evlenmiştir. Gerard aslında sevgilisinin böyle düşünmesine annesinin sebep olduğunu düşünür. Annesi alışık olduğumuz kızın oğluna layık olmadığını düşünen oğlunun iyiliği için en iyisini isteyen annelerden.
Sevgilisi hamiledir üstelik kocası bu durumu kabullenmiştir. Gerard kaçmak istese de düşünceli sevgilisi kocasını zaten yeterince utandırdığı için daha fazla utandırmayacağını söyler ve kocası ile Londra dışına gider.
Gerard'ın ise bambaşka bir planı vardır. Yirmi altı yaşında sosyete de erkekler tarafından oldukça ilgi çeken, kötü bir üne sahip Isabel ile evlenmek. Böylece Emily'i istemeyen annesini çileden çıkaracaktır.

Isabel yirmi altı yaşında başından kötü bir evlilik geçmiştir. Çok sevdiği kocası onu aldatmış hatta sevgililerinden biri için girdiği düelloda ölmüştür. İhanetin aşağılanmanın acısını hala içinde yaşayan Isabel tekrar evlenmeyi asla istemez. Sadece bekar erkekler ile sevgili olur. Gerard ise kocası ile olan benzerliğinden dolayı kaçtığı bir erkektir.
Ama Gerard baba olacağını öğrendiği gece Isabel'in kapısına dayanıp evlenmek istediğini söyleyince işler değişir. Her ikisi içinde kazançlı bir evliliktir. Isabel'in sevgilileri kendisine aşık olup evlenmek istedikleri için bir süre sonra onlardan ayrılmak zorunda kalır evli olunca böyle bir sorunu kalmayacaktır. Gerard ise evlilik için peşinde olan kızlardan kurtulacak en önemlisi ise annesidir. Böylece ikili İskoçya'ya gider ve evlenirler.
Evlendikten sonra ikisi de kendi hayatlarını yaşamaya devam eder. Yapılan dedikodulara aldırmazlar.İyi bir arkadaşlıkları vardır, o kötü haber gelene kadar. Gerard sevgilisi ile çocuğunun doğum sırasında öldüğünü öğrenince yıkılır buna dayanamaz ve Londra'yı terk eder.

Dört yıl sonra Gerard döner ama her şey farklıdır. Kendisi değişmiştir daha yakışıklı ve olgundur ve nedendir bilinmez evliliğini gerçek bir evlilik yapmaya kararlıdır. Karısına yoğun bir ilgisi vardır karısının da öyle ama Isabel kaçar. Isabel'in güven problemleri var. İlk evliliğinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı korkar.

Isabel'in kaçma olayları biraz sıktı. ikili arasında yoğun bir sevgi yok Gray belki biraz ama Isabel onun duygularını hissedemedim. İkili arasında ki yaş farkını sorun etmedim ama Isabel'ın sevgilileri bu durum hoşuma gitmedi. Duygu yüklü bir kitap değil, kitapta olayda yok nasıl bu kadar sayfa var ve nasıl güzel bilmiyorum ama sanırım bunda ikinci çiftin etkisi var. Kısa bir hikayeleri olsa da asıl çiftimizden daha duygu yüklü olduklarını düşünüyorum.
Ayrıca yazar son bölümde evli,mutlu,çocuklu durumu yazan bir yazar değil bu kitapta beni şaşırttı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »