Yaşanacaksa Yaşanacak (Bevelstoke #2)

6 puan

Harry baronettir. Babası içmekten başka bir şey yapmayan, annesi ise hiçbir şey yapmayan biridir. Hayatı alkolik babasının kusmuklarını temizlemek, onun aileyi rezil etmesi ile geçmiştir. Bu yüzden okula gidince okulu, dersleri çok sevmiştir. Her güzel şeyin sonu olduğu gibi mezun olmuştur. Üniversiteye gitmeyi isterken babasını gördükten sonra ağzından orduya katılacağı çıkmıştır ve orduya katılmıştır. On yılını orduda geçirdikten sonra Savaş Bakanlığı'nda çeviri yapmaya başlamıştır.

Olivia bir kontun kızıdır. Uyulması gereken kuralları sevmez, söylenmemesi gereken şeyleri söyler, açık konuşurdu. Birçok talibi olan güzel biridir. Yeni komşusunun nişanlısını öldürdüğü ile ilgili söylentiler vardır. Olivia çok yakışıklı olduğu söylenen komşusu ile ilgili söylentilerin doğruluğunu öğrenmek için onu izlemeye başlar.
Harry izlendiğini hemen fark eder. İyi eğitim almıştır ve gözlemci bir gözü olduğundan oda komşusu Olivia ile ilgili her şeyi fark eder. Masasındaki belgeler hassas konulardır ve arada sırada ulusal önem bile taşıyordur. Eğer biri gözetleyip casusluk yapıyorsa ilgilenmesi gerekecektir. Bir kontun kızının bunu yapmayacağını düşünür ama neden izlediğini anlayamaz. Bu yüzden oda komşusunu yakın izlemeye alır. Ayrıca Olivia ile ilgilenen bir prensi gözlemesi istenir. Olivia sevilen biridir başına bir şey gelirse skandalın önüne geçilemezdi. Olivia'yı beladan uzak tutmasını isterler bu yüzden ikili vakit geçirmeye başlar.

Harry Olivia'nın soğuk, kendini kraliçe gibi gören biri olduğunu düşünür. Olivia ise onu korkunç, kibirli, sinir bozucu bulur. İkisi de birbirinden hoşlanmaz. Vakit geçirdikçe, pencereden pencereye konuştukça birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Harry kıskanmaya başlar Olivia'nın her şeyini ister. Olivia olmadan mutlu olması mümkün değildir, onsuzken bir hiçtir. Yaptığı her şeyi sever her şeyden önce onu sever. Hayatının kalan günlerini kocası olarak Olivia'nın yanında geçirmekten daha fazla istediği bir şey yoktur. Onun için hayatını bile verecek hale gelmiştir. Her şeyin başladığı pencerede bir teklifle de ilişkilerini taçlandırırlar.

Sıkıcı, sonda mini bir aksiyon dışında olayın olmadığı bir kitaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »