Yasak

8 puan

Isabella Riley ahırda seyis ile birlikte iken Maybum Kontu abisine yakalanır. Babasının bıraktığı borçlarla uğraşan, kardeşlerinin geleceğini güvenceye almaya çalışan hayal kırıklığına uğrattığı abisi Lord Stirlingle ile evlenmesini isteyince evlenir ve İskoçya'ya gider. Beş yıllık evliliğinde hep yalnız kalmıştır kocası neredeyse hiç evde kalmamıştır. Geldiği zamanlarda da kendisinden nefret eden kocasının dayaklarına,hakaretlerine maruz kalmıştır. Kocası iktidarsız olduğu içinde evliliği tamamlanmamıştır. Evlendiğinden beri ailesinden kimseyi görmemiştir. Tek konuştuğu kişi sürekli ziyaretine gelen kuzenidir. Kuzeni son ziyaretinde bir erkeğe ihtiyacı olduğunu ve iki hafta kalacak bir erkek tutacağını söyler. Bu Isabella'nın olmak istediği kişiye ters olduğundan ve abisinin bir gün kendisini bağışlayacağına dair umudu olduğundan istemesine rağmen kabul etmez. Fakat kuzeni onu dinlemez ve Gideon Rosedale'i gönderir.

Gideon annesinin sevgililerinden biri olan babasını hiç tanımamıştır. Annesi de sevgilisi ile yaşamak için onu terk etmiştir. Yedi yaşına kadar yaşlı teyzesi ile büyümüştür. Sonra ise annesi ile yaşamaya başlamıştır. Bir randevu evinde büyümüş kendi geçimini sağlamak içinde orada çalışmıştır. On yedi yaşında da şimdi ki işine başlamıştır. Hayatını kadınlara zevk vererek kazanır. Bir eş ve aile istediğinden paraya ihtiyacı vardır. Köyde kendisine saygın bir gelir getirecek mülk edinmek için birikim yapar. Yeni işi ise Isabella'dır.

Isabella önce yanlış bulsa da dayanamaz ve Gideon'un kalmasını ister. Hem sevgilisi hem arkadaşı olan Gideon'a zaman geçirdikçe aşık olur. Süre dolduğunda kötü bir şekilde ayrılsalar da Isabella para gönderir ve yeniden Gideon'un gelmesini ister. Gideon patronu gönderdi diye gitse de gidince ilişkilerine kaldıkları yerden devam ederler. Süre dolunca da yeniden ayrılırlar. İki ay ayrı kalırlar ve bu süreçte Gideon her sabah bir mektup almanın umuduyla uyanır ve çok geçmeden Isabella'ı sevdiğini anlar. İşinden ayrılmak istediğinde patronu izin vermez tehdit eder. Sevdiği kadını yeniden görmenin tek yolunun hayallerinden elinde ki her şeyden vazgeçmek olduğunu bildiğinden tüm birikimini patronuna verir ve gider. Gittiğin de dönen kocasına senin yapamadığını yapabilecek sevdiğim bir adam tuttum dediği için kocasından şamdanla dayak yiyen kötü halde ki Isabella'ı bulur.
Bir de işin içine olanları öğrenen Isabella'nın abileri girer.Yeniden ilişkilerine devam ederler ama büyük bir problemleri vardır. Isabella evlidir.

Kitabın konusu farklıydı bu yüzden ilgi çekici ama çeviri hataları ile dolu. Çoğu zaman kim ne söyledi ne oldu diye kafa karıştırabiliyor. Kitap ismi konuya çok uygun kapakta güzeldi.
Isabella'nın yaşadıkları,yalnızlığı,kuzenine gönderemediği halde içini döktüğü mektupları üzücü olsa da onu sevemedim doymak bilmez halleri sıktı. Kitapta ikilinin ilişkileri de hızlı başladı. Ayrıca erkek karakterin kavga da kocayı yendiği klişesinin olmaması güzeldi. İki acılı insanın bir araya geldiği,aşklarının hissedildiği, konununda olaylarında güzel olduğu kitap çeviri ile biraz ziyan oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »