Yan Benimle (Highlander #3)

10 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/02/yan-benimle-highlander-3-julianne.html

Serinin en beğendiğim kitabıydı kesinlikle!
Yeminimi Bozana Kadar'ın sonunda gerçekleşenlerden sonra bu romanı deli gibi merak etmemem imkansızdı.
Lachlan, ikinci kitaptaki Angus'un kuzeni olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni lordu sürgününden geri döndürüp yerini almasını sağlamıştı ama tabi Angus sürgündeyken, bir metresi vardı. Adalar'ın en korkulan kadını Ronaid sevgilisinin ondan koparılmasından hiç hoşlanmayarak Lachlan'ı lanetlemişti. Beraber olduğu her kadın acı çekerek ölecekti.
Lachlan yıllar boyu onu aradıktan sonra buluyor. Tabi bulduğu kadın Ronaid olduğunu inkar ediyor, ki aslında yalan da söylemiyor çünkü geçmişini, kim olduğunu hatırlamıyor.
Lachlan ona inanmasa da, adının Catherine olduğunu söyleyen kadının Ronaid gibi kindar, soğuk, kibirli ifadelerinin tam aksi olması da kafasını karıştırıyor bayağı.
Konu oldukça ilginçti, çevirinin ya da yazarın kendi tarının bunu berbat etmemesinden dolayı çok mutluyum. Tam anlamıyla soluksuz okunan bir roman oldu benim için. Lachlan'ın nefreti, nefretine rağmen kendine hakim olabilmesi, Catherine'in hafızasını kaybetmesinden dolayı yaşadığı belirsizlik hali, en önemlisi de geçmişinden korkarken ki duyguları oldukça güzel bir şekilde aktarılmıştı.
Lachlan'ı seride gözüktüğünden beridir bayağı bir seviyordum, e Angus gibi birinin yakın akrabası olup hiç de ona çekmemesinden, ikinci kitapta ki vurdumduymaz, eğlenceli, aynı zamanda savaşçı özelliklerinden dolayı da ondan etkilenmeyen olmaz sanırım. Bu kitapta da yine aynı şekilde devam ediyordu, Catherine'in hayatını mahvettiğinden emin olsa da ona zarar vermemesi, aksine kendisine engel olamayarak onu koruması da gözümde yükselmesine sebep oldu.
Catherine gerçekten Ronaid'mi yoksa işin içinde başka bir şey mi var şüpheleri de kitap boyu benimle beraberdi.
Olay örgüsü de hafiften o zamanın tarihi olayları ve kişileri ile bağlantılıydı. Tarihi atmosfer bu kitapta da oldukça güzel bir şekilde hakimdi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »