Yalancı Sevda (The Brides of Fortune, #2)

6 puan

Alice Lister erken yaşta çalışmaya başlamış hizmetçilik yapmıştır. Son işvereni ölüp kendisine bir servet bırakınca zengin olmuştur. Bu nedenle servet avcıları peşine düşmüştür. Alice ise hiçbirini istemez. Zengin olsa da sosyeteye kabul edilmemiş, kötü davranılmıştır. Annesi de unvan sahibi biri ile yapacağı evliliğin tüm sorunları çözeceğine inanır. Alice'nin ise böyle bir isteği yok.
Arkadaşının gelinliğini alabilmek için bir gece elbise mağazasına hırsızlık için girer. Aslında elbisenin parası ödenmiştir. Terzi ortadan kaybolunca mağaza tefecilerin malı olmuş, tüm mallara el konulmuştur. Bu yüzden arkadaşının gelinliğini almak için girdiği mağazada çıkarken Miles Vickery'e yakalanır. Miles ile bir geçmişleri vardır. Miles'e aşık olmuş birkaç aylık görüşmeden sonra daha zengin bir mirasçı için Alice'i terk etmiştir. Aynı sebeple de terk edilmiştir.

Miles babası ile yaşadığı bir olaydan sonra ailesinden uzaklaşıp orduya yazılmıştır. Çapkın, sorumsuz biri olarak tanınmıştır. Kuzeni ölünce de kendisine Drummond Markisi unvanı geçmiştir. Miras ve babası ona büyük bir borç bırakmıştır. Borcu ödeyemezse hapse girecektir. Bu yüzden tekrar Alice'e kur yapmaya karar verir. Onun mirasına ihtiyacı vardır. Aralarında bir etkileşimde olduğundan evlenme teklif eder. Kabul etmezse hırsızlığı herkese anlatacağını söyler. Ya evlenecektir ya hapse girecektir. Başka şansı olmayan Alice kabul eder ama bir engel vardır. Kocasının mirası alabilmesi için bir şart vardır. Üç ay boyunca dürüst olacak, her durumda doğruyu söyleyecektir. Miles şartları kabul eder ve ikili beklemedikleri olayların oldukları bir nişanlılık döneminde bulur kendini.

Serinin ilk kitabından Dexter ve Laura'da vardı.Üstelik Laura hamile.Başka hikeyelerde vardı.
Kitap çok durağandı. Sonlara doğru hareketlilik olmasa hiçbir olayın olmadığı bir kitap. İkiliyi sevemedim duygu eksikliği vardı. Diğer çiftler açıkçası daha çok ilgimi çekti.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »