Yalan Makinesi

9 puan

Kitabın bu kadar etkili olabileceğini hiç beklemiyordum. Ütopik eserler yanında ismini duyurabilecek bir kitaptır kendisi de bence.

Yalanların olmadığı bir dünya hayal etmek , daha doğrusu yalana sahip bir birey olmadığını düşünmek bile başlı başına ne büyük bir düş olurdu. Mümkünü imkansız bir durumu dile getirmiş yazar ve bunları destekleyebilecek çok anlamlı cümlelerden de geri kalmamıştır ;

"Binlerce yıldır hiç değişmedik.İnsanlık olarak mükemmel özelliklere sahip olmamızın yanında ben merkezci , açgözlü , kıskanç , aldatmaya ve deliliğe meyilliyiz."

Üstteki cümle başlı başına bir gerçek zaten. Yorumlamak bile çok gülünç olacaktır , ve bir diğer gerçek de altta mevcut ;

" Suç fakirlerin güvenliğini tehdit etmeye başladığında politikacılar ellerinden bir şey gelmediğini söyleyip adalet , kanun uygulamaları ve masumiyet karinesi hakkında yüksekten atıp tuttu. Ancak suç güçlülerin ve zenginlerin hayatını etkilemeye başladığında konunun üzerine acımasız bir şekilde gitmeleri fazla zamanlarını almadı."

Her gördüğümde gülümseyeceğim bir cümle :) Şuan ve her zaman geçerli olacak bir paragraf.

Bu fazla bilinmeyen yapıtın , eline geçenlerce veya ütopik eserlere meraklı okurlarca okunmasını salık veririm.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »