Ya Hep Ya Hiç

10 puan

Kenric of Montague Galler Kasabı cesur korkulan bir savaşçıdır. Turnuvalarda yenilmez bir şövalye olduğunu göstermiş daha sonra Haçlı Seferlerinde korkusuz bir savaşçı olarak öne çıkıp ün kazanmıştır. Galler'e karşı yapılan savaştan sonra adı efsaneye dönüşmüştür. Kahramanlık hikayelerini kanla yazmıştır.Yüreğinde ölüm korkusu taşımaz.Hayatının son üç yılında her gün Azraille karşı karşıya gelmiş,ölümle defalarca yüzleşmiştir. Mükemmel bir savaşçıda olması gereken her özelliğe sahiptir.Ayrıca taşlaşmış bir kalbi de vardır.Babası bile onun soysuz ve şeytanın evladı olduğunu düşünür. Bu yüzden baron unvanını, mirasını küçük oğluna bırakıp onu öldürmeye çalışmıştır. Sevgisiz büyüyen biridir. Kral Tess Remington ile evlenmesini istediğinden bu emri kabul eder.

Tess Remington üvey babasından kaçmıştır. Bu soğuk kanlı katil babasının şüpheli ölümünden bir hafta sonra annesiyle evlenmiştir.Babasının ölümünden bir ay sonrada annesi kalenin merdivenlerinden düşerek ölmüştür. Bu olaydan önce herkes barones olan annesinin kilise ve kraldan evliliğinin iptali için talepte bulunacağını biliyordu.Üvey babası ve kardeşi ile zor bir hayatı olmuştur. Remmington Kalesinin gerçek varisidir. Varis olarak uzak bir sığınakta beş yıldır kilitliyken üvey babası kalenin lordu olmuştur.Varis olduğu için mirasa sahip olabilsinler diye işkencelere maruz kalmıştır. Hatta üvey babası kaleye sahip olabilmek için onu oğlu ile evlendirmek ister. Rahibe olmak için kaçıp amcası ile kiliseye gider fakat evlenmek için getirildiğini öğrenir. Kral evleneceği kişiyi seçmiştir. Üvey babası gibi birini devre dışı bırakabilecek tek savaşçıyı seçmiştir. Montague Baronunu Galler Kasabını seçmiştir. Tess önce evliliği istemez böyle bir kaderi hak etmek için ne yapmış olabileceğini düşünür. Fakat iblise benzettiği kasap elinde ki en iyi seçenektir. Ayrıca üvey babasından kaçtığı gibi ondanda kaçabileceğini,krala ulaşıp manastıra kapanma fikrini söylerse evliliği bozdurabileceğini düşünür ve evlenir. Böylece hayatı tamamen değişir.

Kenric'in şişman sandığı gelininin pelerininin altında içleri giysiyle doldurulmuş çuvallar vardır. Yüzünü görünce de dizlerinin bağı çözülür.Yalnızca kör bir adam Tess'e güzel diyebilirdi hayallerininde ötesinde güzeldi. Bu yüzden manastıra yemin etmek isteyen Tess'in edeceği tek yeminin evlilik yemini olduğunu söyler ve evlenirler. Tess'in ömrü boyunca aradığı tek şey güvende olmaktır. Tüm İngiltere'de zulmüyle tanınan adam ona ihtiyacı olan güveni verir.

Kitabı okumaya başlamadan önce yorumları okudum beğenenin de beğenmeyenin de çok olduğunu görünce en iyisinin yoruma aldanmayıp okumak olduğuna karar verip okudum en iyisini yaptığımı düşünüyorum. Güzeldi çok beğendim kitabı. Güldüğüm çok yer oldu.Kitapta kadın karakter Tess'in yeteneği vardı daha önce yeteneği olan bir karakter olmamıştı ben okumamıştım buda kitaba daha da bağlanmamı sağladı,merakım arttı.
Tess' in sürekli kaçmaya çalışması beni deli etti.Sonun da Galler Kasabının deli gibi aşık olmasını da okumak ayrı bir güzeldi. İkiliyi okumak zevkliydi tavsiye edilir.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »