Wonder

Profil Resmi
8 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2013/01/yorum-wonder-rj-palacio.html
Çok az kitap sizi hem ağlatıp hemde kahkahalarla güldürebilir, kitabın adı gibi kendisi de, karakterleride birer "Wonder".

Nezaketin, ailevi değerlerin, cesaretin ve sevginin tek tek önümüze konulduğu çok harika bir kitap.

August Pullman'in(10) zorluklarla dolu hayatını okuyoruz. Yüzünde büyük ölçüde deformasyonla doğan Auggie toplum tarafından garip bakışlar almaya, parmakla gösterilmeye hatta bazen hakaretlere uğramaya alışmıştır -alışmış numarası yapmaktadır- Bu yaşına kadar evde eğitim görmüştür, ama 5. sınıfı artık okulda okuması gerekmektedir. 500 yabancı öğrenci.

Auggie için okul hem bir kabul hemde mükemmel bir yer haline gelir. Önce Jack Will arkadaşı olur sonra Summer öğle yemeğinde yanına oturur. Çocuklar arkasında veba oyunu oynar, her günü bir mücadeledir. Problemler yaşarlar. Ama aşarlar.

Wonder duygusal, komik ve sürekleyici bir kitap. 6 kişinin gözünden anlatılıyor. Gizli hiçbir şey kalmıyor. Augie kitaba "Yüzümü tarif etmeyeceğim, büyük ihtimalle tahmininizden kötüdür." diye başlıyor ve biz onu diğerlerinin gözünden okuyoruz. Kitabın sonunda ise nasıl göründüğü hakkında az çok fikrimiz oluyor.

Nezakatin nasıl dünyayı daha güzel yaptığına dair o kadar çok söz, düşünce ve örnek var ki...

Anlatımı, karakter çeşitliliği hoşlanmama neden olan şeylerden biriydi. Sizin gözleriniz sızlarken birden güldürebilmesi ise gerçekten harika. Kitabın sonu belki gerekliydi, belki gerekli gerekli değildi ama bende zorlama etkisi uyandırdı ve hoşlanmadığım tek şeydi kitap hakkında. Ah bir Justin Bieber'dan ufak bir alıntı var, yazar bunu yapmayacaktı...

Wonder, NAIBA Book of the Year for Middle Readers ödülünü kazanmış 2012'de.

Yazar Hakkında
Palacio'nın ilham kaynağı bir gün dondurma dükkanının önünde gördüğü bir çocuk oluyor ve yıllardır istediği romanı yazma vaktinin geldiğini anlıyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »