Veda

7 puan

1. Dünya Savaşı sonunda işgal altındaki İstanbul'da bir konağa misafir oluyoruz satırlarda.
Osmanlı'nın son maliye nazırı Ahmet Reşat Efendi'nin konağına...

Aslına bakarsanız oldukça renkli bir aile karşımızdaki; ülkemizin mozaiği gibi rengarenk fertleri var.
Saltanata yakınlığıyla bilinen Ahmet Reşat Efendi'nin vatan haini kabul edilmiş milli mücadeleye destek veren yeğeni Kemal'in konağın çatı katında saklanmasıyla başlıyor da denebilir esasen kitap.

Neler yok ki kitapta... İşgal altındaki bir şehirde yaşanan kaos, insanların saltanat ve milli mücadeleciler arasında kalışları, aşk...
Bir solukta okuyacağınız özenle yazılmış bir kitap...

Öncelikle kitapta kalabalık bir aileden bahsedildiği için karakter sayısı oldukça fazla... Karakter sayısı fazla olunca da hikayede kullanılan malzeme fazla oluyor. Mehpare ve Kemal'in yaşadıkları akılda en çok kalanlardan... Kemal şehit olduğunda çok üzüldüğümü hatırlıyorum mesela(kitabı okuyalı uzun zaman oldu)

Bir de bu tarz kitapların en iyi yanı tarihi öğrenmek için alternatif olmaları sanırım. Tarihi detaylarla süslenmiş, aile fertleriyle kurgulanmış yarı biyografik bu romanı okumanızı tavsiye ederim

11 yıl, 3 ay

Yorumlar
« geri ileri »

1 ile 1 arası yorum gösteriliyor, toplam 1 yorum.
2 kişiden 2 kişi beğenmiş.
Profil Resmi

Yamak Bey/Hanım;
Kitap övgüsü veya ana konuyu anlatma başka,kitabın sonunda olan en vurucu olaylarından birini buraya yazmak başka.Siz okumuş olabilirsiniz ama yazdığınız yorumla yeni okuyacak bir çok kişinin hevesini kırdınız.Okurken yazdığınız olayı bilecekler en azından.Lütfen kitaplara yorum yazarken diğer insanları da düşünelim.

11 yıl, 3 ay     
« geri ileri »