Vampir Akademisi (Vampir Akademisi, #1)

9 puan

Lissa Dragomir, bir Moroi prensesidir. Dragomir ailesinden kalan tek üyedir.
Dünyada ki iyi vampirler moroilerdir. Dört elementin biri ile büyü yapabilmelerini sağlayan bir güce sahiplerdir. Güneş ışığına uzun süre dayanamaz. İnsanüstü duyulara sahiplerdir.Kan için öldürmez kan bağışlayan insanlardan ihtiyaçlarını karşılarlar. Bir moroi kan içerken kurbanını öldürürse de strigoiye dönüşür.

Strigoiler hızlı,güçlü,acımasızlardır. Güneşe çıkamazlar. Onları öldürmenin üç yolu vardır. Kalbe saplanacak gümüş bir kazık,başlarını kesmek veya yakmaktır.

Dhampirler ise yarı insan yarı moroidir. İstedikleri kadar güneşte kalabilirler. Birbirlerinden ya da insanlardan çocuk yapamazlar. Moroiler ile çocukları olabilir.Güçlü duyuları hızlı refleksleri vardır.Bu yüzden en iyi muhafızlar onlardır. Gardiyanlar denir ve moroileri strigoilerden korumayı öğrenirler. Rose da St. Vlademir Akademisin de bu dersleri alır. Strigoileri öldürdükçe gardiyanların enselerine dövme işlenir ve bu deneyimlerini gösterir.

Lissa da dört elementten biri dışında ruh elementi de vardır. Annesi, babası ve kardeşinin öldüğü kazada Rose'da ölmüştür. Lissa onu getirmek için ruhunu kullanmıştır. Bunu fark eden Moroi prensi Lisa'ı kendi şifacısı yapmak istemiştir. Rose'da Lissa'nın peşinde birinin olduğunu anlayınca iki yıl boyunca kaçmışlardır. St Vlademir yetkilileri onları bulunca da akademiye gelirler.
Kazadan sonra Lissa Rose'i iyileştirirken aralarında pisişik bir bağ oluşmuştur. Rose'de bu bağ sayesinde onu hisseder, gözünü üzerinde tutabilir.
Bunlar ikiliyi yakınlaştırırken yeni öğrendikleri özellikleri, hayatlarına girenler, giriştikleri mücadele işleri iyice karıştırır. Araya aşkta girince büyük bir macera başlar.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »