Uyumsuz (Uyumsuz, #1)

8 puan

seymaatasoy.com

Beatrice Prior'un Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.

Bu arka kapak yazısı kitabı özetlemek için yeterli. Görüldüğü üzere bir distopya romanı. Bir üçlemenin ilk kitabı. Şu anda seri tamamlanmış durumda ama son kitabı Türkçeye henüz çevrilmemiş.

Uyumsuz'u iki günde bitirdim. Gerek sayfa düzeni, gerekse kısa, yalın cümlelerle herkesin kısa sürede bitirebileceği bir kitap.

Ben Uyumsuz'da biraz Açlık Oyunları havası sezdim. Evet bir çok yönden ayrılıyorlar ama yine de ben oldukça benzer buldum.

Şu sıralarda bu tarzda yazılmış roman fazlalığından olsa gerek bana göre konusu öyle çarpıcı değil. Bir Açlık Oyunları değil açıkçası.

Peki serinin geriye kalan kitaplarını okur muyum?
Evet okurum.

Kafa dağıtmak, eğlenceli zaman geçirmek için ideal bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »