Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları Toprak

10 puan

Buket Uzuner'in okuduğum ikinci, aynı zamanda Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları Serisi'nin de ikinci kitabı Toprak bugün bitti. Üçüncü olarak Kumral Ada, Mavi Tuna okuyacaklarım listesine alındı. Çünkü hem Su kitabında, hem Toprak'ta sık sık adı geçen kitabı okumak gerektiğini düşünüyorum (geç bile kaldığımı biliyorum, hatta daha önce başlayıp yarım bıraktığımı ve kitabı taşınmalar arası kaybettiğimi itiraf bile edebilirim :)
****Spoiler veriyor olabilirim bundan sonrasında****
Tabi ki bu kitapta da Defne kayboluyor. Bir kitabına kahraman yazıp ona kitaplarda az yer vermek ve yine de kitabı heyecanla okutmak bir yazar için güzel bir duygu olsa gerek. Yine de Su kitabında sadece kitabın sonunda yer alan Defne, bu kitapta geri dönüşlerde daha çok baş rolde. Üstelik bu sefer aşık da oluyor ve Umay Ninemizin dediği gibi sesinden bal damlıyor (çok güzel bir ifade).
Yine kitapta şamanlık hakkında bolca araştırılıp yazılmış bilgileri görüyoruz. Ve Su kitabının yorumuna yazdığım gibi bu konuda eksikliğimi de görüyorum. Yazar ayrıntılı bir şekilde araştırarak yazmış ve çok emek vermiş kitaba.
Defne illaki bulunuyor sonunda, gelen Kutadgu Bilig'li şifreler, görülen karakuru düşler, gizemli geyik derken kitap bitiveriyor. Çok uzun zamanda okudum ama çok aceleye de getirmek istemedim.
Vali ve emniyet müdürü karakterleri kitapta ön planda olan karakterlerdi. Kitabın sonuna doğru Ümit Kaman'ın ortaya çıkması eski bir dostla buluşmak gibiydi. Çünkü ilk kitabın sonundaki kurşun seslerini yanlış yorumlamıştım zamanında.
Bir de çok şaşırdığım imla hatalarını söylemek isterim ki bu yayınevinin hatasıdır kesinlikle. 365. sayfadaki "Bir Dağ Gibi Düşünmek" bölümünde satır sonlarında kelimeler kesme işaretleriyle ayrılırken heceleri de bölmüşler. Üstelik bir kere değil pek çok kez tekrarlanmış. Üzücüydü.
Sonuç olarak devamı alınacak bir seri, başka kitapları okunacak bir yazar olarak listelerime ekledim. (Tabi serinin devamının henüz çıkmadığını da belirtmek gerek)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »