Uygun Bir Eş

4 puan

Ruthven Lordu baron Philip'in eşinde görmek istediği özellikler sadakat,yeterli akıl ve kabul edilebilir derecede güzelliktir. Artık evlenmek için hazırdır ve tam bu düşüncelere girdiğinde en son altı yaşındayken gördüğü üvey annesinin yeğeni Antonia evine gelir.

Antonia'nın bir yıl önce annesi ölmüş evin ve kardeşinin tüm sorumluluğunu almıştır. Kendisi için bir karar verir. Ruthven malikanesini hep sevmiştir. Halasına olan sevgisi ve artık evlenmesi gerektiği gerçeği de eklenince kendisi gibi henüz bir eş seçmemiş Philip tam istediği aday olur. Halası da onun Philip'e uygun bir eş olduğunu düşünür. Tek yapmaları gereken bunu Philip'in görmesini sağlamaktır. Philip'e ise Antonia'ı Londra'ya götürüp ona koca bulma niyetinde olduklarını söylerler.

Böylece bir araya gelen ikili biraz vakit geçirdikten sonra evlilik teklifinin gelmesi gecikmez. Antonia kabul eder ama Londra'dan döndükten sonra ilan etmek ister.Evlenmeden önce nasıl hareket edeceğini,eş olarak nasıl davranması gerektiğini öğrenmek ister. Eğer nişanlı oldukları bilinirse her hatasına dikkat edilecektir.Dikkatler üzerinde olmayınca iyice gözlem yapabilecektir. Philip'de yeterli tecrübeyi kazanıp dönmesine ikna olur. Böylece ikiliyi yoğun bir süreç bekler.

İkili arasında ki aşk hiç hissedilmiyor çok sıkıcı, elle tutulur bir olay yok. Neyden bahsediyorlar ne oluyor bazen anlaşılmıyor bile .

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »