Umut Işığım

Profil Resmi
9 puan

Aksiliklerle dolu bir hayata, bütün masumiyetiyle göz kırpan bir kitap; “UMUT IŞIĞIM”

Pat Peoples’ın akıl hastanesinden annesinin yardımıyla çıkmasıyla başlar bütün olaylar.Pat, hafızasının bir kısmını kaybetmiştir, neden hastanede yattığını ve (eski) karısı Nikkiyle neden ayrılık süreci yaşadığını hatırlayamaz.Hastaneden çıktıktan sonra kendini spora, koşmaya ve karısının çok sevdiği Amerikan Edebiyatı kitaplarını okumaya adar. Sürekli geçmişte iyi bir insan olamadığını düşünüp nazik biri olmak için çaba sarfeder.
Günleri bu şekilde kendini sorgulamayla geçerken arkadaşı ve eşi sayesinde Tiffanyle tanışır ve onunla aralarında “aşırı garip” denilecek bir arkadaşlık oluşur. Ve kitabın sonunda anlaşılacağı üzere Tiffany’nin de başından kötü olaylar geçmiştir ve bu, onun karakterindeki değişimlerin sebebini açıklar .
Pat, eski karısı Nikki’yi kazanmak için sürekli bir çaba içerisindedir oysa ailesi bu konuda pek ılımlı değildir ve işin kötüsü Pat’in babasıyla ilişkisinin de pek iyi olduğu söylenemez ama “Eagles “ maçları, annesi , kardeşi Jack, terapisti Cliff, arkadaşı Danny ve en önemlisi Tiffany sayesinde hayatında birçok şey değişecektir.
Kitapta, anlatım ayrıntıları en çok dikkatimi çekti. Yer yer Pat’in olayları anlatırken sanki karşımda 8 yaşında masum bir çocuk varmış gibi oldu, yeri geldiğinde onunla üzülüp onunla eğlendim. Kitabın içinde kendime yer edinebildim diyebilirim. Nikki’nin onu mutsuz ederek sahip olduğu mutluluğuna bile mutlu olan bu kocaman kalpli adamın hikayesini kesinlikle okumanız gerek :)

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »