Umut Işığım

Profil Resmi
8 puan

http://kitabisevda.blogspot.com/2012/12/umut-isgm-matthew-quick.html

Çok samimi, yürek burkan ve bir o kadarda akıcı bir hikayesi var Pat Peoples'ın. Eagles tutkunu, hedefi, delüzyonları, kayıp 4 yılı ve sapık takipçisi olan bir adam. Kitabın ilk başında bir çocuk okuyoruz, ne olduğunu bilmeyen, kendi kendine hareket edemeyen, hasta bir çocuk. Ama sayfalar aktıkça büyüyor, gelişiyor ve en sonunda Tanrının yönettiği bir film bitiyor, ama her son gibi, buda aslında bir başlangıç.

Pat nedenini bilmediği bir olaydan ötürü akıl hastanesinde bir süre geçiyor ve kitap annesinin onu hastaneden çıkarmasıyla başlıyor. Pat öfkesini spor yaparak atıyor, ilaç içiyor, ara sıra öfke nöbetleri geçiriyor. Onu seven bir ailesi var. Günler geçiyor ve Pat'ın hikayesi açığa kavuşuyor. Sandığının aksine hastanede bir kaç ay değil 4 yıl kaldığını öğreniyor. 4 yıl!30 yaşında değil, aslına 35 yaşında. Her adım yeni şok ama alışmaya çabalıyor. Eski sevdası olan futbol taraftarlığına sımsıkı sarılıyor, yeni arkadaşlar edinip, eski arkadaşlarıyla görüşüyor.

Bir savaşın hikayesi...

Sonra devreye Tiffany gidiyor. Kocası öldükten sonra şok geçiren yetenekli bir dansçı... Tanıştıkları ilk gece kaba bir dille sevişme istediğini dile getiriyor, ama Pat evli, Nikki ile...

Pat'in tek amacı var. Nikki'nin sevgisini geri kazanmak. Tek hedefi var eskiden olduğunu gibi fit olup, eski kişiliğinin aksine nazik biri olmak. Nikki böyle birini hakediyor. Nikki kendisi gibi kitap okuyan birini daha çok sever.

Peki ya Tiffany kim? Neden onu takip ediyor? Neden onunla konuşmasada hergün onunla millerce koşuyor? Neden dans partneri olmasını istiyor? Neden?

Pat'in umut dolu hikayesine gerçekten merak ederek başladım, yer yer duygulandım, güldüm, heyecanlandım, kızdım, ihanete uğramış gibi hissettim...

Umut Işığım bana kendisini bir günden kısa sürede bitirten, adını gerçekten yansıtan, hani bir yerde gerçekten bitiş çizgisinin aslında başlangıç olduğuna inandıran bir kitap.

Çok büyük bir merakla başladım ve hayal kırıklığına uğramadım, daha farklı bir şeyler beklediğimi hissettim. Büyük tutkular bu kitabı yönlerdiriyor ama iki kişinin anları delen bir aşkı yok bu kitapta. Bir birine ihtiyacı olan iki kişinin hikayesi var. Ve bence bu daha çok anlam ifade ediyor.

Eğlenceli akıcı ve içinde istemediğiniz kadar amerikan futbolu olan bir kitap. Kütüphanemde kalıcı yerini garantiledi.

Zor duruma düşeceksem yanımda Pat'inkiler gibi insanların olmasını isterdim.

Kitabı bitirdim ve şimdi, film için bekliyorum. Ocak ayı bekle beni!
Söylemeden geçemeyeceğim Pat'in gözleri kahverengi, afişe kanmayın :)) Ayrıca çok ama çok kaslı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »