Umut Işığım

8 puan

Akıl hastanesinden çıkan Pat, bir süredir görüşmediği eşi Nikki için, kendinde değişimlere başlıyor. spor yapıp, okumadığı kitapları okuyor, daha iyimser bir insan olmaya çalışırken, kendini bir gün karşılaşacağı karısı Nikki'ye hazırlamaya çalışıyor.

Aslında konu daha çok eski karısını tekrar kazanma operasyonu gibi gözükse de, bu sırada Pat'in hatırlamadığı bir kaç yılın, ailesi ve hayatla arasında oluşturduğu açığı kapatma çabası var. Daha çok günlük havasında yazılan kitapta çok güzel anektodlar var. Pat'in kendince yorumladığı klasikleşmiş kitaplar bile okuma isteği uyandırdı.

Bu sırada kendi gibi kötü olaylar geçirmiş Tiffany ile karşılaşıyor ve bütün itme çabalarına rağmen ondan kurtulamıyor. Bu kısımda en çok Tiffany'nin hikayesini üzüldüğümü söylemek isterim. Hani okuduğum zaman böyle olmakta haklı diye düşündüm.

Adı gibi Umut Işığı'nın hiç sönmediği kitabı beğendim. Sadece yazarın anlatım tarzı daha doğrusu anlatım zamanı beni zorladı. Bunu okurken göreceksiniz ama bu tamamen tercih meselesi. İkincisi az da kullanılsa argo kelimeler rahatsız etti. En azından bir sansür isterdim :D Yine kişisel bir tercih söz konusu tabi ki.

Sonuç olarak, Umut üzerine bir kitap okumak istiyorsanız tam size göre. Pat'in hayatının kısa bir kesimine tanık olurken, kendinizi onun yerine koyup onun adına üzülmekten engel olamayacaksınız (:

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »